Zdravím. Mám internet od T-Comu a modem Microcom AD 2706. Chcel by som vedieť ako nastavím v nastaveniach modemu statickú IP nakoľko mám dynamickú a pri nej mi nebude pracovať FTP server.
to si musis u t-comu kupit pridelenie statickej ip adresy,keby to slo len tak jednoducho,ze si kazdy zmysli,ze chce staticku a len si nejaku vymysli a zapise do roteru,tak to by sa zilo...hladaj v cenniku a kup si ju,alebo prejdi na lacnejsieho providera a kup si ju tam,ale malo kto ju dava zadara,teda asi ziaden provider
Ked mas raz modem tak dynamicku IP a nemozes to menit rovnako ako ti so statickou nemozu menit na dynamicku kup si mikrovlnku . Inac odvaha to pisat sem a cakat ze ti niekto pomoze lol
neviem co dokaze modem..ale (router,mozno aj modem) myslim ze ako accesspoint ma nejaku adresu...snad pouzivas dc++ tak by si mohol vediet ...v danej chvily je ta adresa staticka ..pokial ho nevypnes..neresetnes...takze staci ak si tu adresu zistis ..google : whats my ip
ak vies adresu..staci ak si forwardnes potrebne porty..a tamtadadaa
na podobnom principe mozes hostovat na warcraft3, pouzivat dc++
Jj bud to riesit routerom, alebo potom zaregistruj sa na sluzbe dyndns.com alebo nejakej jej podobnej. vytvor si hostname (zadara), stiahni si clienta a ten vzdy ked ti dhcp prideli novu ip, zmeni aj dns zaznamy pre dany hostname. a aj ftp bude lepsie vyzerat ked nan bude odkazovat hostname ako ip adresa
ak sa do toho vyznas tak sa normalne cez com1 napychni na rooter a cez hyperterminal mu zadefinuj ipcku... podobnu vec som uz riesil a slo to aj ked neviem ako tcom. samozrejme jedine ak mas povoleny pristup. ak nie musis to obyst alebo volat do tcomu...
sorry ja som za alternatívnejšie pripojenia k netu, hoc ta moja wifina neje nejak extra stabilná ale viem že určite nebudem mať milion ďalších bočných poplatkov
21. Bočné poplatky sa vyskytujú akurát tak pri wifi, ked treba platiť nehorázne peniaze za zariadenia a montáž. U T-Comu sa kúpi za pár korún modem alebo router a je to. Platím stále rovnako mesačne ako pri wifi a mám garantovanú rýchlosť a istotu že mi to bude "frčať" stále, aj za nepekného počasia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Jaaaaj, ci na mna sa tu nikto nepytal?
viac ked neviete vy tak ja uz vobec!
4.wewo..ty si vsadééé
ak vies adresu..staci ak si forwardnes potrebne porty..a tamtadadaa
na podobnom principe mozes hostovat na warcraft3, pouzivat dc++
viem len teoreticke veci, ktore ti v danom pripade nepomozu, ale chod do Tcomu, myslim ze sam s tym nic nespravis...
Jedine ti to ovplyvní tak, že vždy pri reštartovaní pripojenia bude ip adresa iná. Ale aj to môžeš spraviť cez no-ip.org
možno máš taký program od Tcomu, ktorý má zakázané P2P aplikácie
potom si v piči
ako ja