Editorstvo a vydavateľská prax UKF Nitra .. ako sa tam dostať
Mám viac ako vážny záujem o tento odbor, ale maximálne sa obávam konkurencie a kritérií na základe ktorých sem berú študentov. Chodím na Obchodnú akadémiu a mám obavy ako pristupujú k takýmto druhom škôl. Je nejaká šanca že sa ocitnem medzi prijatými ?
Nie sú tam prijímačky a vezmú každého, ak máš dobrý priemer známok -- ja som tiež z obchodky a prijali ma tam. študujú mi tam kamošky a je to set-sakra ťažký odbor, ale zoberú všetkých.....až tak veľa ľudí sa tam zase o to neuchádza.
aj ja viem o tom, že je to sakra ťažký odbor, väčšina že v prvom ročníku odíde, lebo to nezvláda, preto zoberú všetkých ale z toho minimum sa tam udrží...ak nemáš vzťah k slovenčine tak tam ani nechoď, lebo je to tam preberané do detailov, ešte viac ich tam hustia stým ako keby študuješ konkrétne slovenčinu,,
Prosím ťa, že úrad práce, ten kto vyštuduje tento odbor bude mať veľmi veľké uplatnenie, kedže toto je jediný takýto normálny odbor na editorstvo. Kedže editorskú prax robia ľudia s iným vzdelaním, tak po takýchto vyštudovaných ľuďoch bude dopyt!
sorry,uz sa zobud konecne,je to ako keby si sj studovala,to racej na psychologiu by si mala ist.a co?aj napr.FCHPT je jedna fakulta a neni po nich dopyt.aj vojenska akademia je jedna a nie je po nich dopyt.co som pocula,tento rok vraj otvaraju aj poradenstvo socialne na ukfke,sme sa s ucitelkou natom zasmiali,z e vraj dekan ukf vravi,ze je to prvy odbor,co takyto otvaraju(a pritom je to to iste ako sociologia,len inac sa to volat bude)a zevraj ,,velky dopyt bude".
poprvé nie dekan ale rektor UKF...a inak ked niekto vystuduje psychologiu mozno aj tak moze ist na urad prace alebo bude robit manualnu pracu!!pretože dnes neviem preco ale velmi vela ľudí studuje ten odbor a potom čo...prídu nato že studovali zbytocne...a podla mna je to jej vec ze co chce studovat, a myslim si ze je to dobry odbor..ja som na inej fakulte Katka a mrzi ma to ze ti neviem poradit :/
@aneta721 Prosím ťa smejte sa ďalej so svojou učiteľkou, pokial nemá informácie s prvej ruky od tých ľudí čo to študujú alebo od jej známych..tak nech radšej nič neposudzuje...
Každý sa uplatní so svojho oboru čo vyštuduje len musí chcieť a nie ísť na vysokú školu len preto aby som mala titul, čo z toho
nemám strach z tej slovenčiny, ja ju zbožňujem takže v tom problém nebude aaa tiež nemám strach z uplatnenia, pretože keď človek chce tak sa dostane kam bude chcieť
Gratulujem Ti Ja tiež čakám, a som už nedočkavá A to je super že ťa prijali, ja som si myslela,že výsledky budú chodiť až 1. júlový týždeň. Mne nič ešte neprišlo. Ak sa nenahneváš, môžem sa ťa opýtať aký si mala priemer známok?
Ja som si vysledky pozrela cez AIS pretoze som si poslala prihlasku aj na fakultu soc. vied a zdravotnictva a odtial mi prisiel list s informaciami a indetifikacnymi udajmi do AIS kde si mam pozriet vysledky prijimacieho konania a dnes som sa akurat skusala prihlasit a tak som vlastne zistila ze som prijata na editortsvo na ten druhy odbor este zatial nie som. Neviem ked aj tebe nieco taketo prislo a mas identifikacne udaje tak sa skus tiez prihlasit a pozri si.
@evamatusakova podala si si prihlasku este na nejake ine odbory ja som si na editorstvo na to ma prijali a na psychologiu este ale na to ma neprijali ale nevadi nie som sklamana pretoze milujem knihy a vsetko s nimi spojene a editorstvo mi bude blizsie srdcu.
Ja tam tiež chcem veľmi ísť. Ale zatiaľ mi neprišlo nič. Do Nitry mám len editorstvo. Tak ešte čakám .... Hádam niekedy začiatkom týždňa to bude tu aj s pozitívnou správou. A mala si na vysvedčku samé jednotky? teda aký si mala priemer známok za druhý a tretí ročník?
Ahoj aj mna prijali na editorstvo...tesim sa velmi a taktiez vzali aj moju spoluziacku...mohli by sme sa skontaktovat keby ste chceli napiste mi na pokec : ankiska
do AISu staci napisat svoje meno ale bez diakritiky cize bez dlznov asi takto: matusakova alebo Matusakova vyskusaj a heslo je rodne cislo ale bez lomitka to sa nepise
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Prosím ťa, že úrad práce, ten kto vyštuduje tento odbor bude mať veľmi veľké uplatnenie, kedže toto je jediný takýto normálny odbor na editorstvo. Kedže editorskú prax robia ľudia s iným vzdelaním, tak po takýchto vyštudovaných ľuďoch bude dopyt!
Každý sa uplatní so svojho oboru čo vyštuduje len musí chcieť a nie ísť na vysokú školu len preto aby som mala titul, čo z toho
Gratulujem Ti Ja tiež čakám, a som už nedočkavá A to je super že ťa prijali, ja som si myslela,že výsledky budú chodiť až 1. júlový týždeň. Mne nič ešte neprišlo. Ak sa nenahneváš, môžem sa ťa opýtať aký si mala priemer známok?
Ja som si vysledky pozrela cez AIS pretoze som si poslala prihlasku aj na fakultu soc. vied a zdravotnictva a odtial mi prisiel list s informaciami a indetifikacnymi udajmi do AIS kde si mam pozriet vysledky prijimacieho konania a dnes som sa akurat skusala prihlasit a tak som vlastne zistila ze som prijata na editortsvo na ten druhy odbor este zatial nie som. Neviem ked aj tebe nieco taketo prislo a mas identifikacne udaje tak sa skus tiez prihlasit a pozri si.
Takže možno ďalšia vaša spolužiačka
budeme spoluziacky
Nevieš náhodou, či sa tam študuje aj cudzí jazyk?
myslim ze sa studuje aj cudzi jazyk ale neviem presne aky bude ale tipujem ze bud nemcina alebo anglictina pripadne budeme si moct vybrat jeden z tychto dvoch