Zdravim,
chcel by som Vás poprosit odpoved na par otazok. Robim diplomovku, v ktorej budem sledovat ako ludia zdielaju na Facebooku obsah a vyuzivaju tlacidlo Like, nasledne budem sledovat niektore psychologicke premenne- ale momentalne je to len predvysk
Like dávam, keď ma nejaký status rozosmeje, ale obsahuje myšlienku s ktorou súhlasím inak...teda sa mi to páči
Fotka...podobne + ak sa mi páči čo na nej
Ďalšia vec je, že klikám na Like pri článkoch ktoré sa mi páčia pre prípad, že to niekto uvidí komu sa to mohlo tiež páčiť a ak je to niečo fakt mega a chcem to mať na svojej skurvenej časovej osi, tak zdieľam.
Neviem či to ešte funguje, ale pamätám sa, že nejakú dobu dozadu sa strašne hromadne Like-ovali stránky kvôli ich názvom (napríklad: "Ľúbim Nutelu", "
lajkujem fotky, statusy a iny obsah, ktory sa mi paci. prvy impulz je ten, ze likeom vyjadrim autorovi moje sympatie a po druhe, tym, ze to vidia aj moji ostatni priatelia, mozu sa k danej veci dostat aj oni.
neviem, nakolko si moji fb priatelia vsimnu, co likujem, pretoze to zas tak casto nie je, ale nemyslim, ze by som nejak vyrazne formoval ich nazor na moj vkus alebo to, aky dojem by som na nich spravil
najviac asi odkazy na ine stranky a fotky. ale tiez to nie je casto. v zavislosti na tom, co zaujimave a kolko toho niekde precitam/vypocujem.
ad moj 3.odsek: ak nieco sharenem, tak casto je to v tom zmysle, ze danu vec povazujem za zaujimavu aj pre inych ludi, a bolo by dobre, ak by si to precital/vypoculi a podobne
Lajkujem veci, ktoré sa mi páčia/sú vtipné/súhlasím s nimi.
Napríklad keď si čítam nejaký smutný status, tak ma väčšinou prepadne taký pocit, že by som nemala dávať like, lebo like sa dáva na niečo, čo sa ti páči, a mne sa ofc nepáči to, že niekomu je smutno alebo tak...
lajkujem všetko zaradom ale nie
lajknem iba to čo sa mi páči natoľko, že si ten užívateľ alebo skupina zaslúži .
a musí mať tá fotka niečo do seba..
inak už sa mi na tom fb nechce robiť nič a mám ho len zapnutý
no a zdielal som fotky, ktoré som urobil, zdielal som hudbu, ktora sa mi páčila a/alebo ktora vyjadrovala moje pocity.
zdielam zaujímavé články alebo ak niektoz namy potrebuje pomoc s niečím tak mu to posuniem aj medzi môj okruh známych.
inak už tam nič nedávam a istú dobu som ho mal aj zrušený.
Lajkujem väčšinou odkazy na hudbu, ktorú mám rada a fotky, ktoré sa mi páčia, alebo na ktorých je niečo, s čím súhlasím (hej tie trápne rozmazané fotky s motivačnými alebo depresívnymi citátmi ktoré nikto nemá rád)... A myslím, že to, čo lajkujem vyjadruje môj psychický stav dosť často, takže chúďatá tí, čo ma majú v close friends, hádam aj depresie zo mňa majú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Fotka...podobne + ak sa mi páči čo na nej
Ďalšia vec je, že klikám na Like pri článkoch ktoré sa mi páčia pre prípad, že to niekto uvidí komu sa to mohlo tiež páčiť a ak je to niečo fakt mega a chcem to mať na svojej skurvenej časovej osi, tak zdieľam.
Neviem či to ešte funguje, ale pamätám sa, že nejakú dobu dozadu sa strašne hromadne Like-ovali stránky kvôli ich názvom (napríklad: "Ľúbim Nutelu", "
neviem, nakolko si moji fb priatelia vsimnu, co likujem, pretoze to zas tak casto nie je, ale nemyslim, ze by som nejak vyrazne formoval ich nazor na moj vkus alebo to, aky dojem by som na nich spravil
najviac asi odkazy na ine stranky a fotky. ale tiez to nie je casto. v zavislosti na tom, co zaujimave a kolko toho niekde precitam/vypocujem.
Napríklad keď si čítam nejaký smutný status, tak ma väčšinou prepadne taký pocit, že by som nemala dávať like, lebo like sa dáva na niečo, čo sa ti páči, a mne sa ofc nepáči to, že niekomu je smutno alebo tak...
lajknem iba to čo sa mi páči natoľko, že si ten užívateľ alebo skupina zaslúži .
a musí mať tá fotka niečo do seba..
inak už sa mi na tom fb nechce robiť nič a mám ho len zapnutý
zdielam zaujímavé články alebo ak niektoz namy potrebuje pomoc s niečím tak mu to posuniem aj medzi môj okruh známych.
inak už tam nič nedávam a istú dobu som ho mal aj zrušený.
@hellium dotaznikov budem mat este niekolko a teraz nepotrebujem presne a strukturovane odpovede, cize zatial by to bolo zbytocne (-: