@sissa081 tak toto je vemi vtipna otazka lebo nemyslis ze tozalezi LEN A LEN od cloveka a jeho schopnosti? teda rozumies, clovek relativne hlupy sa tam asi tak jednoducho nedostane. No ale on ano, bez problemov, ale jeho treba brat s rezervou
@bejkasmejka videla som presne rozpis predmetov a najväčšiu vrásku na čele mám z matiky :/ ale ak budem poctivo chodiť na prednášky a rátať , budem to mať za 1 písmnko !
@sisssa081 skor kym sa prekuses chemiou kamaratka dnes robila skusku z organiky, ona mala 2/50 a nikto iny nepresiel a vsetkych vyhodili.. tak vela stastia prajem
@sisssa081 aj ja ty si z Prievidze?ak hej,tak je pravdepodobne,ze budeme spolu aj cestovat lebo aj ja som z Prievidze o tej kozmetike som pocul,ze vraj to nema uplatnenie.....
@sisssa081 Tak ja ,uprimne podla fotiek si mi uplne neznama to som zistil len podla tej fotky zo stuzkovej lebo aj my sme mali stuzkovu v novackom kulturaku a pani machová sa dá na fotke spoznat,a tusim tam je aj riaditelka ale ucitelia su tam rozmazaní
@dali12 asi len dokonalý očný klam no vidíš , svet je malý malí sme ich veru požehnane, minulý rok 5 hodín.. teraz našťastie ani jednu, keďže z nej nematurujem
@sisssa081 Vidis mi sme mali po dve hodiny a teraz jednu....o tej vyzive som pocul,ze tam nie je fyzikalna chemia a chem.inzinierstvo,a ze ked chcu ist dalej na Ing.tak si tie predmety musia naraz dorobit a ze to je potom tazke,a tie veci co su na predmete cem.ing my máme ako tak v skole,nie je to az take hrozne lebo my to mame roztiahnute po cele styri roky,ale mat to naraz a este k tomu bakalarku pisat musi byt zader.ja som tiez na to chcel ist,ale potom som si to rozmyslel,lebo biotechnologia je zredukovana vykoz
@dali12 asi prihlášky mierne zmením a namiesto kozmetiky dám na medicínsku chémiu s tým, že ak ma vezmú na obe, pôjdem na biotech... takúto kombináciu som mala pôvodne vybratú , len vždy hľadám cestu najmenšieho odporu a potom kombinujem
my sme mali len obyč chémiu :/ ale už mám vybavené na leto doučko z matiky a hľadám niekoho na chémiu, ak ma ovšem vezmú =D
myslíš, že sa tými predmetmi dá úspešne prelúskať s jednopísmenkovým hodnotením pri zapojení mozgových buniek?
@sisssa081 my sme za styri roky mali tri roky chemie,teraz vo stvrtom fyzikalnu chemiu,potom mame cele styri roky chemicke procesy,chemicku technologiu a zivotne prostredie a ekologiu ale to nepovazujem za predmety tak my sme na chemickych procesoch mali take veci ako materialove bilancie,napr.krystalizacie,refluxny pomer,destilaciu,rektifikaciu atd.potom kadejake latkove bilancie,prestupy tepla vedenim,salanim,vymenniky tepla atd.to sa tam vraj berie na chem.ing.ja som prvy rok aj pol nechapal,ale potom som prisiel na to,ze som kkt,ved je to jednoduche.stacilo trosku logiky a rovnice sa daju odvodit cize pohneme rozumom a da sa t no mna uci matiku riaditelka a ona je super,aj genialne vysvetluje,ale tiez cez leto sa budem ucit matiku a hlavne fyziku,lebo tu sme dlho nemali
@dali12 vy sa máte ! mala som zatmenie, alebo neviem, keď som išla na gympel .. pritom som vždy mala jasno, že chcem robiť niečo výskumné, skúmavky, biele plášte a podobne
