FEI STU - elektrotechnika -> rozvrh hodin a vsetko okolo
Nazdar! Dal som si prihlasku na FEI na odbor Elektrotechnika. Nie je tu nejaky zucastneny ktory by mi poskytol nejake info z pohladu studenta ? Chcel by som vidiet rozvrh hodiny aby som si vedel spravit predstavu a tak podobne
tak tam ti bude az moc teplo nhoo zalezi ako ti to daju prvy rocnik oni. ja som mal piatky volne ale teraz mam zas kazdy den neco. od druheho rocnika ci ty robis rozvrh.
chlapci vám asi totálne drblo buc ste byfloži alebo mám to myslí z IQ nad 150 ale na FEI to je ako fakulta taká že skorej vylezem na mont everest ako spravým dačo s FEI a ešte elektrika dajte si pekne na Berg tam máte leharo
vis my sme prirodzene inteligetny a ja na FEI nejdem vylihovat ale makat mozgom aby som potom neskor nemusel pracoval len rukami s krompacom a podobne...
@Specnac Ja síce chodievam na FIIT, ale kvázi je to tá istá budova s rovnakým systémom školy. Poviem ti tak: vchádzaš do najväčšieho pekla na zemi, aspoň čo sa týka obtiažnosti. Ale ako sa s tým popasuješ už záleží len na tebe. Na FEI aj FIIT býva dosť ťažká matematika a fyzika, veľa ľudí práve kvôli nim odchádza preč. Keď si na to zvykneš a prejdeš prvým ročníkom, tak už by si ďalej nemal mať problém
Študuje sa asi takým systémom, že na každý semester si zapíšeš 5-6 predmetov (závisí od študijného plánu), ktorým sa venuješ 3 mesiace a potom robíš skúšky. Každý predmet zvykne mať 3 hodinové prednášky a 2 hodinové cvičenia každý týždeň. Každá prednáška má pevne stanovený čas v týždni, ten sa nemení. Tam sa nerobí nič, len počúvaš. Cvičenia sú v menších skupinách a budeš ich mať zrejme rozhádzané po celom týždni. Ako prvák si bohužiaľ nemôžeš vyberať kedy chceš mať cvičenie z daného predmetu, v neskorších ročníkoch už ale môžeš.
Podľa študijného poriadku FEI sú prednášky nepovinné a nerobí sa na nich ani docházka. Povinné sú len cvičenia. Čiže keď si spočítaš, že musíš byť v škole len asi 10 hodín týždenne (5predmetov * 2hodiny), tak je to ťažká pohoda. Osobne nechodím skoro na žiadne prednášky. Pokiaľ sa budeš potrebovať učiť na skúšky tak obvykle ku každému predmetu existuje aj nejaká kniha, ale bežnou praktikou je, že nejaká milá duša hodí na internet oscanované poznámky z prednášok.
Rozvrhy prvákom robia vcelku pohodové. Minimálne 1 deň v týždni (obvykle piatok) máš voľný, ja som mal v prváku dokonca úplne voľné 2 dni. A keď si odráťaš od rozvrhu prednášky, tak zistíš, že máš zaprataný asi 1,5 dňa =D Občas sa ti stane aj daká chujovina ako mne, napr. že mi dali termín písomky na 8 hodinu piatok večer, ale to sa často nestáva.
tak FEI je univerzalny nazov. harlequin asi prehliadol, ze tam je aj STU napisane. Sak nevadi chyby robi kazdy.... aspon vieme, ze na TUKE musia chodit na prednasky inac im daju papa
Inak sranda koľko škôl vyžaduje prítomnosť študentov aj prednáškach. Jako nevravím, isto to pomôže, ale keď niekto dokáže študovať a robiť skúšky aj bez toho, tak prečo ho buzerovať??
Jeden semester som študoval na Brnenskej technickej škole a nechápal som z ich pravidiel. Oni majú nepovinné prednášky aj cvičenia, prednášky sú online vysielané a pre každý prípad aj zálohované a môžu si ich študenti pred skúškami stiahnuť a prelúskať ak sa im chce
xharry77 no kto vie preco to tak je. Mozno, ze profaci chcu mat blizsi kontakt so studentami. Sice ked to je taka masova prednaska kde je 400 ludi tak to je asi blbost, ale ked uz su vo vyssich rocnikoch tak to je o inom.
No ked maju v Brne hentaky styl, ze maju aj on-line prednasky tak tam vazne nikto nemusi byt.
