rozmyslam kam na vysku a ekologia znie celkom zaujimavo ale vlatne o tej skole nic neviem..co sa tam uci..co mozem robit po jej vystudovani.ci ma aj dalej nejake specialne zamerania..skuste mi v tom pomoct a poradit
Fllafy: A na akej skole, ak sa mozem spytat? Je to samostatny odbor ekologia? Lebo ja studujem nieco velmi podobne, tak preto sa pytam ze mozno by som ti v niecom vedela poradit
Pawlo: Ekologia je veda, ktora skuma vzajomne vztahy medzi organizmami a vztahy organizmov k prostrediu. Rozdelujeme ju na autekologiu (na urovni druhu), demekologiu (na urovni populacie) a synekologiu (na urovni spolocenstva alebo ekosystemu). A este je inak rozdiel medzi environmentalistikou a ekologiou ale to uz sa mi nechce teraz rozoberat... Toto je taky extra rychly rychlokurz
no dik za komenty ale aj tak som z toho stale tupec..
azizi no to prave este neviem na akej skole mozno mi mozes povedat co studujes ty aby som si potom mohla lahsie vyberat medzi skolami.ci ta to bavi a kde sa po skole mozes zamestnat
Fllafy: Systematicku biologiu a ekologiu na Prif UK O uplatneni nam vraveli, zdalo sa mi toho celkom dost v roznych sektoroch a tak, ze by nemal byt problem... Ale neviem ti povedat uplne presne, zalezi aj od toho aku si v magisterskom stupni zvolis specializaciu. Mozes sa potom zamerat tak ako aj cisto na ekologiu, tak aj na ine biologicke odbory, podla toho co ta bude bavit. Napriklad zoologiu, botaniku, atd... Vyhodou je, ze tu nie je povinna chemia Inak mne sa tento odbor velmi paci a som dost spokojna zatial Kludne mi napis aj TS, ak by ta nieco zaujimalo, rada pomozem
Veva: No to preto, aby kazdy mohol zistit co ho najviac bavi a aby sa potom mohol konkretne na nieco specializovat...myslim ze je to uplne normalne a bezne aj pri inych odboroch a inych skolach.
Co sa tyka prijimaciek, zdali sa mi dost lahke, takze v pohode Bola tam iba biologia formou testu, ktora bola rozdelena na tri casti: zoologiu, botaniku a ekologiu. Jedine tu ekologiu som sa musela trochu doucit, kedze sme ju na strednej len tak preleteli za necely mesiac. Inak vela ludi prijimali aj bez prijimaciek do isteho priemeru znamok, ani mne nechybalo vela... I ked sa mi zda, ze som niekde citala, ze tento rok budu prihliadat na uroven maturity, ale to som si nie som celkom ista. Snad som pomohla trosku Tiez mi kludne napis TS, ak by ta este nieco zaujimalo.
nasi ekologovia sa ucia skoro to iste, co my, len maju viac chemie a este dake predmety ine, cize nevyhnes sa urcite masakrovym predmetom ako cytologia, histologia, fyziologia rastlin, zivocichov, analyticka chemia, organicka a anorganicka chemia, genetika, atd atd atakdááále, vseobecna ekologia je rovnako narocna ako nasa biologia, len sa zda, ze nie je, aspon na nasej PF, neviem, lebo napriklad na technike je katedra Zivtoneho prostreida, a to je urcite nieco inee, mozno je tam matika fyzika, kezde je to TUKE
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
To akože iba buzeruje firmy aby neprodukovali splodiny?? Nemám vôbec šajnu. Diki.
Pawlo: si troska dost mimo co sa ekologie tyka
azizi no to prave este neviem na akej skole mozno mi mozes povedat co studujes ty aby som si potom mohla lahsie vyberat medzi skolami.ci ta to bavi a kde sa po skole mozes zamestnat
Co sa tyka prijimaciek, zdali sa mi dost lahke, takze v pohode Bola tam iba biologia formou testu, ktora bola rozdelena na tri casti: zoologiu, botaniku a ekologiu. Jedine tu ekologiu som sa musela trochu doucit, kedze sme ju na strednej len tak preleteli za necely mesiac. Inak vela ludi prijimali aj bez prijimaciek do isteho priemeru znamok, ani mne nechybalo vela... I ked sa mi zda, ze som niekde citala, ze tento rok budu prihliadat na uroven maturity, ale to som si nie som celkom ista. Snad som pomohla trosku Tiez mi kludne napis TS, ak by ta este nieco zaujimalo.