Farmácia - kto študuje, príp. kto sa chystá študovať?
Ahojte
chcela by som sa dozvedieť niečo viac, čo sa týka prijímačiek na farmáciu a štúdia. Ako ste spokojní vy, čo už na farmácii ste? Rada spoznám aj tých, ktorí sa na prijímačky ešte len chystajú.
No uvažujem nad cemickým inžinierstvom na FPaCHT na STU BA,spomenutou farmáciou,biotechnológiami v Nitre,zdravotníckymi metódami v Trenčíne,mikrobiológiou na UK v BA a kedže milujem aj dejiny tak síce len teoreticky niečo v tomto odbore.
@Krampus , máš si teda z čoho vyberať, tak nech sa rozhodneš správne mikrobiológia je tiež zaujímavá, dejiny takisto... vyber si teda to, čo si myslíš že ťa bude v živote baviť a napĺňať, to je dôležité,
a ako si zatiaľ na tom s chémiou a biolou? mňa trochu začína hnevať genetika, v tej červenej knihe pre gymnázia je to tak chaoticky vysvetlené, ešte šťastie že som si vytiahla na mature len nukleové kyseliny
a jasné, budem rada keď sa dozviem niečo nové... mám trochu obavy, čo sa týka prijímačiek v KE, keďže tam dávajú bonusové body za maturu, olympiády atď... zaujímalo by ma aká bola hranica minulý rok na prijatie, takisto v BA
@Tiana , niežeby ma celkom nebavila, ale mám radšej chémiu, aj čo sa týka práce neskôr... nechcela by som byť lekárkou
O genetike mi ani nehovor.Akurát dnes sme ju ukončili tým že nám profesorka doniesla opravené testy.Mňa však ešte vo štvrtok čaká odpoveď z celého polroku,keď chcem 1.Tie červené gymnaziálne knihy genetiky sú otrasné.Ja som študoval veci z genetiky,ktorým som nerozumael zo stránky www.bioweb.genesis.eu výborná stránka,naozaj.No a Bio a CH u mňa,gymnaziálna klasika mám semináre z týchto predmetov a bežné hodiny plus samopríprava.
@Ivanka89 nakoniec som isla na gymko a noo mozno sa rozhodnem este pre vysku ale myslim si ze mna by to nebavilo ja potrebujem nieco akcnejsie takze ala medicina a praca v nemocnici samozrejme ked sa podari
@Ivanka89 aha takze ty si na medicine?? noo tak to ma zaujimaa vrav ..ako tam je? je tam vela chemie? lebo tuu ja nemusim..je to tazka skola? a chodis do ba?..je tazko sa tam dostat? ako myslim prijimacky a tak ci su tazke?
@Krampus , ten bioweb je super, z toho som sa učila na maturu dokonca aj nejaké veci navyše, pekné obrázky... pochopila som ztamadiaľ oveľa viac ako z tých kníh zo školy... jaj tak ti držím palce, nech to vytiahneš na 1,
a super, že máš semináre aj z CH, lebo ja som nemala pre nedostatočný záujem, u mňa to bolo samoučenie, proste hruza-des, ale horšie to bolo ešte na prijímačky, matura je proste NIČ...
keby si mal nejaké otázky, alebo problém s Bio/CH, tak mi potom kľudne napíš môžme prekonzultovať,
@15matka14 , tak medicína bude pre teba to pravé, ak hľadáš niečo akčné 3 a pol hod. každý týždeň v pitevniach je akčná doba
jaj dievčatá... naozaj chcete ísť na medicínu? no stretnete sa tam aj s chémiou, hlavne 1., 2. ročník, takisto s fyzikou , je tam predmet že "biofyzika" , o anatómii ste už počuli asi veľa chýru, to proste musíte vedieť každý hrbolček a priehlbinu na kosti pomenovať, všetky svaly, väzy, cievy, nervy...atď, atď... treba k tomu pevné nervy, prijímačky sú náročné, keďže sa vyžaduje viac než gymnaziálne učivo, ale dá sa to zvládnuť, pokiaľ chcete len treba sedieť nad tým a učiť sa učiť sa učiť...
No tak to si charakter.Ďakujem.Akurát teraz sa lopotím s nitozlúčeninami,alkoholmi,fenolmi a étermi.Ak by si chcela tak tá genetika je celkom dobre spracovaná v starých komančských učebniciach Bio,čo mám.V prípade tvojho záujmu nie je problém to naskenovať a poslať ti to na mail.
@Krampus , nemáš začo, ja rada takže si už na organike, šikovnýý! a ďakujem aj ja, keď by si sa už náhodou veľmi nudil, môžeš mi to poslať, poteším sa tiež ti môžem niečo oskenovať,
ach, tá vôňa... vieš čo, na začiatku jedného cvika som to cítila, ale odvtedy som sa už tak nafetila, že moje čuchové bunky to prestali vnímať
Tak tú formaldehydovú arómu si dokážem predstaviť.V piatok alebo cez víkend by to šlo časovo.Napíš mi prosím ťa tvoj mail na môj profil,aby si mailovú adresu nemala uverejnenú takto verejne.
ja studujem podobny odbor farmacii je to farmakochemia ma s farmaciou vela spolocnych predmetov ako napr: bilologia, mikrobiologia, anorgana, organa, farmakognozia, farmakochemia......ale je tu ovela viacej chemie ako na farmacii
ahojte.. chcela by som sa dozvediet este nieco viac o studiu farmacie v BA,lebo uvazujem,ze aj tam si dam prihlasku...ale mam obavy,kedze z chemie nejdem maturovat a ucim sa ju len doma... ci mam vobec ako- taku sancu.. lebo som pocula,ze prijimacky tam su dost narocne a uchadzacov o studium vela... za pomoc vopred dakujem...
