Ahojte, newem sa rozhodnúť akým smerom mám ísť. Mojím snom vždy bolo právo, ale od toho ma väčšina ľudí odhovára, že ich je už veľa a tak rozmýsľam nad ekonomiou, ale tam sa zase bojím matiky tú moc nemusím a newem či by som to zvládol. Na vysvečkách máva
skor by som isiel na ekonomiu.tiez som chcel ist na pravo/medzinarodne vztahy.ale tak..nejdem.ja som tretiak a o rok letim na farmaciu,ak ma vezmu takze,byt tebou ekonomiu by som si zvolil.a to ze si mal dvojky,nevadi.poznam takych co mali 4ky z M ,a zobrali ich a v pohode zvladaju ekonomicku
ekonomickejsie je si zvolit ekonomiu. Ak mas vsak niekoho u koho by si robil koncipientsku prax a zamestnal by ta tam potom, tak pravo ale vela ludi studuje pravo a nie kazdy sa presadi. Ale ked sa presadis, tak to stoji zato. Skoncis ekonomiu a mas sirsi zaber kde mozes robit.
ekonomika, pokial to niekto neštuduje, znie lákavo, ja som druhák na OA, ekonomika je hlavný predmet máme ju stále 4 krát do týžna cele 4 roky, niektoré veci sú zaujimave , ale z veeeelkej časti je to nudá, a miestami uplne zbytočná a nepraktická teoria
+ pri ekonomike je podstatne aj učtovnictvo, a to len ten kto to študuje vie povedať aká je to píčovina nudá a náročná
nebaví ma to,
sám som kedysi dosť uvažoval aj o práve, ale časom som si uvedomil, že by sa mal človek venovať a študovať to, resp. tomu čo ho baví, a na čo "má", tak sa teším, že pôjdem na žurnalistiku, alebo nejakú dramaturgiu...
ahoj, v prvom rade, ekonomov aj pravnikov je vela, nerobila by som pri tom nejake rozdiely v poctoch. Dalsia vec, je to o tebe, mna od prava neodhovorili, ani pocty ludi prihlasenych, ci vystudovanych, ani narocnost, je to nieco comu sa chcem venovat a bavi ma to.. Ak mas ciel, chod si za nim...sama to vidim na vysokej, kopec ludi to studuje, pre milion inych dovodov a vidiet to aj na ich pristupe... nenechaj sa odradit..vela stastia
Aký je problém maturovať matika+NOS a ísť študovať právo?
Inak podľa mňa má právo rozhodne širšie uplatnenie než ekonómia.
Už len preto, že existujú povolania, na ktoré je zo zákona vyžadované právnické vzdelanie (advokát, notár, sudca, štátny zástupca).
A poznám veľa vyštudovaných právnikov, ktorí sa živia ekonomickými povolaniami (dane, audítorstvo,...). Takže priepustnosť v smere právo->ekonómia je veľká, horšie to už je naopak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ale mať z matiky 2 a báť sa jej? máš na seba prehnané požiadavky.
+ pri ekonomike je podstatne aj učtovnictvo, a to len ten kto to študuje vie povedať aká je to píčovina nudá a náročná
nebaví ma to,
sám som kedysi dosť uvažoval aj o práve, ale časom som si uvedomil, že by sa mal človek venovať a študovať to, resp. tomu čo ho baví, a na čo "má", tak sa teším, že pôjdem na žurnalistiku, alebo nejakú dramaturgiu...
Inak podľa mňa má právo rozhodne širšie uplatnenie než ekonómia.
Už len preto, že existujú povolania, na ktoré je zo zákona vyžadované právnické vzdelanie (advokát, notár, sudca, štátny zástupca).
A poznám veľa vyštudovaných právnikov, ktorí sa živia ekonomickými povolaniami (dane, audítorstvo,...). Takže priepustnosť v smere právo->ekonómia je veľká, horšie to už je naopak.