ja by som pravdepodobne zopakovala rocnik aj ked sa do toho neviem uplne vzit lebo nepoznam detaily... ja by som sa nemohla na vysku vykaslat uz len preto ze chodim na gympel a teda bez odboru mozem robit tak predavacku v mcdonalde. Ale ked ma niekto odbornu strednu a vidi nejaku dobru prilezitost napr. v zahranici alebo podobne kde ma moznost zarobit a mozno ziskat aj sance dostat sa neskor na vysku ktora by ho naozaj zaujimala tak nech sa jej chyti
ucil by som sa poriadne. neviem ani poriadne o com tam tocis. Sama dilema.
Rozdelenia studia na vaic casti je podla mna dobre, nie kazdy chce mat totiz aj vyssi titul staci mu aj Bc. dalej je to podla narocnosti studia. Ked sa ti nepaci tak odid. Aj tak na to aby si sa zamestnal potrebujes prax. A ked nemas prax tak vlastne nie si skoro nic
Takze ja by som sa asi len uckal a nedaval by som si tazke otazky, zbytocne zatazovat mozog takimi somarinami.
Tak mas to tazke. zalezalo by co to studujem a ci s tym budem mat potom uplatnenie a aku pracu by som mala keby som nechala skolu. Ale zrejme ja kedze mam len gympel by som pokracovala, ale samozrejme brigada popri tom. Neviem je tazke sa vzit, no ja by som zrejme ostala.
pracovať budeš ešte dosť, radšej dokonči štúdium...ale samozrejme v rámci možností...keď sa na to skutočne nebudeš cítiť, tak to nechaj tak.snáď ti zato hlavu nikto neutrhne
Urcite pokracovat. Ako povedal Kasko niektorym staci titul Bc tak preco by mali trcat 5 rokov v skole? Nehovoriac o tom, ze mas moznost spravit Bc a potom si to napr o rok dokoncit na Mgr/Ing.
5: studovat externe a makat je sprostost, pretoze flakas oboje aj pracu aj skolu. Preto by som sa takejto forme studia vyhol ked sa da.
presne tak, ja by som radšej opakovala ročník ako lutovala že nemám titul, a okrem toho kebyže si najdeš dobrú prácu možu od teba požadovať aby si si to urobil a potom sa budeš v 40tke moriť nad knihami ako moj strýko
dokončiť, jednoznačne. už keď si začal je hlúpe prestať len tak. a nechápem tých ľudí, čo už sú na výške a z vlastným pričinením to flákajú. ale zasa, ak si dotyčný človek už počas štúdia uvedomuje, že to nezvládne, mal by sa viac snažiť... určite doštudovať
moj pripad to zatial este nie je, ale mam kopec ludi vokol seba, viem, o com kecas, a nie je to bohvieco, osobne by som to riesila tym, ze ten rocnik by som si dorobila, skor by ma sral ten fakt, ze treba zacvakat sestnast tisic, a toto je uz riadne kruteee...ale inak clovek by uz mal aj pochopit, ze je odkazany sam na seba, a nasledky by si mal niest, myslim, ze by sa nemalo cakat na zodpovednost s prichodom vlastnej rodiny, ale zacat uz teraz na vyske, snazit sa nebyt obtiaz pre rodicov, makat na sebe...a to niektori akoby si to aj uvedomovali, to je pekne, to vie kazdy, ale nieco preto spravit, to nie...no a s tymi vztahmi, u nas to bolo rovnake, prvy rocnik enonuno, vsetci spolu, druhy uz to skripalo a teraz? vidam nasu skupinu v pocte maximalne dvaja traja, ja sa nestazujem, mne je dobre samej, velmi rychlo som pochopila, ze byt s inymi sakramentsky brzdi moje ciele v kazdom smere, hoci obcas mi je smutno za mojou kamoskou, ktora uz odisla
suhlasim s Kaskom...rozdelenie studia je vyhodna vecicka..a ked ta nebavi studium na tej vyske kde si tak chod na inu..urcite si nezahodila tri roky..si o cosi mudrejsia a poznas novych ludi predsa...musis si proste zratat pre a proti odchodu a bud zabojovat alebo odist a robit to co ta bavi
haha, to rozdelenie sa spravilo aj preto, aby na nas zarobili a robili cistky...ze vraj skvalitnenie, podla mna sa toho vela nezmeni
a mimochodom, ked ma niekto pracu a pri tom studuje, nemusi flakat, z mojej kolegyne, ktora teda dost maka, nemam pocit, ze by flakala, sa este lepsie uci ako ja... a ked mas este externe studium, tak pracu uz urcite zvladnes
Ja som si dala prihlášku aj na externé a veľmi vážne o ňom uvažujem, keďže nutne potrebujem zmenu.
Neviem posúdiť, ešte som na výške nebola, ale tak rozhodne som sa rozhodla pre školy, ktoré ma zaujímajú a flákať ich nechcem. Myslím si, že ak sa niekto dobrovoľne rozhodne školu flákať tak ho nemám prečo ľutovať, že zahodil 3roky života...
dokonci tretiak, v kazdom priapade a ked budes mat bc potom sa rozhoduj ci pojdes dalej alebo si daj rok prestavku a uvidis. uz to sice asi nestihas ale u nas na skole ludia ktori mali problem s prenosmi z minulych rokov si rozdelili tretiak na dva rocniky - aj to jedna z moznosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Rozdelenia studia na vaic casti je podla mna dobre, nie kazdy chce mat totiz aj vyssi titul staci mu aj Bc. dalej je to podla narocnosti studia. Ked sa ti nepaci tak odid. Aj tak na to aby si sa zamestnal potrebujes prax. A ked nemas prax tak vlastne nie si skoro nic
Takze ja by som sa asi len uckal a nedaval by som si tazke otazky, zbytocne zatazovat mozog takimi somarinami.
5: studovat externe a makat je sprostost, pretoze flakas oboje aj pracu aj skolu. Preto by som sa takejto forme studia vyhol ked sa da.
a mimochodom, ked ma niekto pracu a pri tom studuje, nemusi flakat, z mojej kolegyne, ktora teda dost maka, nemam pocit, ze by flakala, sa este lepsie uci ako ja... a ked mas este externe studium, tak pracu uz urcite zvladnes
Neviem posúdiť, ešte som na výške nebola, ale tak rozhodne som sa rozhodla pre školy, ktoré ma zaujímajú a flákať ich nechcem. Myslím si, že ak sa niekto dobrovoľne rozhodne školu flákať tak ho nemám prečo ľutovať, že zahodil 3roky života...
navyse pracovat popri skole nieje problem ked sa chce