@Neera , máš pravdu, je to náročné dostať sa tam, takisto štúdium, ale ak to chceš a budeš za tým ísť, zvládneš to, aj keď z chémie maturovať nejdeš. No zaobstaraj si tie gymnaziálnej knihy, príp. keď zvýši čas tak aj niečo navyše
Dakujem moc za povzbudenie.. Gymnazialne knihy mam,vsak som na gympli,ale neviem,ci mi to bude stacit...nebudu na prijimackach pozadovat viac ? a nepredavaju sa nahodou aj nejake specialne testy podobné ako su na prijimackach? este raz diky
@Neera , neni zač tie gymnaziálne knihy sú asi 90% z toho, čo bude na prijímačkách a zvyšok... môže sa stať, že dajú navyše, oni to tak proste na VŠ robia. Takisto keď som robila prijímačky na medicínu, dali tam zopár otázok takých, že som len pozerala, či dobre vidím. Tých otázok fakt nemusí byť veľa, no čo ak zavážia? Inak podklady na prijímačky predávajú, dajú sa zakúpiť možno aj cez internet.
hmm...takze to zavisi aj od stastia.. no pojdem pozriet tie podklady ,ci maju nieco take.. a ty si z akej skoly isla na medinu? dostala si sa tam hned na prvykrat? prepac,ze som taka zvedava.. ale fakt ma to zaujima.. a dakujem za dalsie informacie,co si mi napisala..
@Neera , urcite chod pozriet ja som isla na medinu z gymnazia a dostala som sa na prvykrat, no bolo to o chlp, lebo prijali vela ludi bez prijimaciek s cistymi 1111111... juj a nemas zaco, inak do KE neplanujes podat prihlasku?
prijimali aj bez prijimaciek? lebo na komenskeho ich musia robit vsetci,co je skoda, kedze som mala celkom dobre vysvecko..(ale zas nie same 1111... verim,ze aj v KE je studium na skvelej urovni,ale to mam moc daleko( kedze som z okolia TN) a neviem si predstavit,ze by som tam sla na prijimacky a zabila tak cely den a potom tam hladala ubytovanie,bo neverim slovenskym intrakom. a v BA sa mi nejake ubytovanie uz trochu rysuje.. a ty si odkial? priamo z KE..?
@Neera , ano, prijmaju tak uz zopar poslednych rokov, co je podla mna neobjektivne, ale co uz
tiez som sa zvykla ucit celkom fajn, 1-2 , sem-tam 3 z matiky, ale to neznamenalo, ze ti co maju ciste 1 su mudrejsi... na kazdej skole su rozni ucitelia, rozna narocnost studia...
no a co sa tyka teba a KE , tak to je asi ako ja a BA, kedze som z KE, no chcem skusit i tam slovenske intraky su fakt nic-moc, ale ani vo vacsine CR to nie je lepsie... mohli by s tym uz nieco urobit
hmm..tazko povedat,ci je to dobre alebo zle..pre tych samych jednotkarov vyhoda,ale mas pravdu, v konecnom dosledku je to neobjektivne...ani tebe tak nesla matika? vo vecsine ti,co maju same,su len vecsi biflosi.. ja som o tych intrakoch len pocula,ale hrozne to vyznieva.. ale myslela som,ze v CR je to lepsie.. takze budem mat tazku konkurenciu v BA....
@Neera , no presne tak co sa tyka matiky, velmi sme sa nemali v laske nerobila mi velke problemy, ale jednoducho ma nebavila a tak som sa jej ani nevenovala... prisla pisomka a potom to tak aj vyzeralo, lepsie to bolo uz s fyzikou, ale moj vztah k nej bol dost podobny
tiez som si myslela, ze v CR je to lepsie, ale mam tam kamaratov, ked mi ukazovali foto... no nic-moc,
hehe... ja budem mat tiez tazku konkurenciu
na druhej strane si vsak myslim, ze prijimacky su aj tak nic oproti tomu, co cloveka caka potom, to skuskove, statnice... mozno je to teraz daleko, ale velakrat sa mi potvrdilo, ze clovek sa ani nenazda a uz je to tu
asi tak- mna tiez nebavi ani matika ,ani fyzika,no este stale ich musim trpiet.. nastastie uz nie dlho..
hehe no ty asi ani velmi nie,ked si uz taka skusena po medine,pre teba budeme nic..
ozaj,neviem,ci sa na to spytat..ale preco vlastne chces z mediny na farmaciu? co ti to az tak ,,nesadlo",ako si predpokladala..?
no,to je pravda veru,pocula som,ake su na farmacii ( vlastne na vsetkych vyskach tazke skusky..ale myslim,ze potom to uz stoji za to,ked pridu promocie..
no to som uz moc daleko- teraz je podstatne sa tam v prvom rade dostat..
@Neera , asi ta teraz velmi nepotesim, ale v zimnom semestri na farmacii je este stale matika a biofyzika (lepsia odroda fyziky) , no a potom v letnom semestri v prvom rocniku fyzikalna chemia (to je ta najhorsia kombinacia) No clovek musi presjt aj tym a potom uz bude dobre. Vraj este analyticka chemia v druhaku je hardcore, ale nejak bolo, nejak bude . A mas pravdu, ze stoji to za to a v prvom rade sa tam clovek musi dostat, to je taky prvy krocik, prvy najdolezitejsi po mature.
Neviem, ci som az tak skusena, to este len ukaze prax . Inak o tych dovodoch, preco chcem radsej na farmaciu som pisala vyssie. Proste citim, ze ma to bude viac bavit a naplnat. Viac ma bavi hrat sa so skumavkami, pipetami, byretami a bankami , nez hladat v mrtvolkach svaly, vazy, cievy, nervy
no to si ma teda nepotesila s tou matikou.. ale nastastie len v tom 1 semestri ( dufam teda ) fakt je biofyzika ta lepsia odroda..? a ta fyzikalna chemia.. to len znie hrozivo..
mas pravdu,nejak uz len bude..
hej,viem, ze si uz o tom pisala.. ale necitala som to az tak podrobne,tak mi cosi uniklo..
ozaj,a nevies ci to ,,hranie" sa so skumavkami je narocne alebo sa to da..? nieze mi cosi vyzere oci vdaka mojej pripadnej nesikovnosti..
to sa niekedy stava- ze clovek presne nevie,o co tam ide..ale hlavne,ze si sa tam dostala,takze mozes povedat,ze si vcelku mudra.. ale najpodstatnejsie je,ze uz mas ten spravny POCIT,co by ta asi tak naplnalo..
ja som sa viac- menej rozhodla az v 4.rocniku,dlho som nevedela co..ale odjakziva ma fascinovala ta vona v lekarni.. takze som nad tym tak potichu uvazovala,ale bala som sa chemie..vlastne stale sa bojim,no aj tak to pojdem aspon skusit.. nieco ma z chemie bavi,nieco nie..sama neviem,co z toho bude..
prihlasku posielam aj na systematicku biologiu a ekologiu a este aj environmentalistiku..
bavi ma proste biola.. ale neviem,co s s tym,lebo s tym sa neda moc dobre v SR uplatnit,myslim..
