Chcela by som sa opýtať niekoho,čo študuje externe strednú školu alebo o tom už počul. Mala by som záujem robiť si externe sš,ale neviem či by to v mojom prípade bolo možné.Chodím totiž na inú strednú školu(klasické denné štúdium na gymku,som prváčka).Na
@15matka14 - jasné že sa dá... síce si nenapísala, na akú inú SŠ chceš ísť, ale SŠ sa dá študovať aj externe... samozrejme závisí od tej ktorej školy, či chceš nadstavbové štúdium, 3, 4 alebo 5 ročné, poamturitné (to asi nie), väčšina akadémií vzdelávania ponúka externé štúdium v rôznych odboroch a kategóriach...
@15matka14 moja spolužiačka študuje na gymnáziu denné štúdium a popritom aj na inej strednej škole už 3. rok . Ono dosť záleží , že na akú ešte školu chceš ísť študovať .
@salora@violator no popri gymku by som chcela strednú zdravotnú a samozrejme žiadne nadstvavbové štúdium,iba klasické... a @divinatoire a dá sa to zvládnuť? niektorí vravia,že je to určite nezvládnuteľné čo si nemýslim alebo?
kamošova matka mala riadne vysoku, ale chcela sa este naucit uctovnictvo tak si spravila externe jeden rocnik na obchodnej (asi) a maturovala spolu zo synom
A externá forma býva rôzna, niekde sa vyučujú dva dni v týždni, inde napríklad raz za dva týždne, prípadne sú aj školy, kde sa chodí raz štvrťročne.
Takže aj od toho záleží, či by si to zvládala časovo, ale ak to zvládajú ľudia, čo chodia do zamestnania, tak by si to zvládnuť mohla. Plus máš ešte výhodu v tom, že veľa učiva čo tam budeš potrebovať sa budeš učiť na tom dennom.
neviem, či ti 2 stredné školy, teda oba zakončené maturitou, na niečo budú. ak je tá druhá škola nejak špeciálne zameraná, tak sa tým smerom potom môžeš otočiť na výške. dovtedy radšej porozmýšľaj nad samoštúdiom, kúp si knihy o danej téme a informuj sa. aj tak asi nemôžeš mať 2 kusy maturitného vysvedčenia :/
@norry no zato mám ako denné štúdium gymko,aby som sa %lahšie dostala na VŠ...a esterne si chcem dať zdravotnú,aby som to mala na medine jednoduchšie...nahodila som si aj samoštúdium ,ale už keď študujem tak nech z toho mám aj niečo viac v tomto prípade ako len vedomosti(narážam na vysvedčko) .. ok a Vám ostatným ďakuem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
@15matka14 - jasné že sa dá... síce si nenapísala, na akú inú SŠ chceš ísť, ale SŠ sa dá študovať aj externe... samozrejme závisí od tej ktorej školy, či chceš nadstavbové štúdium, 3, 4 alebo 5 ročné, poamturitné (to asi nie), väčšina akadémií vzdelávania ponúka externé štúdium v rôznych odboroch a kategóriach...
odporúčala by som ti v prvom rade schôdzku s riaditeľom tej školy, ktorá ťa zaujíma.
A externá forma býva rôzna, niekde sa vyučujú dva dni v týždni, inde napríklad raz za dva týždne, prípadne sú aj školy, kde sa chodí raz štvrťročne.
Takže aj od toho záleží, či by si to zvládala časovo, ale ak to zvládajú ľudia, čo chodia do zamestnania, tak by si to zvládnuť mohla. Plus máš ešte výhodu v tom, že veľa učiva čo tam budeš potrebovať sa budeš učiť na tom dennom.
Poznám pár ľudí, ktorí majú maturitu z dvoch rôznych škôl.