Ekonomická univerzita v Bratislava - FPM (finančný mananžment)
Ahojte. Chcem sa spýtať na podrobnosti. Aké to tam je?... Konkrétne na tejto škole a tomto odbore?... Koľko je učenia a aké sú tam predmety?... Lebo na internete som to nenašla. (Otázka pre tých, kt. tam chodia). Vopred Vám ďakujem za odpoveď.
Ďakujem Ti veľmi pekne, presne toto som hľadala a nikdej som to nemohla akosika nájisť.... chcela by som vedieť koľko sa treba učiť. Myslím napr. koľko strán má jeden predmet, koľko toho treba na skúšky, či máš nejaké semestrálky alebo nejaké zápočty. Ako to tam prebieha. Aký sú profesori a pod. Ďakujem vopred za info
no tak ucenie zalezi na tom ako sa k tomu postavis, ci si vsetko nechas na poslednu chvilku alebo budes na sebe pracovat priebezne tam ta ucitelia kontroluju az cez zapocty a skusky, ale systematicka priprava najma z matiky alebo informy je v tvojom zaujme =D hlavne matika je asi v prvaku najvacsie sito, tak na to sa sustred uz teraz semestralky tento semester nemam ziadne, ale urcite v dalsich semestroch nejake budu, zapocty mame zo vsetkych predmetov okrem prava, tam je len skuska a zase z jazyka mame len zapocet bez skusky...no a ten rozsah stan knih, tak asi najhrubsia kniha je ekonomicka teoria (cca 600 stan), ale ani na inych predmetoch toho neni malo, ale zas ked chodis na prednasky, tam ucitelia maju vselijake prezentacie a podla toho si viez vybrat z tych knih to podstatne mne osobne sa tam zatial paci, takze odporucam
A chcela by som sa ešte spýtať, že či zápočty máš dva alebo len jeden. Napr. na niektorých školách je napr. zápočet v 7. týždni akademického roka a potom druhý napr. v 12. týždni. Máš to aj ty tak či máš iba jeden zápočt ku koncu, pred skúškami. Máš aj nejaké predtermíny skúšok?.... A na informatike beriete čo?.... A chcela by som sa ešte aj opýtať na to aký máš rozvrh. Mávaš hodiny aj večer a každý deň? Alebo aký je tam systém? Lebo na každej škole je to inak. Inak ďakujem ti za to info čo už si mi poskytla x). A ako to tam je s internátmi? Som počula, že su dosť v zlom stave
A ešte som sa chcela opýtať či sú prednášky povinné alebo len cvičenia. A že či sa oplatí chodiť na prednášky, a na ktoré sa oplatí a na ktoré nie. A potom ešte či sa učievaš po nociach a podobne ..... A či máš čas aj na iné veci ako škola. U mńa je problém, že ja sa dokážem učiť pravidelne, ale v menších množstvách :/. Preto by som chcela vedieť tvoj názor, či sa to dá zvládnuť s pomalejším človekom ako ja x). Ale učiť sa pravidelne mi problém nerobí, len som pomalá.
A je tam aj druhý cudzí jazyk či len prvý? A podľa toho rozpisu čo si mi poslala by si jazyk nemala mať v prvom ročníku, tak prečo ho máš? To bol voliteľný predmet alebo ako?
Ahoj, ja som tiež na FPM ale odbor ekonomika a manažment podniku, ale v prvom semestri máme rovnaké predmety akurát že my máme ešte psychológiu
prednášky povinné nie sú (avšak niekedy sa robia prezenčky, za ktoré máš nejakú výhodu, napr. že môžeš ísť na predtermín, alebo máš plus body ku skúške) a cvičenia sú povinné. A čo sa týka toho jazyka, tak niektorí majú jazyk a ostatní majú komparáciu politických systémov. To záleží od toho, ako spravíš prijímačky z jazyka.
no k tym zapoctom, to je individualne na kazdom predmete, napr. z matiky, informy mas jeden, inde mame dva, z ekonomickej teorie vlastne tri...to zalezi na ucitelovi, ci ti to da len v 12. tyzdni, alebo rozdeli na 6. ci 12. tyzden (moze byt aj v inom) to ti povedia na prvej hodine vacsinou na informe berieme normalne teoriu na prednaskach, ktora bude na skuske a na zapocte bol word a excell, ti da zadanie a to musis na PC urobit...no a to ucenie...tak po nociach sa ucim prave dnes, lebo som si to nechala na poslednu chvilku, ale ak sa dokazes donutit ucit priebezne tak je to podla mna plus, aspon toho nebudes mat naraz vela ale zatial tento prvy semester nebol nejaky hrozne stresujuci podla mna, skusky urcite budu, ale toto obdobie chodenia do skoly sa da zvladat rozvrh ti spravia hocijako, ako im to pasuje do celkoveho planu, ja nastastie mam celkom fajn ze mi ide vsetko po sebe a nemam tam dlhe prestavky, mam aj piatky volne..inak da sa myslim aj preradit, ked si najdes v rozvrhu iny termin toho daneho predmetu...vyucko u nas zacina najskor o 7:30 a posledna hodina je tusim od 19:45 (kazda hodina trva 90min), ale ja tak neskoro nemam...a internaty ti neviem povedat, bo dochadzam, ale neni to ziadny luxus co tak pocuvam
Oukej, baby dakujem za rady. Ste zlate, a pls dajte vediet ako vam dopadli skusky .... A este jedna otazocka. Je tam aj druhy cudzi jazyk? Z toho ja mam depky ... Lebo v tom plane je ze cudzi jazyk II. a teraz neviem ci to je cudzi jazyk druha cast alebo ci sa tym mysli druhy cudzi jazyk. Dakujem za vsetko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
» fpm.euba.sk/userdata/mbodis... tu je zoznam predmetov na cele studium
prednášky povinné nie sú (avšak niekedy sa robia prezenčky, za ktoré máš nejakú výhodu, napr. že môžeš ísť na predtermín, alebo máš plus body ku skúške) a cvičenia sú povinné. A čo sa týka toho jazyka, tak niektorí majú jazyk a ostatní majú komparáciu politických systémov. To záleží od toho, ako spravíš prijímačky z jazyka.