@Neera , noo je to lepsia odroda, ze aspon je to spojene s biolou, inak ani velmi nie ale my to zvladnem juj inak aj ja som dost "sikovna" , ked sme mali chemiu na medine, z casu na cas sa stalo, ze som bola mimo a k tomu neznesitelny asistent so sarkastickymi poznamkami... no verim, ze na farmacii to bude lepsie, lepsi pristup vyucujucich, ktori vedia, ze clovek ma jednoducho pravo mylit sa, a ze nikto nie je dokonaly, takisto ako oni. A co som zatial pocula, to hranie so skumavkami je v poho, aj ked raz sa stalo, ze jeden chlapec cosi rozbil a volali zachranku, no bol to len plany poplach V skutocnosti sa mu nic nestalo, iba tej skumavke . Inak pri burlivejsich reakciach sa zvyknu pouzivat stity a ochranny odev .
Ta vona v lekarni je pre mna tiez lakava . Aj ked, rozmyslala som aj nad pracou klinickej farmaceutky.
No tiez ma z chemie vsetko nebavi, ani som nikdy nevyhravala olympiady ani ziadne chemicke sutaze, no kedze ma to chytilo a venovala som sa tomu, vela veci som pochopila .
Ale urcite to bude fajn, uvidis... Na farmacii je vela zaujimavych predmetov, uci sa tam napr. aj o rastlinkach - fytoterapii, radikaloch a antioxidantoch, homeopatii... A ta praca neskor jednoznacne stoji za to.
A myslim, ze s tymi odbormi, ktore si uviedla sa urcite uplatnis viac, ako taki pravnici a ekonomia. Neviem, ci si pocula o tej novej "stratenej generacii" . Prave v tv spominali, ze bude treba vedcov
dufam,ze to ozaj MY zvladneme- ty urcite a mohla by som aj ja..
si ma potesila,lebo som myslela ze ty si prave taky chemicky ,,olympiadovy" typ..
ked sme robili nejaky pokus na chemii,veru som bola mierne mimo... ale to bolo viac- menej tak,ze ucitelka si to hovorila skor pre seba ako pre nas.. ale ked bude ten ochranny odev,tak to hadam zvladnem.. a verim,ze tam to bude zaujimavejsie a lepsie- podla tvojho opsiu...
aj tie predmety- ten o rastlinkach moze byt fakt zaujimavy..
veru,suhlasim s tebou,urcite to stoji za to.. ved vsetko dobre v zivote neziskame len tak,musime sa o to sami pricinit,aj ked to vzdy nie je prave lahke.. ale o to je to potom krajsie,myslim..
s tou ,,stratenou generaciou" mas pravdu.. fakt je takych teraz strasne moc.. a takmer vsetci tam sli preto,ze si mysli,ze to je teraz to najvychytenejsie....
inak,dakujem velmi pekne za povzbudenie mam do toho este vecsiu chut..aj vdaka tebe..
@Neera , aj ty to urcite zvladnes, uvidis! hehe, ja som chemicky "paraolympiadovy" typ Vela zalezi od prof., my sme na gympli ani vela pokusov nerobili, takze ta moja zrucnost sa este len ukaze . Pekne si napisala, ze vsetko dobre v zivote neziskame len tak, je to pravda. Ale o to krajsi ma potom clovek pocit, ked sa mu to podari, no nie?
Nech si len vsetci idu na pravo, ekonomiu a pod. a nam nech prenechaju farmaciu!
A som velmi rada, ze ta moje slova povzbudili, motivacia je velmi dolezita, nech ti to vydrzi co najdlhsie, aby si mala viac sil do "boja" .
@Aneuploidia , jej ty mas pekny nick blahozelam ku skuskam ... Tak ake mas pocity po tom skuskovom? Urcite si rada, ze uz je potom, bolo to velmi narocne? A z coho vsetkeho si mala teraz skusky?
dakujem skusky som mala z chemie, fyziky, matiky,latinciny, biologie,propedeutika, dejiny farmacie....najhorsia bola chemia, je to predmet za 8 kreditov, spravila som ju na druhy krat skolicka to je riadne tazka, nedaju ti pokoj ani cez semester, kazdy tyzden sme mali 2-3 pisomky..Okrem toho pre mna boli strasne stresy labáky z chemie a fyziky, kedze na strednej sme toho vela nerobili. Na fyzike do nas stale kricali ked sme nejaky ten ich "pristroj" nevedeli pouzit. Niekedy som mala pocit ze ma ucia"stroje v bielych plastoch" a nie ludia schopny sucitu ale nechcem strasit D mozno iny ludia maju iny pohlad na tu skolu ako ja, ja niesom velmi technicky typ a neznasam tiez matiku, fyziku a taak sama sa niekedy cudujem co tam robim ale ked clovek chce, dokaze sa naucit vsetk ale motivacia je jasna, s touto skolou nemusis skoncit len niekde vo vyskume, v labakoch...farmaceuticke firmy su cisty biznis, a praca pre taku firmu by ma urcite bavila DD este som nespomenula, ze si velmi zakladaju na PROTOKOLOCH z cviceni!!! na fyziku som kazdy tyzden nosila 6 stranovy protokol, a ked som tam mala malu chybicku tak mi ho vratili a musela som prerobit:// tato skola je o vytrvalosti, tiez ta bude stvat ze mnohi ludia tam maju skusky zaplatene dopredu.. ak mam obtiaznost skoly porovnat s ekonomickou vs na ktoru chodi moja sestra, tak farma je o 70% tazsia skola, ale uplatnenie po skonceni je o to vacsie...co este dodat na prijimacky som sa ucila len tie testy otazkove, nic ine ti tam nedaju...nauc sa tych 3000 otazok naspamat a si tam ja som sa ucila na primacky asi 3 mesiace, ale nie nonstop neboj inak fakt nechcem strasit, ak ste ludia prirodovedne zamerani, nemate problem...ak nieste budete sa musiet kus viac ucit... mozno len na prvakov robia bu-bu, uvidim co prinesie letny sem...mam tam 5,5 hodinovy labak z chem...ale su na tej skole neskor aj 10 hodinove labaky, to asi zosediviem:-0 no co sa tyka volneho casu, chodim sa aj zabavat, tancovat, chlastat D ako kazdy student...ale nie tolko ako ti na lahkych skolach..po tomto skuskovom som zastancom hesla: KED CLOVEK NIECO VELMI CHCE A UROBI PRE TO MAXIMUM, URCITE TO DOSIAHNE
mne nemal, kto poradit pred rokom, ked som sa chystala robit prijimacky a viem ze je dolezite vediet o skole na ktoru ides, lebo potom je to sok prvy semester... preto som sa rozpisala aby ste vedeli ako to tam funguje...ak mate este daco som tu ale som len prvacka tak tiez este toho vela neviem vela stastia na prijimackaaaaaaaach!