A zase je to prospesne kvoli tomu, ze napriklad niekto si mysli, ze ma na vyske 3 mesiace leharo az do skuskoveho a potom zisti, ze hovno vie... a takto nutia studentov sa ucit, teda aspon pocuvat. A to hlavne plati pre prvy rocnik bo ludia zo strednej si len zvykaju na novy rezim. Tak aby to chytili za spravny koniec tak ich treba usmernit trochu. Aspon tak to vidim ja...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Študuje sa asi takým systémom, že na každý semester si zapíšeš 5-6 predmetov (závisí od študijného plánu), ktorým sa venuješ 3 mesiace a potom robíš skúšky. Každý predmet zvykne mať 3 hodinové prednášky a 2 hodinové cvičenia každý týždeň. Každá prednáška má pevne stanovený čas v týždni, ten sa nemení. Tam sa nerobí nič, len počúvaš. Cvičenia sú v menších skupinách a budeš ich mať zrejme rozhádzané po celom týždni. Ako prvák si bohužiaľ nemôžeš vyberať kedy chceš mať cvičenie z daného predmetu, v neskorších ročníkoch už ale môžeš.
Podľa študijného poriadku FEI sú prednášky nepovinné a nerobí sa na nich ani docházka. Povinné sú len cvičenia. Čiže keď si spočítaš, že musíš byť v škole len asi 10 hodín týždenne (5predmetov * 2hodiny), tak je to ťažká pohoda. Osobne nechodím skoro na žiadne prednášky. Pokiaľ sa budeš potrebovať učiť na skúšky tak obvykle ku každému predmetu existuje aj nejaká kniha, ale bežnou praktikou je, že nejaká milá duša hodí na internet oscanované poznámky z prednášok.
Rozvrhy prvákom robia vcelku pohodové. Minimálne 1 deň v týždni (obvykle piatok) máš voľný, ja som mal v prváku dokonca úplne voľné 2 dni. A keď si odráťaš od rozvrhu prednášky, tak zistíš, že máš zaprataný asi 1,5 dňa =D Občas sa ti stane aj daká chujovina ako mne, napr. že mi dali termín písomky na 8 hodinu piatok večer, ale to sa často nestáva.
NIEJE PRAVDA !
Za každý predmet, ktorý obsahuje prednášky, môže získať študent za účasť na prednáškach percentuálny
zisk maximálne 9%. Získané percentá patria do:
do priebežného hodnotenia, t.j. zápočtu1, ak predmet končí zápočtom a skúškou,
do záverečného hodnotenia, ak predmet končí iba skúškou.
O spôsobe kontroly účasti a o spôsobe prideľovania percentuálneho zisku rozhoduje garant predmetu
(prednášajúci). V kompetencii prednášajúceho je neudeliť percentuálny zisk študentovi pri jeho
priestupkoch voči etickým pravidlám správania. Tieto pravidlá sú uvedené v Etickom kódexe študenta FEI
TUKE.
TOTO JE POKYN DEKANA !!!
@xharry77 takze neklam a nezavadzaj....
» www.fei.tuke.sk/home/studium/ba...
aj toto je pekne citanie
» www.fei.tuke.sk/home/studium/ba...
xharry77 dakujem velmi pekne za takeho obsiahle nacrtnutnie
Inak sranda koľko škôl vyžaduje prítomnosť študentov aj prednáškach. Jako nevravím, isto to pomôže, ale keď niekto dokáže študovať a robiť skúšky aj bez toho, tak prečo ho buzerovať??
Jeden semester som študoval na Brnenskej technickej škole a nechápal som z ich pravidiel. Oni majú nepovinné prednášky aj cvičenia, prednášky sú online vysielané a pre každý prípad aj zálohované a môžu si ich študenti pred skúškami stiahnuť a prelúskať ak sa im chce
No ked maju v Brne hentaky styl, ze maju aj on-line prednasky tak tam vazne nikto nemusi byt.
A zase je to prospesne kvoli tomu, ze napriklad niekto si mysli, ze ma na vyske 3 mesiace leharo az do skuskoveho a potom zisti, ze hovno vie... a takto nutia studentov sa ucit, teda aspon pocuvat. A to hlavne plati pre prvy rocnik bo ludia zo strednej si len zvykaju na novy rezim. Tak aby to chytili za spravny koniec tak ich treba usmernit trochu. Aspon tak to vidim ja...
"musia chodit na prednasky inac im daju papa"
no nemusime... len za to ze ked si tam a je prezencka mas 9 bodov... v podstate za nic