vidím to tak, že si na predĺžené prázdniny požičiam zo školy knižky a aspoň raz si každú prejdem
musíme hlavne veriť a dúfať, že to zvládneme
my sme mali 3 roky a vždy s inou profesorkou, čo bola asi najväčšia chyba
@sisssa081 Viesco,my sme mali dva roky jednu a dalsie dva roky druhu no napr.my sme na labakoch v prvaku zozaciatku vyrabali sklenene tycinky,rezali korok a gumu a take kktiny....a este k tomu sme saucili vazit na dvojramennych vahach(co sme robili prvy a posledny krat,pretoze sa nepouzivaju).Potomsme zacali samozrejme filtrovat,nechavat odparit a take blbosti az potom sme zacali robit take,ze vyrabat modru a zelenu skalicu atď.a takto dokonca prvaku.V druhaku sme sa venovali najprv viskozite atd.a potom od oktobra do konca analytickej chemii,cely tretiam sme mali analytiku a fyzikalu a na konci rozbory vody a pody...ale vsetko sa da doucit,ja sa hlavne tu matematiku a fyziku budem musiet
@dali12 my sme nerobili veľa lábakov :/ na vš to isto dobehnem beriem to pozitívne, nie som úplný magor, inak by som z gympla dobrovoľne nasilu odišla, takže si v lete pribalím do kufra aj učebnice a budem sa v uk nie len zdokonaľovať v jazyku, ale aj študovať aspoň mi nebude dlho
niečo počarujeme, predsa nemáme v hlavách holubníky
sisssa081 ja sa tiež hlásim na biotechnológie, tak možno budeme spolužiačky kam sa ešte hlásiš? ja si dávam aj na prírodovedeckú fakultu na biochémiu, tam tiež berú takmer všetkých. minulý rok zobrali 70 ľudí bez príjmačok...pričom majú napísané, že berú 30
@sisssa081 No vidis,ja si to asi vezmem do spanielska vsak neboj sa hadam nebudeme vymoly a vsak ja som za styri roky ucil aj cestou do skoly,takze ta trojhodinova cesta do BA nam hadam padne na uzitok my sme mali v prvaku 6hodin labakov,v druhaku dvanast,v tretom strnast a teraz strnast po dva dni samozrejme ja ti s labakmi pomozem,ty mne s matikou
@zemina super pomaly sa nazbierame ešte na prírodovedeckú - systematická biológia, Tiež maju písaných 30 ľudí a viem o minuloročnom bratí všetkých, tento rok vraj niečo podobné nespravia .. ale držím palce!
plus som na vážkach medzi medicínskou chémiou a kozmetikou ... uvidím v deň podania DDD
@dali12 spojíme príjemné s užitočným a pri oddychu budeme nasávať vedomosti
my sme mali akurát tak jednu hodinu cvičení týždenne a aj to sme väčšinou preberali :/
aj ja sa učievam v buse lepšie mi to páli =D vo vlaku bude času a času
rada by som ti pomohla, len matika je práve ten predmet, ktorý mi celú strednú robil ako jediný problémy :/ ale mám výborného, už overeného doučovateľa! je chodiaca kalkulačka
@sisssa081 Kupim si nejake knihy,zakladom je ratat ratat a ratat.....a to viem aj pri chemickych procesoch,povedala,ze pokial nevyratame 20 prikladov nemame sancu na pisomku,tsk sme ratali a ide to.nie je to tazke som zvedavy aki budeme vysrati v prvaku.hadam nas daju do jedneho kruzku a hadam tam nebudem jediny chlapec
@dali12 tak je to asi vo všetkých premetoch,, treba hlavne cvičiť a cvičiť hádam nebudem mať spoločensky aktívnu spolubývajúcu a budem sa môcť učiť ...