No uplne si ma zneistila tou matikou a fyzikou co sa tam studuje... som totiz antitalent na tieto dva predmety :/ Aka tazka je tam matika?
chystam sa podat prihlasku do kosic aj do lavy..pocula som ze v kosiciach su tazsie prijimacky...no mne y to vyhovovalo viac kedze tu yvam dufam ze sa mi to podari a ked uz tam udem ay som presla sitom v prvom rocniku Strasne nadavam na roky ked som sa moc neucila pretoze teraz toho mam nad hlavu a neviem pomaly co so seou ....:/ ach jo no ja len dufam ze ma niekam prijmu
matika je sice tazka ale profesor ti da aj cierne terminy, spoluziacke dal dokonca test nech si ho doma vyriesi a nech ho donesie...ze jej za to da znamku D fyzika je asi taka narocnost ako vsetko ucivo zo strednej+ nieco navyse......vela bodov nam dali aj za teoriu takze sa to da urobit...a mimochodom, nikto tu nie je vacsi antitalent na matiku a fyz ako JA a navyse tieto predmety aj nenavidim ked som to zvladla ja zvladne to kazdy, ked sa uci horsia je chemia, k nej musis mat vztah inak ta tato skola znici ja som bola prijata aj do KE, a to som mala len nieco vyse polovice bodov...takze asi nemaju take naroky ako v BA... staci sa nabiflit otazkove skripta a mate to
aj ja sa chystam na farmaciu do KE, no neviem ako dopadnem na maturite a vy z gymla nemajte boja, ja som zo zdravotky..takze musim zamakat este viacej do kapusty...
@Aneuploidia , ďakujem veľmi pekne za to info, veľmi si mi pomohla... no ja pôjdem do toho, napriek všetkému, aj keď takisto mám problém s matikou, fyzikou... nikdy ma nebavili cviká z chémie sme takisto veľmi nemali... ja budem určite ten typ, čo po ňom budú vrieskať na cvikách, že dačo zle alebo dačo rozbijem
@Michaela111 , vidíš aj ja som z KE... tak sa tam stretneme
@Kinyka , prijímačky určite zvládneš, aj keď si zo zdravotky... ja som mala na medine spolužiačky, ktoré sa dostali a boli tiež zo zdrav.
@Dina112 , ahoj ja mám tie testy doma, keď tak napíš mi na mail
Wooow, konečně jsem našla diskuzi pro mě .. Po dvou letech "studování" jsem se rozhodla, že to přece jenom zkusím na farmacii, a to jak do Brna, tak do Bratislavy. Kdyby někdo mohl srovnat Brno a Bratislavu,tak prosím, do toho. Kamarádka mě totiž přesvědčovala, že z BA všichni utíkaj do Brna, ale když mě to tak táhne do BA ... Jinak co se týče přijímaček, (aspoň mi to ta paní ze studijního tvrdila xD), tak otázky jsou použity z těch skript, kt. se daj zakoupit. A teda, co jsem se do těch skript dívala...no potěš koště...easy to nebude, ale snad to nějak do té hlavy nacpu
neviete mi poradit co je skor na biflovacky?ci farmacia alebo medicina??rozmxyslam nad zubarinou a farmaciou.chemia ma ale nebavi a vpodstate znej nic neviem ale mam este rok na doucenie a biola je zase moj najoblubenejsi predmet a moc ma bavi akle predsalen by ma asi viac lakala famracia lebo studovat cely zivot tak to ozaj nie...co je ale podla vas zaujimavejsie studium?famracia alebo zubarina?a co je financne lepsie ohodnotene?viem ze zubari slvastnou ordinaciou si ziju na vysokej nohe ale aj majitelia lekarni su prachaci.ja sa pytamvseobecne ked vystudujem a hned nastupim do zamestania cim sa skor uzivim?nepiste mi tu prosim ze mi ide len openiaze a podobne ide mi oto ze ked uz budem dret a presedim nad knihami najlepsie roky takaby to aj potom malo nejaky uzitok....dakujem
biflovacka je skor medina, na farme je to dost o pocitani kadejakych prikladov, ci uz chemickych, fyzikalnochemickych atd. :/ ale aj na farme mas anatku fyziologiu anatomiu botaniku....ja som na farme tiez hlavne aby som sa zabezpecila do buducnosti
chystate sa niekto na prijimacky na farmaciu do brna tento rok? a mate nejake testy z ktorych sa ucite? alebo z coho sa ucite....alebo aj hradec kralove? nemate nejake info ohladom prijimaciek na obe skoly? vdaka
a neviete mi povedat co sa financne viac oplati a ktore studium je narocnejsie ci farmacia alebo zubarina?kedy zacne zubar tak ze fakt dobre zarabat?lebo viem ze normlany oficialny plat zubara je smiesny.pomaly predavacka v kauflande zaraba viac...
No tak zubarinu nemam sajnu, co sa tyka farmacie, tak v lekarni ako magistra si zarobis slusne, nastupny je okolo cca1000- 1200 aspon co som pocula, je to podla mna v pohode pekna robotka, Avsak vo farm. priemysle sa da aj ovela viac zarobit ak si sikovny Ja studujem farmaciu, som stvrtacka a kus ma zlosti ak niekto mi povie ze farmacia nie je ziadna biflovacka.... tak mozno 1-polka 3 rocnika mozno, tam treba chemiu...tomu musis rozumiet... Ale co sa tyka predmetov ako farmakologia, farmakognozia, farmaceuticka chemia...sak to su telefonne zoznamy a ak clovek xce byt fakt sikovny a inteligenty farmaceut to je vysedeny zadok nad knihami....
ahoj, ja sa tiez chystam na farmaciu do BA, vlastne posledne dni takmer nic ine ani nerobim zaujimalo by ma, ci niekto nevie, kolko asi bodov z tych moznych 100 je potrebne na prijatie, teda aspon ako to bolo minule roky?
