Do elektriny sa skoro absolútne nerozumiem, takže:
Keď napúšťam vodu do priemernej misky a na povrch hladiny vody dám tie železné blbosti zo 4,5 V batérie (nejak ju tam pripevním, aby sa vody dotýkali len tie železné blbosti) a do misky strčím ruky,
ja sa pýtam kvôli poteniu rúk... elektrina mi zelektrizuje póry na rukách a asi mesiac sa mi nebudú potiť ruky... nie je to sice trvalé, ale keď to budem robiť každý mesiac, nebude to až také hrozné inak sa mi ruky nepotia, ale cez leto keď hrám na klavíri tak je to hrozné
Pokiaľ to urobíš presne tak, ako si to písal, nestane sa ti nič... elektródy (tie pliešky) a voda medzi nimi dáva menší odpor, ako tvoja ruka... okrem iného, tie pliešky sú pri sebe blízko. Elektrina vždy tečie cestou menšieho odporu. Voda malý odpor, mokré ruky veľký odpor...
pokiaľ by si do vody hodil dráty s 220V na jednej strane vane a na druhej strane strčil ruku do vody nič... Fáza a nulák budú krásne bublať a iskriť (možno ešte) a tebe sa nič nestane...
No ak by si chytil do ruky fázu a do druhej nulák, alebo ak by si nulák vrazil do zeme a stál v mláke máš to takmer naisto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Ale nemalo by ti z toho nič byť a osobne by som neodolala namočiť si malíček.
Pod 24V ti to neublizi a aj ked schytas 230 zo zastrcky tak ti nic nieje.
Btw to niesu zelezne blbosti, ale kontakty s nejakeho farebneho kovu (cize ked tak kovove blbosti)
Btw skusalli ste sa niekedy chytat elektrickeho ohradniku, pripadne robit retaz a uzemnovat sa o zabradlie alebo zem???
a okrem toho do 50V je jednosmerne napatie absolutne bezpecne..
pokiaľ by si do vody hodil dráty s 220V na jednej strane vane a na druhej strane strčil ruku do vody nič... Fáza a nulák budú krásne bublať a iskriť (možno ešte) a tebe sa nič nestane...
No ak by si chytil do ruky fázu a do druhej nulák, alebo ak by si nulák vrazil do zeme a stál v mláke máš to takmer naisto