tomas garyk masarik alebo milan rastislav stefanik ...... obaja boli narodovci a keby ich nebolo mozno by to tu dnes vyzeralo uplne inak.... skustesi to predstavit... mozno by nebolo ani ceskoslovensko.....
skús písať o tom, ako sme vlastne prežívali, že vždy nás niekto vzal pod seba, začal utláčať, ale my sme sa nikdy nedali, hoci sme akoby vždy potrebovali niekoho, kto by bol nad nami, lebo vlastne sme malá krajina s malým sebavedomím...
píš o tom, akí sú Slováci bojovníci, ale ako na to dnes zabúdajú vplyvom socializmu a kapitalizmu... daj tam aj svoj názor, toto je skôr ten môj... pozri sa na nás proste z historického a svojho pohľadu... ako sme pôsobili a ako pôsobíme, ako sme sa zmenili, čím sme si prešli ale skôr z psychologického hľadiska, veď tam je ten duch... a vlastne ako sme sa premiešali s inými národmi, to je dosť dôležité...
Napis o tom, ako to v nasej spolocnosti vyzera: Kady sa len stazuje, nevidi nic poztivne, nikto nic nemeni,a ked niekto nieco zmeni, to je vzdy ku zlemu, a nadavame na ciganov, ktori nechcu robit, a nam sa tak isto nechce... a podobne... Kazdy vie vsetko lepsie, nikto si neprizna chybu, alebo sa neodvazi povedat, ze nieco nevie... radcej povie, ze si niesi isty, ale - a uz si vymysla.... A podobne...
duch národa..tak ako sa ktosi predomnou vyjadril Slováci majú špecifické črty..skús čo to o nich..Daj tam aj nejakého človeka ktorý je spätý so Slovákmi..ach jaj ja by som ti tolko toho povedala , ale nebudem sa tu burit alebo ako by povedalo pár ludi "podporovať extrémistické skupiny" rada by som si napísala taky sloh ci esej ci co je t
najprv bi ma zaujimalo co ako chapes pod pojmom "narod".....
".....Národ je historicky vzniknuté spoločenstvo ľudí vytvorené pôsobením rôznych faktorov, ako sú spoločné územie, kultúra, jazyk, hospodárska história, psychika, náboženstvo a podobne, a ktoré má spravidla vôlu tieto spoločné faktory brániť či rozvíjať.
Pojem „národ“ sa v detailoch väčšinou inak chápe v etnografii, v politológii a inak v historických vedách.
Pôvodné národy spravidla vznikli z kmeňov alebo podľa inej koncepcie z národností. Národy však vznikli aj inak - na americkom kontinente v novoveku prirodzene ako suma prisťahovalcov na území daných štátov (napr. USA, pozri aj politický národ). Hranice medzi národmi a národnosťami sú spravidla veľmi vágne, ale uvádza sa, že v súčasnosti na svete existuje asi 300 národov a 1500 národností......"
takze ked vychadzam z" Národní příslušnost je formována na základě působení různých faktorů, především geografických a jazykových, ale také politických, ekonomických a náboženských. Příslušníky národa většinou spojuje společná kultura, historie a jazyk, často i hospodářský život a obývané území." tak.....nepatrim k ziadnemu europskemu narodu. lebo politiku v europe neuznavam, ekonomiku takties, nabozenstvo uz vonkoncom nie...ani kulturu europsku,ani historiu ani hospodarstvo.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
to by musel byť na žáner ""humor""
píš o tom, akí sú Slováci bojovníci, ale ako na to dnes zabúdajú vplyvom socializmu a kapitalizmu... daj tam aj svoj názor, toto je skôr ten môj... pozri sa na nás proste z historického a svojho pohľadu... ako sme pôsobili a ako pôsobíme, ako sme sa zmenili, čím sme si prešli ale skôr z psychologického hľadiska, veď tam je ten duch... a vlastne ako sme sa premiešali s inými národmi, to je dosť dôležité...
Zadel nieco o okupacii, ako nas to strasne zocelilo bla bla bla trocha to obal,
Mozes aj nejake moto ako napriklad "" Ked sa nad Tatrou blizkalo dokazali sme porazit boha "" lol ja nemozem No uznaj to sa mi podarilo
No a zakonci to omackou typu sme kolektivny, spolupatricny narod s uctou k nasej minulosti a s viziou buducnosti.
".....Národ je historicky vzniknuté spoločenstvo ľudí vytvorené pôsobením rôznych faktorov, ako sú spoločné územie, kultúra, jazyk, hospodárska história, psychika, náboženstvo a podobne, a ktoré má spravidla vôlu tieto spoločné faktory brániť či rozvíjať.
Pojem „národ“ sa v detailoch väčšinou inak chápe v etnografii, v politológii a inak v historických vedách.
Pôvodné národy spravidla vznikli z kmeňov alebo podľa inej koncepcie z národností. Národy však vznikli aj inak - na americkom kontinente v novoveku prirodzene ako suma prisťahovalcov na území daných štátov (napr. USA, pozri aj politický národ). Hranice medzi národmi a národnosťami sú spravidla veľmi vágne, ale uvádza sa, že v súčasnosti na svete existuje asi 300 národov a 1500 národností......"
takze ked vychadzam z" Národní příslušnost je formována na základě působení různých faktorů, především geografických a jazykových, ale také politických, ekonomických a náboženských. Příslušníky národa většinou spojuje společná kultura, historie a jazyk, často i hospodářský život a obývané území." tak.....nepatrim k ziadnemu europskemu narodu. lebo politiku v europe neuznavam, ekonomiku takties, nabozenstvo uz vonkoncom nie...ani kulturu europsku,ani historiu ani hospodarstvo.....