Ahojte..aj ja som robila vcera prijimacky...kolko bodov ste mali vy ...ja som mala 116 a chcela by som vediet ze ako sa pohybuju body ostatnych,lebo neviem ze ci mam malo alebo naopak...
hana91bp zistovala som na fakulte a minuly rok prijímali ludi ktorz mali okolo 67 bodov a dekan aj na pripravnych kurzoch hovoril ze to z roka na rok klesa... takze super ja tam inak tiez robim rpijimacky v pondelok 14 robite este niekto?
to vazne 67? tak to je super, ja som sa na to pytala chalana ktory sa zapisal asi pred 5 rokmi a hovoril, ze vtedy bol minimum asi 80... fuh, super ja idem len 18., tak piste ake to bolo...
No tak som zvedava, co to v pondelok bude, uz pomaly zacinam byt na nervy A pocuvajte, mate tohtorocne testy? Teda tie, co vy davala fakulta tento rok? A myslite, ze je tam vela stale vela chyb? Ja uz neviem, tie otazky su obcas tak divne polozene a nie som si ista odpovedou :/
hm tie otazky su take, ze niektore nevedela riesit ani moja profesorka chemie, ze vraj to aj ona ked studovala, bolo len skratka spomenute... takze asi take su tie testy a su uz niekolko rokov rovnake, teda nie su tohtorocne alebo ako... no mna este zaujima, ci niekto vie ako by tie prijimacky mali asi vyzerat? 100 bodov-100 otazok? alebo jedna otazka nosi viac bodov?
Ale v starsich bolo viac chyb a vraj sa to snazia opravovat. Ja viem, ze su uz niekolko rokov rovnake A ano, je to 100 otazok 100 bodov, mna by este dost zaujimalo ako je to casovo. Su dva testy a kolko budeme mat na jeden? Nevie niekto?
ja som so zbierkou otazok dostala nejaky papier, akoze opravy niektorych chyb... ale asi vsetky nie su ani poopravane, neviem... ked je to od 8 do 11:30h, tak asi tak hodina a pol na 1 predmet+pauza?
A tie testy mas tohtorocne ci starsie?? A este predtym musi byt kontrola obcianskych a to vsetko, nie? Tak pochybujem, ze sa zacne o 8.00 pisat. Tak asi hodina na jeden test by mohlo byt realne, nie?? Ved v KE bola hodina na 70 otazok, tu hodina na 50...hm? Neviem :/
no to netusim aka mohla byt hranica v kosiciach ale musis sama vediet ak si mala okolo 100 bodov zo 120 urcite ta rpijmu si myslim pretoze tam si viacero ludi slo len zatipovat a ak si sa tz na to pripravovala tak ta tam urcite vezmu
v BA na rpijmáčkach mame 100 otazok ano 50 z bio 50z chemie pricom z bioly tam bude 5 tzcgh dvojotazok co su na zaciatku knihy a tie su za dva body takze tie musime vediet na 100% a inak ako ste na tom s otazkami viete vsetko odhora andol?
Ja uz ani neviem, co viem a co nie a nevies ako to bude casovo?? a s tymi KE to bolo komplikovanejsie v tom, ze sa dostavali body aj za znamky a 140 bolo vsetkych bodov za testy, ale za znamky neviem ako neviete niekto?? kolko ste dostali spolu za znamky? lebo ja 34..a neviem, ci to je dobre, ci zle :/
missynka v kosiciach som mala co sa tyka bodov len 50% uspesnost to bola fakt ze tipovacka hlavne ta biola sama latinka rastlin a tie mena mi nic nehovorili...ale tak ja som si to tam chcela ist vyskusat...a chcem ist hlavne do BA tak snad ma tu aj vezmu a do Brna nejdem ty ano?
Myslim ze v Kosiciach to tipovali vsetci co tam boli, ja nepoznam nikoho kto by vedel tie veci tam po latinsky a to som sa uz pytala vela ludi..takze myslim ze mas sancu aj do kosic sa dostat
Ja som mala v KE asi tak 75%, co som sa dost cudovala, lebo aj ja som dost tipovala Tak to ma tam akoze vezmu?? Zajtra uz BA, dufam, ze to dobre dopadne :/ Inak vela stastia ! (aj napriek tomu, ze sme konkurencia )
Ďakujem a však čo ze sme konkurencia popriat stastie si mozme takze aj ja ti prajem vela stastia dufam ze sa nam to podari a obe sa dostaneme pak sa aj spozname....
mna osobne by porazilo keby som sa tam nedostala venovala som tomu tolko casu ze az....a co ty vies mozno dobre zatipujes a nebude to len vylet chce to len statsie
Tak dakujem aj ja A ja tak isto, stale len tie testy dookola Tak si musime aj verit a hlavne nestresovat! A idem spat, lebo vstavam o 4 Tak ahoj a drz sa
super, tak gratulujem eh, mam nadej ze aj mne sa to tak podari, zavidim ti... hm a este ma nieco zaujima...ako je to s tymi negativnimi bodmi? teda ake je vobec bodovanie?
Negativne body nie su A je 95 otazok, 50 z chemie po jednom bode a 45 z bioly, pricom za tych 5 tvrdeni je po dvoch bodoch (ako tu uz bolo spominane) Ak si si robila tie testy, tak to zvladnes
missynkaa gratulujem to vzajomne poprianie stastia nam fakt pomohlo ja som tiez happy mala som 91, tak sa dufam dostaneme urcite a pak sa aj osobne spozname
ano stalo za to a stale si neuvedomujem ze sa uz enmusim ucit ze uz je po vsetkom neviem kedy si to uvedomim asi az ked nastupi trda realita na skole tak hana91bp drzim palce a urcite sa k nam pripojis a missynka ja som pisala testy v aule, tam kde bolo najviac ludi...a ty?
to katy666: no ja osobne som na farmacii v BA, teraz som skoncila treti rocnik, ale priznam sa ze nic moc, co viem, tak kamaratka bola na tyzden v Brne a velmi si to pochvalovala, lepsi system, pristup a hlavne vyhodili analyzu zo statnic a v BA by ju tam chceli zaviest a to neviem ako sa da potom zvladnut, no ale rozhodnutie je na tebe...
