Ahojte. Mám takú dilemu. Robím dotazník k bakalárke, no keď som ho zostavovala ani som si neuvedomila, že budem mať takéto problémy s jeho vyhodnotením. Dotazník má 10 otázok, otázky, kde možno označiť IBA jednu odpoveď sa dajú ľahko vyhodnotiť. Sú tu vša
ja by som aj tak rada videla aj dotazník aj tabuľku .. len kde by si mi to poslala.. nedara by som sem dávala svoj mail... a spýtam sa ešte ty máš podľa vzdelania 3 skupiny ľudí a každú tú skupinu vyhodnocuješ zvlášť????
sem sa asi nedá poslať súbor že... v jednej tabuľke mám v riadkoch možnosti a v stlpsoch tie tri vzdelanostné skupiny...pričom každú skupinu beriem ako samostatnú jednotku, čiže nerozratávam 100% na celú tabuľku..
tak to veru neviem či sa dá alebo nie.... no ako chceš záleží to aj od možností koľko máš v ktorej otázke .... ťažko sa mi je vyjadrovať aj a dávať nápady ke´d neviem o akú tému ide... možno by sa dalo počítať aj všetkých spolu ....
Treba to proste tak že každý typ vzdelanie posudzujem samostatne. Príklad: v jednej otázke bolo 6 možností. Ľudia bez maturity, ktorých je 5, mohli označiť viac možností. Preto odpovedí nie je 5, ale 8. A potrebujem percent. podiel. Takže ak je pre prvú možnosť 4 odpovede malo by to byť 4 z 5 t. j. 80 %, potom pre druhú možnosť sú 2 odpovede (2 z 5 - 40%), pre tretiu možnosť tiež 2 odpovede takže tiež 40%, ostatné neoznačil nikto. Takto vypočítané by to bolo logické, ale nedávalo by to 100%. Tento spôsob mi poradila aj jedna baba.
ja osobne ak to chápem správne som tiež mala otázke kde ľudia označovali viac možností napr aké pomôcky používajú na telesnej a tam písali: napr lopta švihadlo trappolína... napr 1 označil lopta druhý dal lopta a šihadlo tretí dal trampolína a lopta..... tak ja som si to rozdelina vypísala som všetky kombinácie aké ľudia označili teda v jednom riadku som mala lopta.... v druhom lopta a švihadlo.. v treťom trampolína a lopta.... potom som počítala koľko ľudí ozčilo akú kombináciu ... týmto spôsobom dostaneš potom 100%
jáj tak to áno, len to by som mala veľmi veľké tie tabuľky a asi je to aj dosť komplikované.. No zatiaľ zostávam tohto názoru, možno sa ešte niekto vyjadrí. Ďakujem za ochotu !
uvidíš ako sa to vyvinie ale pokiaľ chceš dostať 100% inú možnosť asi nemáš... a veľké tabuľky to nevadí aspoň rozsah budeš mať ... ja som takto dávala dokopy tabuľku kde ľudia dopisovali typy úrazov čo kedy utrpeli a tých ľudí bolo 50 a to bolo fakt moc lenže ekď som chcela 100% tak len takto cez kombinácie... ako chceš a nemáš za čo
No aj vadí, lebo som viac ako 10 strán za rozsahom už ... to by ma nenapadlo inak, to sa asi skôr dá, keď je málo možností. No tak do tretice to budem prerábať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov