už sa mi to podarilo A neviete mi ešte poradiť keď chcem spočítať v riadku všetky hodnoty a sumu hodiť na konci riadka a aby mi to robilo pri každom riadku?
tak super podarilo sa len teraz mám zase iný problém.. V podstate ja chcem si urobiť takú tabuľku kde v prvom stĺpci mám dni v roku a v do ďalších stĺpcov si budem písať za daný deň koľko peňazí som minula, no a na konci riadku v daný deň sa mi to spočíta. No a na konci roka si chcem z toho všetkého urobiť súčet že koľko peňazí som za rok minula no len neviem ako to mám urobiť aby som zakaždým nemusela robiť sumu ale aby mi to samo automaticky počítalo. Dá sa to však?
naco to komplikovat ..najprv hore klikni na "domov"..potom si oznac hodnoty ktore chces scitat a klikne napravo hore na automaticky sucet...a potom uz iba potiahni dole ako v prvom pripade @pavla23
3. Dvakrát klikneš (alebo ťaháš) do pravého dolného rohu tej SUM -> vytvorí ti to vzorce pre každý deň, čiže to nebudeš musieť robiť neskôr a bude ti to počítať automaticky
4. Vypočítaš sumu týchto riadkov a máš výslednú sumu, koľko si minula za celý rok, napr. podľa @7
Výsledok je, že sa všetko počíta automaticky na základe údajov, ktoré do tabuľky budeš zapisovať
BTW, na tento účel existujú špeciálne programy, netreba to robiť v Exceli. Ale zase je dobré sa aspoň tieto základy naučiť.
ďakujem, trošku mám problém s tým že keďže má rok 365 dní tak neviem či musím v každom riadku (ciže každý deň)
označiť všetky položky a z toho dať sumu aby mi to vlastne spočítalo každý deň. Takto, išla som na koniec roka do posledného riadku som dala sumu a označila som si celý stlĺpec zo sumami daných dní. No ale takto pracne robiť každý deň aby mi vôbec urobilo tú sumu za daný deň mi príde trochu moc prácne alebo sa to dá nejak rýchlejšie ? Viem čudne sa vyjadrujem .. pochopil niekto vôbec to čo som napísala?
No tie sumy nerobíš ručne pre každý deň, stačí ti, ak si urobíš sumu pre prvý deň a potom už stačí len dva krát kliknúť a urobí ti to automaticky sumy na všetky ostatné dni. Urobiť 2 kliky nie je zas tak pracné
Asi to už ide Problém bol v tom že prvý deň mi urobilo sumu za daný deň a zapísalo to aj za rok no ale za druhý deň keď som tam hodila nejaké čislo tak za daný deň bola stále nula no tak som zase za ten deň urobila sumu a nejak že už zrazu to robí pre každý deň Som sa bála že budem musieť pre každý jeden deň robiť sumu Ale už to fičí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a ťaháš to dole ako aj pri dátume
Napr. tatko:
1. Napíš =SUM
2. Klikni na to
3. Vyznač bunky, ktoré ti má spočítať
4. Enter a hotovo
=SUM(B1:M1)
1. Urobíš si do prvého stĺpca dátumy, teda napr. napíšeš do A1 dnešný dátum a ťaháš dole
2. Urobíš si sumu prvého riadku, postup v @7
3. Dvakrát klikneš (alebo ťaháš) do pravého dolného rohu tej SUM -> vytvorí ti to vzorce pre každý deň, čiže to nebudeš musieť robiť neskôr a bude ti to počítať automaticky
4. Vypočítaš sumu týchto riadkov a máš výslednú sumu, koľko si minula za celý rok, napr. podľa @7
Výsledok je, že sa všetko počíta automaticky na základe údajov, ktoré do tabuľky budeš zapisovať
BTW, na tento účel existujú špeciálne programy, netreba to robiť v Exceli. Ale zase je dobré sa aspoň tieto základy naučiť.
označiť všetky položky a z toho dať sumu aby mi to vlastne spočítalo každý deň. Takto, išla som na koniec roka do posledného riadku som dala sumu a označila som si celý stlĺpec zo sumami daných dní. No ale takto pracne robiť každý deň aby mi vôbec urobilo tú sumu za daný deň mi príde trochu moc prácne alebo sa to dá nejak rýchlejšie ? Viem čudne sa vyjadrujem .. pochopil niekto vôbec to čo som napísala?
No tie sumy nerobíš ručne pre každý deň, stačí ti, ak si urobíš sumu pre prvý deň a potom už stačí len dva krát kliknúť a urobí ti to automaticky sumy na všetky ostatné dni. Urobiť 2 kliky nie je zas tak pracné