všem přijatým gratuluju, já to bohužel asi budu muset zkusit příští rok do BA znovu :S
to katy666: Říká se, že do Brna je těžší se dostat ale lehčí se tam udržet a prý tam jsou fajn lidi. Ale v BA to taky snad není zlé. (Nechci to říkat, ale jdi do Brna, aspoň budu mít větší naději, že by mě ještě do BA mohli vzít hahah ... <=just joking...je to na tobě )
jenom 60, takže to mi nevyjde ani když se někteří z přijatých rozhodnou jít jinam xD .... absolutně nechápu, co jsem tam u těch přijímaček dělala... jsem se vždycky podívala na otázku, a jen jsem věděla, že tu otázku znám, ale že bych si vzpomněla aj na správné odpovědi, to už nee :S ... hlavně že jsem se to předtím učila jak debil >.<
to bolo asi aj tym ze tam boli iba 4 moznosti a boli poprehadzovane...a kedze vacsina ludi ma fotograficku pamat a v knihe bolo 6 moznosti a v inom poradi...takze aj ja som tam mala nejake otazky ktore som vedela si presne predstavit kde v knihe boli, na akom mieste....a inde si si uz prihlasku nedavala? a co tak k nam na Slovensko si chcela ist, lebo vacsina Slovakov zase chce ist do Česka
no právě, to je můj případ, já mám spíš fotografickou paměť, tak mě to mátlo ... no dávala - jen tak z nudy jsem to zkusila do Brna na farmacii, a ještě tady v ostravě na angličtinu, ale letos byla nějaká dobrá konkurence, sakra, takže ani to nevyšlo xD ... ještě čekám, jestli udělají 2.kolo na obor diplomovaný farmaceutický asistent taky tady v ově, že bych se přihlásila, tak uvidím... hahah, aaaale Brno se mi nikdy nelíbilo a BA mě tak nějak láká, trošku mi připomíná Ovu, takové domácí prostředí ... a taky ti vaši slovenští hoši , krom toho tam mám aj fajné kámošky ... a co vás láká tady do Česka? xD
Tak je to urcite stav v akom su intraky(koleje) v Brne a celkovo ta VFU v Brne je velmi pekne vybudovana, co sa o Ba neda povedat a tie nase Bratislavske intraky hroza ...a myslim ze tam mate aj lepsie vybavenie
jj, to je pravda no ...ale tak intrák se dá třeba tak rok dva nějak přežít, pak si člověk většinou najde něco jiného. ...Jaaaaj, já tam tak ccu jít studovat...po 2letech doma se už docela nudím
aj ja mam otazku dneska mi prisiel papier z hradca kralove a som rpva pod ciarov takze an odvolanie sa tam uricte dostanem, a mam teraz dilemu ci BA alebo Hradec...mna laka Hradec skoly v cesku su an lepsej urvoni je to karlvoka ale zase sa bojim ze to bude tazke...a moja mamina je proti tomu pretoze sa v cesku idu skoly spoplatnit...kam by ste isli vy?
Aj ja mam podobny problem, mam sa rozhodnut medzi Brnom a Ba....moja mama je tiez za BA, ale co som ja pocula tak to spoplatnenie v Cesku mam byt az od roku 2013.....Inak myslim si ze vsetky farmaciu su velmi tazke ci je to BA, ci Brno, ci Hradec.....alew co sa tyka ubytovania a vybavy skol tak urcite je Cesko lepsie...ani ja vobec neviem ze kam mam ist
A ty ako? Hradec alebo Bratislava? no vacsina ludi mi odporuca Brno, mna trochu mrzi aj to ze som sa na tu Blavu ucila asi pol roka, chodila som tam aj na pripravny kurz a neviem teraz mi je trochu luto ze som tolko casu stravila nad pripravami do BA a nepojdem tam...Inak aj ja si myslim ze Brno by bolo asi lepsie.....
Ahojte dievcata. Mam podobnu dilemu ako vy. Zobrali ma do Bratislavy, Brna a Hradca. Ucila som sa tiez do Bratislavy ale aj fyziku som doma mala. Bratislavu som nakoniec vylucila, skola je v hroznom stave a pocula som o dost zlom pristupe ucitelov, ustne skusky urobis ak maju dobru naladu a podobne. Takze mi ostali Cechy, ale tiez sa mojej mamine nepaci spoplatnenie. Pocula som ze sa to da ale zaplatit az po skole, je to pravda? Ak sa to bude platit az o 3 roky ci kedy to znamena ze len dva roky si zaplatim ci ako? To predpokladam ze zarobim potom za mesiac niekde a budem to moct zaplatit. Rozhodla som sa uvazovat do buducna takze viem ze Cesko je spravny vyber. Len este neviem ci Brno alebo Hradec. Brno mam par kilometrov od domova, ale zase Hradec je Karlova Univerzita a to ked niekde poviem uz to nieco znamena. Viete mi poradit?
aj ja mam ten isty problem, ci Brno alebo Blava farmacia, nemate este nejake informacie o Brne? a tie poplatky su od 2013 pre prvakov v bakalarovi alebo prvakov zacinajucich magistra a kedze my mame spojene bakalarske a magisterske, tak sa to na nas nevstahuje
to janee19: Ahoj, no ja stale neviem kde mam ist a casu na rozhodnutie uz neni tak vela tak ku comu sa priklanas ty? To s tym spoplatnenim este budem musiet zistit presnejsie.
to katy666: stale neviem, asi skor Brno, ked sa pytam niekoho, kto studuje v Blave farmu, tak mi odporuca iba Blavu a ludia studujuci v Brne len Brno, ale myslim, ze aj tak je to jedno, lebo vsade sa naucime to iste a ze vraj profesori z Blavy zakladali brnensku farmaciu... a ked tak nad tym rozmyslam, tak Brno bude asi fakt kvalitnejsie, ked tam brali menej ludi a ani nepripravili modelove otazky. a vzdy sa da prestupit do Blavy.. a myslim, ze lahsie ako z BA do Brna
Ano to s tebou suhlasim kazdy si chvali viac svoju skolu Ja som sa uz rozhodla ze pojdem do Bratislavy pretoze to mam blizsie domov a v podstate sa vsade naucim viac menej to iste
to katy666: Aj ja suhlasim s janee19, ze kazdy si chvali svoje a tak tazko povedat, co je naozaj lepsie, ale to, co som pocula o Brne sa mi celkom pozdava plus som si pozrela rozvrhy na prvy rocnik v BA a v Brne a este k tomu mi Brno bolo sympatickejsie a studuje mi tam aj sestra
Ja som bola 153 vzali ma ale rozhodla somsa ze idem do BA...mysim ze ak si 212 ze by sa to mohlo posunut, poznam dost ludi co sa rozhodlo ze nejde do kosic ale inde
no aj som az 225..a tiez duufam, ze ma vezmuu inak uz ti nieco prislo?? alebo nevies, kedy tak zbezne to ma prist? lebo ak do tych 30 dni, tak si naozaj davaju nacas..
