Prave som dopozerala film Dorian Gray (viem, ze vysiel minuly rok, DVD az teraz) a zaujima, co si o tom myslite, ti co ste videli film, popripade ti, co citali aj knihu porovnat, ze co sa im pacilo viac Knihou som bola nadsena, zboznujem Oscara Wilda a
citala som knihu a bola uplne uzasna...mna zas tie opisy skôr nebavili..mna bavili dialogy Lorda Henryho s hocikým bola to naozaj dobrá kniha a plánujem si prečítať aj dalsie od Oscara Wildea...a film som vôbec nevidela..a ani ma to zas az tak velmi neláka..presne ako si povedala..v knihe si moze clovek sám predstavit kto ako vyzera a tak dalej..a to je na tom fakt super
aaa čítala som knihu, videla jedno britské divadelné predstavenie a videla som i tento film.
najlepšie mi z toho vychádza tá kniha, hoci aj divadelné predstavenie bolo super (spravili tam ale takú vec, že Doriana hral černoch. nie som rasista, ale tu to bolo trochu odveci, proste sa to vôbec nehodilo k predstave anjelsky krásneho Graya; zrejme som nepochopila, čo tým chceli povedať). a tí herci mali bohovskú angličtinu, čo ja so svojím zameraním dosť oceňujem.
a film, hm. páčilo sa mi, že veľa veľa myšlienok z knihy tam bolo zahrnutých, ale to je tak celé.
nechápem, prečo spravili z Basila ženu preboha!! veď to tomu dalo úplne iný (sexuálny) náboj a zmysel, to sa mi naozaj nepáčilo. a potom mi to prišlo celé príliš moderné, také sťaby teenagerské až. mohli v tom nechať ten závan dánejšieho storočia.
no ale musím uznať, že Doriana ako herca vybrali skvelého, tak som si ho presne predstavovala.
2.kapitola (ospravedlnujem sa za češtinu, v slovenčine knihu neám a nechcem vytvrať chyby v preklade
"Lord Henry na něho pohlédl. Ano, byl skutečnn&é podivuhodně krásný, se svými jemně krojenými rudými rty, upřimnýma modrýma očima a kadeřavým, zlatým vlasem. Veškerá čistota mládí zrcadlila se v něm..."
@sisska z basila spravili zenu? pokial si dobre pamatam co som vcera videla tak to bol chlap jak vysity.... a nemalo to ziaden teenagersky podton.. neviem ci si videla ten isty film mne to moc teenagerske neprislo ked som tam videla tie krvave sceny, sado maso a ine pochutky. dokonca aj ten zavan ineho storocia tam bol.... zmatena som teraz... komentujeme rovanky film ozaj? a uplne irelevantna podotazka: ake mas zameranie?
@mielikki mne sa ten film velmi pacil, podla mna bol dobre spraveny, sice dorian ma hnede vlasy ale nic to nemeni na tom, ze spracovany bol super
@marrtina aha, ako pozerám ten trailer, videla som iný film, kde bol Basil naozaj ženou (!!) a Dorian vyzeral ako anjel. doslova a do písmena. čiže sú dva? haha
toť prvá časť:
PS: študujem prekladateľstvo a tlmočníctvo - švédčina angličtina
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
najlepšie mi z toho vychádza tá kniha, hoci aj divadelné predstavenie bolo super (spravili tam ale takú vec, že Doriana hral černoch. nie som rasista, ale tu to bolo trochu odveci, proste sa to vôbec nehodilo k predstave anjelsky krásneho Graya; zrejme som nepochopila, čo tým chceli povedať). a tí herci mali bohovskú angličtinu, čo ja so svojím zameraním dosť oceňujem.
a film, hm. páčilo sa mi, že veľa veľa myšlienok z knihy tam bolo zahrnutých, ale to je tak celé.
nechápem, prečo spravili z Basila ženu preboha!! veď to tomu dalo úplne iný (sexuálny) náboj a zmysel, to sa mi naozaj nepáčilo. a potom mi to prišlo celé príliš moderné, také sťaby teenagerské až. mohli v tom nechať ten závan dánejšieho storočia.
no ale musím uznať, že Doriana ako herca vybrali skvelého, tak som si ho presne predstavovala.
2.kapitola (ospravedlnujem sa za češtinu, v slovenčine knihu neám a nechcem vytvrať chyby v preklade
"Lord Henry na něho pohlédl. Ano, byl skutečnn&é podivuhodně krásný, se svými jemně krojenými rudými rty, upřimnýma modrýma očima a kadeřavým, zlatým vlasem. Veškerá čistota mládí zrcadlila se v něm..."
Tie tmavé kadere proste k nmu nejdú
@mielikki mne sa ten film velmi pacil, podla mna bol dobre spraveny, sice dorian ma hnede vlasy ale nic to nemeni na tom, ze spracovany bol super
@lilnicole nemala za co
@pettulqa lord Henry je jednou z mojich najobľúbenejších postáv vôbec.Koncentrovaná charizma na papieri.
toť prvá časť:
PS: študujem prekladateľstvo a tlmočníctvo - švédčina angličtina
kniha milionkrát lepšia môj názor.