čo všetko podľa vás má obsahovať taká kniha? narážam teraz na našu dobu, ktorá je vo svete kníh veľmi náročná, Jules Verne to mal o to ľahšie, že v jeho dobe také knihy, ako on písal, neboli
kniha našej doby by mala asi priniesť niečo nové, a byť n
Jules Veren písal o fantastických veciach, ktoré "boli" fikciou. Teraz stačí písať o živote, aký je...drogy, vraždy, úchylky, sex...a čím zvrátenejšie, tým lepšie sa predáva, lebo ľudia možno chcú stále veriť, že je to len výmysel...a je celkom postačujúce podať všetko autenticky, polopatisticky, aby sme sa veľmi nemuseli zamýšľať nad metaforami...
No ja som ochotna (az na pa vynimiek) precitat len knihu, ktora je dostatocne humorna (a to tiez nie hociaky humor) najlepsie fantasy... Dost pochybujem o tom, ze by ma nieco ine dokazalo tak uputat, aby som si to precitala
zaujímavá myšlienka... ale z takéhoto uhlu pohľadu sa dá vnímať všetko. ale v knihách myslím, je už za tie roky obsiahnuté všetko... fúúúú, šak keď príde, tak uvidíme
Fenomenálna... Hmm, ak je kniha fenomenálna na celom svete, väčšinou pritiahne masy čitateľov... Ľahko sa číta a človek sa dobre vžije do jej fiktívneho sveta... Autor musí mať prirodzený talent opísať veci ľahko a pútavo...
Myslím, že súčasnú generáciu pritiahne hlavne sex, tajomno, "kvázi" hlboké myšlienky podané tak, aby mal čitateľ pocit, že sa dostal na novú duševnú úroveň.. (napr. Coelho) alebo bombastický nápad, ktorý šokuje a pobaví... (Brownov Ježiš..) Taká je bohužiaľ dnešná doba...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Fenomenálne...
Myslím, že súčasnú generáciu pritiahne hlavne sex, tajomno, "kvázi" hlboké myšlienky podané tak, aby mal čitateľ pocit, že sa dostal na novú duševnú úroveň.. (napr. Coelho) alebo bombastický nápad, ktorý šokuje a pobaví... (Brownov Ježiš..) Taká je bohužiaľ dnešná doba...