ono to ej asi tak, ti co poslali odvolanie, tych nerpijali ale ponukli nam hygienu potravin a ti co ani odvolanie neposielali sa tam niektori dostali az teraz, lebo ze vraj sa posunula ciara..to odvolanie u nich neplati ako odvolanie na studijny program, ze ta posunu ked sa uvolni miesto..ale pre nich odvolanie znamena, ze sa odvolavas voci tomu, ze si myslis, ze je nejaka chyba napr. pri scitani bodov a pod.. takze..asi by sme mozno aj mali sancu, keby nas uz "nevyradili z hry" a nehodili nas automaticky na hygienu..
inak neviete mi niekto povedať či musím maturovať výlučne z chémie aby som si mohol podať prihlášku na farmaciu? je to kriterium na prijimacky či stači splnit tých 3000 otazok?
pokial chces ist do Bratislavy..tam neberu nic, proste musis spravit test (50biola/50chemia) naucis sa zo skript a co sa tyka Brna - tam beru vysvedcenia, za 1. 2. 3. rocnik priemer z koncorocnych vysvedceni, (do 1.25 ti daju 2 body...od 1.26 do 1.5 ti daju jeden bod) a zo stvrtaku polrocne... + maturita takym istym stylom... za strednu skolu mozes ziskat 10 bodov a plus ak mas nejaku prax v lekarni, popr. si robila socku aj za to sa zaratavaju body ..inak ti len priemery beru (plusove body) a potom testy su, no nemaju skripta, su uverejnene len okruhy z ktorych uciv su tie testy... ale je tam aj fyzika na slovensku len cisto bio a chemia...
pozeram, ze davno sem nikto nepisal, hoci dost horuca tema... no ja som na farmacii v brne a asi by som za blavu fakt nemenila, je tu fakt uzasne , aj ked kazdy strasi s prijimackami z fyziky... daju sa spravit
precitala som si polovicu komentov..a teraz prichadza otazka...ako sa tam matE? dostali ste sa tam? naplna vas to? stoji to za to? a mnoho dalsich...kedze rovnako ako vy pred casom tak aj ja teraz, mam dilemu koncim treti rocnik a crta sa mi farmacia..len...ako sa tam dostat..to bude zahada
Zdravím, chcela by som sa vás spýtať, že kde by som mohla zohnať skriptá na prijímačky na farmáciu do BA? Dajú sa objednať cez internet alebo čo? Ďakujem (lebo behám po internete hore dole a nikde ich neviem zohnať) :/
ja by som sa chcela tiež spýtať ako je to s tou farmaciou ja som 8-mačka a rozhodujem sa medzi farmaciou a pg-čkou a neviem ktoru si vybrať ako povolnie by ma skôr bavilo pracovať v lekárni ale vravia že je škola strašne ťažka poradite??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
182 komentov
@Krampus , ja zvažujem tiež, ale v opačnom poradí, KE a potom BA... momentálne som na medicíne, ale nechcem tam ostať,
aké školy máš v zálohe? a prečo ešte nie si pevne rozhodnutý?
a ako si zatiaľ na tom s chémiou a biolou? mňa trochu začína hnevať genetika, v tej červenej knihe pre gymnázia je to tak chaoticky vysvetlené, ešte šťastie že som si vytiahla na mature len nukleové kyseliny
na medicíne? v ba? nepáči sa ti tam?
@Tiana , niežeby ma celkom nebavila, ale mám radšej chémiu, aj čo sa týka práce neskôr... nechcela by som byť lekárkou
a super, že máš semináre aj z CH, lebo ja som nemala pre nedostatočný záujem, u mňa to bolo samoučenie, proste hruza-des, ale horšie to bolo ešte na prijímačky, matura je proste NIČ...
keby si mal nejaké otázky, alebo problém s Bio/CH, tak mi potom kľudne napíš môžme prekonzultovať,
@15matka14 , tak medicína bude pre teba to pravé, ak hľadáš niečo akčné 3 a pol hod. každý týždeň v pitevniach je akčná doba
ach, tá vôňa... vieš čo, na začiatku jedného cvika som to cítila, ale odvtedy som sa už tak nafetila, že moje čuchové bunky to prestali vnímať
a dakujem
tiez som sa zvykla ucit celkom fajn, 1-2 , sem-tam 3 z matiky, ale to neznamenalo, ze ti co maju ciste 1 su mudrejsi... na kazdej skole su rozni ucitelia, rozna narocnost studia...
no a co sa tyka teba a KE , tak to je asi ako ja a BA, kedze som z KE, no chcem skusit i tam slovenske intraky su fakt nic-moc, ale ani vo vacsine CR to nie je lepsie... mohli by s tym uz nieco urobit
tiez som si myslela, ze v CR je to lepsie, ale mam tam kamaratov, ked mi ukazovali foto... no nic-moc,
hehe... ja budem mat tiez tazku konkurenciu
na druhej strane si vsak myslim, ze prijimacky su aj tak nic oproti tomu, co cloveka caka potom, to skuskove, statnice... mozno je to teraz daleko, ale velakrat sa mi potvrdilo, ze clovek sa ani nenazda a uz je to tu
hehe no ty asi ani velmi nie,ked si uz taka skusena po medine,pre teba budeme nic..
ozaj,neviem,ci sa na to spytat..ale preco vlastne chces z mediny na farmaciu? co ti to az tak ,,nesadlo",ako si predpokladala..?
no,to je pravda veru,pocula som,ake su na farmacii ( vlastne na vsetkych vyskach tazke skusky..ale myslim,ze potom to uz stoji za to,ked pridu promocie..
no to som uz moc daleko- teraz je podstatne sa tam v prvom rade dostat..
