Vždy mi bola blízka myšlienka silnej a čistej rasy ...
A naprosto súhlasím zo všetkým okolo toho ...Ako napr. sterilizácia ľudí s psychickou alebo fyzickou vadou..(pár rôčkou a pôrodnosť postíhnutých detí by sa určite rapídne znížila)
A taktiež sa mi páči že eugenika nepodporuje miešanie rás...Čo z duše nenávidím ..Keď vidím nejaký pár v ktorom je krásna svetlovlasá, svetlooká dievčina s bledou pokožkou a pri nej nejaký cigoš alebo tmavší typ tak ma ide rozdrapiť ...Neviem ..je to vo mne proste ..Mi to príde ako taká neúcta k svojej rase...
Ale tak čakám pičung pretože odlišné názory(ešte k tomu z takéhoto súdka) nie sú v dnešnej dobe vôbec tolerované ... Ale čo už ..
@semhamforas stačí vydať zákon, že sa budú sterilizovať nenapraviteľní asociáli...potom stačí takých asociálov vyhľadať (pochopiteľne, väčšina Cigánov) a je to....
@semhamforas s tym suhlasim, lenze priemerny ludia na tom tiez nebudu bohvieako... A vsetko zatisi aj od prostredia. Aj inteligentnym ludom sa moze narodit hlupak (viem o com hovorim, susedia su priklad)
@ravn5 eugenika je široký pojem. V princípe je to zdokonaľovanie ľudskej rasy. Ak by napríklad nejaká ideológia povolila miešanie určitých rás a zaviedla eugenické princípy (sterilizácia asociálov, postihnutých...), tiež by to bola eugenika. Nikde nie je písané, že eugenika musí byť len zdokonaľovanie bielej rasy...to ostatné závisí od ideológie.
ľudia s psychickou alebo fyzickou vadou nezvyknú mať / zvyknú mať menej potomstva, postihnuté deti sa rodia hlavne zdravým ľuďom, ich počet predstavuje isté stále percento populácie - takže tento postup by bol totálne zbytočný (okrem toho že je debilný) - genetika ti asi veľa nehovorí
@semhamforas mne je jasné, že teraz by to neprešlo...ale som si vedomý aj toho, že to neprejde a preto sa to zvrhne a v budúcnosti niekto zavedie eugenický nástroj 7,62 .
však kto chce eugeniku nech si ju aj sám vykonáva, ale nechápem prečo by sa to malo akokoľvek uzákoniť a zapojiť do toho všetkých aj tých čo s tým nesúhlasia.. Ja zastávam názor, že evolúcia zvíťazí vždy takže nejaké umelé pestovanie "rasy" je úplné zbytočné a navyše si myslím, že krátkodobo by to pomohlo, ale viedlo by to k unifikácii genetického fondu a nakoniec k rozšírenejšej degenerácii. Taktiež si myslím, že nastupujúcim genetickým inžinierstvom bude eugenika úplne prekonaná.
náš genofond degeneruje, na tom sa dúfam zhodneme. je to spôsobené viacerými faktormi, hlavne prostredím v ktorom žijeme, odtrhnutím človeka od prírody a používanie chemických látok vo veľkom. ak máme ako biologický druh nejakú možnosť vyselektovať spomedzi nás to, čo je dobré, alebo zlé (eugenika môže prebiehať na základe aj motivácie jedincov s dobrou genetickou výbavou, aj na základe segregácie jedincov so slabou výbavou), tak prečo nie? ale na to, aby niečo také bolo skutočne účinné je potrebný aj intelektuálny vývoj, v čom sa masy vybrali opačným smerom. ťažko niečo vylepšiť, keď sme každodenne systematicky oblbovaní. podľa mňa by sme mali použiť naozaj všetky metódy k tomu, aby sme človeka niekam ďalej posunuli.
je to blbosť šľachtenie ľudáckej rasi, časom pri prišlo práve naopak k degeneratívne vývoju, a to že je niekto inteligentný ešte neznáme že je vzdelaný a morálny....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
A naprosto súhlasím zo všetkým okolo toho ...Ako napr. sterilizácia ľudí s psychickou alebo fyzickou vadou..(pár rôčkou a pôrodnosť postíhnutých detí by sa určite rapídne znížila)
A taktiež sa mi páči že eugenika nepodporuje miešanie rás...Čo z duše nenávidím ..Keď vidím nejaký pár v ktorom je krásna svetlovlasá, svetlooká dievčina s bledou pokožkou a pri nej nejaký cigoš alebo tmavší typ tak ma ide rozdrapiť ...Neviem ..je to vo mne proste ..Mi to príde ako taká neúcta k svojej rase...
Ale tak čakám pičung pretože odlišné názory(ešte k tomu z takéhoto súdka) nie sú v dnešnej dobe vôbec tolerované ... Ale čo už ..
Už v dnešnej dobe by deti asociálov mali byť odobraté a prídavky stopnuté...aspoň podľa zákona.
Ja by som to rozšíril o sterilizáciu všetkých asociálov, ktorí sú už nenapraviteľní, predsa ak sa tak nenarodí čo i len jedno dieťa je to prospešné.
Mal som dodať že mám blízko k eugenike kt. bola presadzovaná v nazi Nemecku v 30 a 40 rokoch ..
Mimochodom, tiež som na túto tému písala esej.
Podľa mňa Nemci to prehnali, ako aj mnoho iných vecí. Každý extrém je zlý.
ľudia s psychickou alebo fyzickou vadou nezvyknú mať / zvyknú mať menej potomstva, postihnuté deti sa rodia hlavne zdravým ľuďom, ich počet predstavuje isté stále percento populácie - takže tento postup by bol totálne zbytočný (okrem toho že je debilný) - genetika ti asi veľa nehovorí
Mna by zaujimal aj nazor @pastor1 -a