bude ti fajn, my máme na seminárke z bioly jedného chalana a nesťažuje sa na babský kolektív
v prváku bude veselo, som zvedavá, koľko nás postúpi do letného semestra
@sisssa081 Ja chcem hlavne spolubyvajuceho so zakladnymi hygienickymi navykmi a mna by inak nasralo,keby my,co sme z chemickych,by sme sa nedostali dalej a vy gymplaci hej ale celkom sa tesim na tie predmety,hlavne tie destilacie atd a na labaky,tam je najvacsia sranda
@sisssa081 Pisal som si tu s jednym co tam chodi.vsak toho ucitela aj ebne,ved neviem ani kotrmelec ani nic....ach jaj.vsak ak bude nastate v hajzli a nesplachnute tak urobim tam rode
@sisssa081 tak my ked sme prvykrat na labákoch robili s kyselinou,tak hneď som sa oblial H2SO4,takže hádam na výške nebude repete ale tak hadam nebudem furt na intráku
@sisssa081 Ani nie ze kulturne zit,ale ze radsej budem v skole ako na intraku a vraj tam v prvom semestri zacina skola o 7:00,takze hadam to nie je pravda
@sisssa081 Ja som mal sice cely tretiak nultu ale to bolo hrozne.vo stvrtok som uz umieral a hento.....ach....a dufam,ze budem mat tolerantneho spolubyvajuceho,lebo rozpravam zo sna a skripem zubami a som zvedavy celkovo aj na vyucujucich
@dali12@sisssa081 inak keď už ste spomínali tých spolubývajúcich, nechcem vás strašiť, ale môže sa vám stať aj to, že nedostanete intrák, hoci ste prváci a ste relatívne zďaleka, ten môj kamarát ho tiež ešte nedostal a podľa ubyt. systému k polke augusta ho malo pridelené len 360 ľudí z 500 a potom ešte nejakí ďalší na konci septembra a v októbri
@dali12 uhm, nebolo to ťažké čítanie... ale toto ti bohužiaľ neviem povedať a ani logicky na to neviem prísť, keďže na stu nie sú žiadne kritériá pre udeľovanie ubytovania prvákom
Chodim na tu skolu a garantujem ze matematika je skoro najlahsia .... Vyhadzuje sa na materialivych bilanciach v prvom semestri kde sa davaju castokrat neriesitelne ulohy a opravny je zamerne este tazsi aby to uz nikto nespravil. Podla statistiky 135/205 ludi neurobi opravny. Ako profesori su tam fajn inak tam ucia take tie podradnejsie predmety cisti primitivy..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
lebo ja mám dve prihlášky a som zvedavá, či sa dostanem medzi vyvolených 1500 ľudí prijatých do 1 ročníka
lebo ma chytajú stavy, že ma nikde nevezmú :/
nech už je po maturách a mám v ruke papier o prijatí
keď sa dostanem, vydržím !!! keď sa prehryziem matikou, budem za vodou
a este mam kamaratku prvacku na biotechnologii a ta zatial hovori, ze pohoda
nie, riaditeľka nebola na našej, lebo v ten dátum mal stužkovú aj jej syn
o vyzive a kozmetike si vacsinou robi srandu ze je to neskutocne jednoduche v porovnani s tym jeho ale tak to beriem s rezervou (je to chlap
my sme mali len obyč chémiu :/ ale už mám vybavené na leto doučko z matiky a hľadám niekoho na chémiu, ak ma ovšem vezmú =D
myslíš, že sa tými predmetmi dá úspešne prelúskať s jednopísmenkovým hodnotením pri zapojení mozgových buniek?
zoberú ťa na 100%, horšie je tam vydržať
vidím to tak, že si na predĺžené prázdniny požičiam zo školy knižky a aspoň raz si každú prejdem
musíme hlavne veriť a dúfať, že to zvládneme
my sme mali 3 roky a vždy s inou profesorkou, čo bola asi najväčšia chyba
niečo počarujeme, predsa nemáme v hlavách holubníky
plus som na vážkach medzi medicínskou chémiou a kozmetikou ... uvidím v deň podania DDD
my sme mali akurát tak jednu hodinu cvičení týždenne a aj to sme väčšinou preberali :/
aj ja sa učievam v buse lepšie mi to páli =D vo vlaku bude času a času
rada by som ti pomohla, len matika je práve ten predmet, ktorý mi celú strednú robil ako jediný problémy :/ ale mám výborného, už overeného doučovateľa! je chodiaca kalkulačka
bude ti fajn, my máme na seminárke z bioly jedného chalana a nesťažuje sa na babský kolektív
v prváku bude veselo, som zvedavá, koľko nás postúpi do letného semestra
dostaneme sa všetci ! bez rozdielu školy
prestaň, ešte si užívaj čistotu domova
ani nevrav v najhoršom sa presťahujem k rodine , čo býva v dedine vedľa BA ale vezmú, musia
no jo, budeš kultúrne žiť
hádam to pravda nie je, lebo ranné vstávanie :/
nejako vydržíš keď budeš unavený, budeš spať ako bábo kedykoľvek
takže mňa osobne si nevystrašila, ale už teraz mi je ľúto ľudí bez ubytka ..