Neviem, ci som az tak skusena, to este len ukaze prax . Inak o tych dovodoch, preco chcem radsej na farmaciu som pisala vyssie. Proste citim, ze ma to bude viac bavit a naplnat. Viac ma bavi hrat sa so skumavkami, pipetami, byretami a bankami , nez hladat v mrtvolkach svaly, vazy, cievy, nervy
A ty si sa preco rozhodla pre farmaciu?
mas pravdu,nejak uz len bude..
hej,viem, ze si uz o tom pisala.. ale necitala som to az tak podrobne,tak mi cosi uniklo..
ozaj,a nevies ci to ,,hranie" sa so skumavkami je narocne alebo sa to da..? nieze mi cosi vyzere oci vdaka mojej pripadnej nesikovnosti..
to sa niekedy stava- ze clovek presne nevie,o co tam ide..ale hlavne,ze si sa tam dostala,takze mozes povedat,ze si vcelku mudra.. ale najpodstatnejsie je,ze uz mas ten spravny POCIT,co by ta asi tak naplnalo..
ja som sa viac- menej rozhodla az v 4.rocniku,dlho som nevedela co..ale odjakziva ma fascinovala ta vona v lekarni.. takze som nad tym tak potichu uvazovala,ale bala som sa chemie..vlastne stale sa bojim,no aj tak to pojdem aspon skusit.. nieco ma z chemie bavi,nieco nie..sama neviem,co z toho bude..
prihlasku posielam aj na systematicku biologiu a ekologiu a este aj environmentalistiku..
bavi ma proste biola.. ale neviem,co s s tym,lebo s tym sa neda moc dobre v SR uplatnit,myslim..
Ta vona v lekarni je pre mna tiez lakava . Aj ked, rozmyslala som aj nad pracou klinickej farmaceutky.
No tiez ma z chemie vsetko nebavi, ani som nikdy nevyhravala olympiady ani ziadne chemicke sutaze, no kedze ma to chytilo a venovala som sa tomu, vela veci som pochopila .
Ale urcite to bude fajn, uvidis... Na farmacii je vela zaujimavych predmetov, uci sa tam napr. aj o rastlinkach - fytoterapii, radikaloch a antioxidantoch, homeopatii... A ta praca neskor jednoznacne stoji za to.
A myslim, ze s tymi odbormi, ktore si uviedla sa urcite uplatnis viac, ako taki pravnici a ekonomia. Neviem, ci si pocula o tej novej "stratenej generacii" . Prave v tv spominali, ze bude treba vedcov
si ma potesila,lebo som myslela ze ty si prave taky chemicky ,,olympiadovy" typ..
ked sme robili nejaky pokus na chemii,veru som bola mierne mimo... ale to bolo viac- menej tak,ze ucitelka si to hovorila skor pre seba ako pre nas.. ale ked bude ten ochranny odev,tak to hadam zvladnem.. a verim,ze tam to bude zaujimavejsie a lepsie- podla tvojho opsiu...
aj tie predmety- ten o rastlinkach moze byt fakt zaujimavy..
veru,suhlasim s tebou,urcite to stoji za to.. ved vsetko dobre v zivote neziskame len tak,musime sa o to sami pricinit,aj ked to vzdy nie je prave lahke.. ale o to je to potom krajsie,myslim..
s tou ,,stratenou generaciou" mas pravdu.. fakt je takych teraz strasne moc.. a takmer vsetci tam sli preto,ze si mysli,ze to je teraz to najvychytenejsie....
inak,dakujem velmi pekne za povzbudenie mam do toho este vecsiu chut..aj vdaka tebe..
Nech si len vsetci idu na pravo, ekonomiu a pod. a nam nech prenechaju farmaciu!
A som velmi rada, ze ta moje slova povzbudili, motivacia je velmi dolezita, nech ti to vydrzi co najdlhsie, aby si mala viac sil do "boja" .
chystam sa podat prihlasku do kosic aj do lavy..pocula som ze v kosiciach su tazsie prijimacky...no mne y to vyhovovalo viac kedze tu yvam dufam ze sa mi to podari a ked uz tam udem ay som presla sitom v prvom rocniku Strasne nadavam na roky ked som sa moc neucila pretoze teraz toho mam nad hlavu a neviem pomaly co so seou ....:/ ach jo no ja len dufam ze ma niekam prijmu
@Michaela111 , vidíš aj ja som z KE... tak sa tam stretneme
@Kinyka , prijímačky určite zvládneš, aj keď si zo zdravotky... ja som mala na medine spolužiačky, ktoré sa dostali a boli tiež zo zdrav.
@Dina112 , ahoj ja mám tie testy doma, keď tak napíš mi na mail
tak to fajn vidime sa
v BA na rpijmáčkach mame 100 otazok ano 50 z bio 50z chemie pricom z bioly tam bude 5 tzcgh dvojotazok co su na zaciatku knihy a tie su za dva body takze tie musime vediet na 100% a inak ako ste na tom s otazkami viete vsetko odhora andol?
@mina140201 a ty vies vsetko na 100%?
mna osobne by porazilo keby som sa tam nedostala venovala som tomu tolko casu ze az....a co ty vies mozno dobre zatipujes a nebude to len vylet chce to len statsie
a mina140201 aj ja som pisala v aule
chcela by som sa opytat... vy co ste robili prijimacky v Ke, kolko mate bodov a ake cislo vam ukazuje na nete pod tou kolonkou "ostatne" ?
vdaka
to katy666: Říká se, že do Brna je těžší se dostat ale lehčí se tam udržet a prý tam jsou fajn lidi. Ale v BA to taky snad není zlé. (Nechci to říkat, ale jdi do Brna, aspoň budu mít větší naději, že by mě ještě do BA mohli vzít hahah ... <=just joking...je to na tobě )
a vy ostatni co by ste mi odporucali? ja naozj neviem za co s amam rozhodnut ...neze to budem potom 5 rokov lutovat
ty odkial si?
a teba vzali? kolka si bola?
precitala som si polovicu komentov..a teraz prichadza otazka...ako sa tam matE? dostali ste sa tam? naplna vas to? stoji to za to? a mnoho dalsich...kedze rovnako ako vy pred casom tak aj ja teraz, mam dilemu koncim treti rocnik a crta sa mi farmacia..len...ako sa tam dostat..to bude zahada