Čaute, je tu niekto taký, kto momentálne robí na dohodu, najlepšie by bolo, ak máte viac dohôd?
Ako to teraz je? Čítala som na nete, že ak je príjem do 155e, tak sa odvody nemenia, ak mám dohodu o brigádnickej práci študenta. Potom som čítala na dru
@kail91 ale ide mi o to, že z ktorej si to mám dávať.. lebo napr. tá jedna ani netuší, že mám aj druhú dohodu.. v tej druhej o tom vedia, teda, myslím, ale asi im to nedošlo.. Ide mi hlavne o to, že z ktorej si to mám nechať odvádzať, lebo tú jednu mám vyplácanú 2x do roka (cca po 100e) a tú druhú mám každý mesiac len cca do 30e..
@wind ja som mala jednu brigádu študentskú a druhú som mala len dohodu o vykonaní práce, len ako sa teraz menili podmienky dohôd, tak tú druhú mi prehodili tiež na dohodu študentskú.. preto ma to začalo zaujímať :/
@overexcitedgirl neviem, co s tym, kedze neprekracujes limit, ale mas dve dohody.... Ono, najlepsie by bolo spytat sa toho, s kym si tu dohodu uzatvorila - jeho uctovnicky ci ekonomky ci co to robia, oni by mali vediet co a ako...
takmer naisto si myslím, že ti budú z jednej platiť odvody. skús pozrieť stránku » www.mzdovecentrum.sk/clanok-z-titulk... tá celkom dobre rieši odvody, len sa musíš trochu pohrabať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Keď máš vážne 20, pracuj radšej normálne a ak nie, tak choď na zber hryzuceho ovocia.
@vladqog a z ktorej sa to viac oplatí? ide o to, že tí zamestnávatelia z toho asi nadšení nebudú, lebo ved ich to bude stáť peniaze..
aj ked tá suma nepresahuje 155e? z oboch, ked sa zrátajú?
ach, chcem jednu a poriadnu brigádu :/
No dovi, táto diskusia je >
inak, to s tými dvoma brigádami a odvodmi nebolo vždy tak? (nie som si istá, druhú brigádu som mávala viacmenej "načierno" )