rozdiel v tych vrstvach, nejak sa to inak vyraba, ale konkretny rozdiel neviem...
co sa tyka rychlosti, to mi je jedno, lebo cim pomalsie napalujes, tam by to malo byt kvalitnejsie napriklad ked napalis film, alebo hudbu na najvacsej rachlosti, nemusi to dobre prehravat, takze napaluje aj tak na nejakej 12x co sa tyka cd a dvd tak 8x
To 4x 16x je maximalna rychlost akou sa daju na to DVD zapisat udaje. V podstate sa da povedat ze cim vacsie cislo tym lepsie, pretoze tym rycheljsie ho napalis.
To R znamena, ze tam udaje napalis a hotovo, zmazat sa uz nedaju. +/- je uz v dnesnej dobe nepodstatne, kedze vsetky mechaniky su schopne precitat oba typy. Presny rozdiel si nepamatam, ale boli tam urcite rozdiely tusim ze v zapise informaci. Tak ci onak dnes je to jedno.
+ a - predstavuje rozne metody, akymi su tie DVD lisovane a este ked boli novo predstavene svetu, ako dnes blu-ray disky, tak nie kazda mechanika vedela zapisovat/citat z oboch typov. ten urcovala znacka. dnes netusim aky to ma vplv a uz je to asi nepodstatne. plati akurat, ze cim pomalsie napalis, tym kvalitnesie to bude/dlhsie vydrzi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
pluskove asi na vsetko
rozdiel v tych vrstvach, nejak sa to inak vyraba, ale konkretny rozdiel neviem...
co sa tyka rychlosti, to mi je jedno, lebo cim pomalsie napalujes, tam by to malo byt kvalitnejsie napriklad ked napalis film, alebo hudbu na najvacsej rachlosti, nemusi to dobre prehravat, takze napaluje aj tak na nejakej 12x co sa tyka cd a dvd tak 8x
To R znamena, ze tam udaje napalis a hotovo, zmazat sa uz nedaju. +/- je uz v dnesnej dobe nepodstatne, kedze vsetky mechaniky su schopne precitat oba typy. Presny rozdiel si nepamatam, ale boli tam urcite rozdiely tusim ze v zapise informaci. Tak ci onak dnes je to jedno.