Aký máte názor na feministky? Stalo sa mi, že mi na pokeci prišla RP či by sa mi páčilo, že by ženy mali nadvládu nad chlapmi. Odpovedala som že nie, je to fajn ako to je. Baby, aký máte názor? A čo vy chalani? Páčilo by sa vám mať minimálne práva ako žen
ja som za rovnost pohlavi, nie za rovnakost pohlavi. ale umierneny feminizmus (nie taky, ktory chce zeny dostat k moci a utlacat muzov) je mi sympaticky. lebo je pravda, ze zeny su casto znevyhodnovane.
to rovnost vs. rovnakost myslim tak, ze maju rovnaku hodnotu, nie je muz viac ako zena, ani naopak, mali by mat rovnake prava, moznosti, ale to neznamena, ze su rovnake - a myslim to teraz nie v telesnej stavbe, ale v prejavoch. ze napr. zena je vseobecne citlivejsia ako muz a pod. hoci for je v tom, ze aj to je velmi podmienene vychovou a celou spolocnostou, takze nemam vobec jasno v tom, ci je ta citlivost zien dana biologicky, alebo len spolocnostou. myslim, ze do velkej miery spolocnostou, ale snad je v tom aj volaco prirodzene
Jedna vec je postavenie zien v arabskom svete s ktorym nesuhlasim ale feministky su zakomplexovane osoby , je len holy fakt ze zeni nevedia vykonavat kazdu pracu rovnako dobre ako muzi.
K tej nadvlade nad muzmi sa nebudem vyjadrovat to je trapne , neverim ze nejaka moze byt az taka strasna pica aby ten nazor zastavala
Ja zastávam ten názor, že toto celé s feministkami je choré, ale prikláňam sa na stanu utláčaných žien niekde mimo EU, ktoré sa chcú len zrovnoprávniť a zastaviť to, že im niekto ubližuje
su to jebnute pice ... dal by som im vybratorom po achilovkach
podla mna nieje správne povisovat sa nad druhe pohlavie ... a ked to robia zenske a co mi jedna kamoska raz poslala odkaz a tam clanok kde radili ako ma vykastrovat syna a manzela aby nezacali byt divy ... sa ku svojim najblizssim spravaju ako ku chovnej zvery ... takze este raz ... jebnute pice ... a ak tento prispevok aj niekto zmase mne je jedno lebo som vyjadril svoj nazor
Tak ma napadá, že muži možno pred 2000 rokmi nevykrikovali "rovnosť pohlaví" preto, lebo to nemusí byť niečo samozrejmé pre každý druh po celé obdobie jeho vývoja ...
Možno to jednoducho patrí k civilizovanej dobe, kedy si muž a žena delia prácu úplne iným spôsobom, ako tomu bolo v minulosti ... Kedy možno muži boli svojou prácou - čo sa dlhodobého vývoja týka - zvýhodnení, ale bolo by hlúpe teraz niekomu vyčítať, že ženy nemali právo loviť mamuty a rozmýšľať pri tom viac a konštruktívnejšie ako pri príprave jedla či odevov ...
To sa ale samozrejme netýka vecí ako zákony v niektorých moslimských krajinách, pri ktorých nevidím žiadny logický historický ohľad, ktorý by k nim mohol ústiť, pripadajú mi jednoducho ustanovujúce nespravodlivú nadvládu mužov nad ženami
co sa mna tyka, urcite mi lichoti, ked mi muz podrzi dvere, necha ma prejst prvu a podobne, som rada ze je to tak ako je ... ale zas na druhej strane, chlapov, co mlatia zeny, znasilnuju a nevem co vsetko mozne robia, beru ich ako handry by som zavesila najradsej za gule do prievanu ...
ja som zastancom tohto ! Mam chlapov po krk ked su vzdy viac ako my zeny . Ale zo par zien co budu transparentami mavat dakde na namesti nic nevyriesi bolo to tak , je to tak , a vzdy aj bude stym sa neda nic robit ! Bohuzial .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
K tej nadvlade nad muzmi sa nebudem vyjadrovat to je trapne , neverim ze nejaka moze byt az taka strasna pica aby ten nazor zastavala
@matusha vitaj medzi nami
podla mna nieje správne povisovat sa nad druhe pohlavie ... a ked to robia zenske a co mi jedna kamoska raz poslala odkaz a tam clanok kde radili ako ma vykastrovat syna a manzela aby nezacali byt divy ... sa ku svojim najblizssim spravaju ako ku chovnej zvery ... takze este raz ... jebnute pice ... a ak tento prispevok aj niekto zmase mne je jedno lebo som vyjadril svoj nazor
Možno to jednoducho patrí k civilizovanej dobe, kedy si muž a žena delia prácu úplne iným spôsobom, ako tomu bolo v minulosti ... Kedy možno muži boli svojou prácou - čo sa dlhodobého vývoja týka - zvýhodnení, ale bolo by hlúpe teraz niekomu vyčítať, že ženy nemali právo loviť mamuty a rozmýšľať pri tom viac a konštruktívnejšie ako pri príprave jedla či odevov ...
To sa ale samozrejme netýka vecí ako zákony v niektorých moslimských krajinách, pri ktorých nevidím žiadny logický historický ohľad, ktorý by k nim mohol ústiť, pripadajú mi jednoducho ustanovujúce nespravodlivú nadvládu mužov nad ženami