@purenarcissism prosím ťa, čo je na tej slovine také ťažké?? lebo ja som z biling. gympla a anglinu viem dobre a dávala som si prihlášku na prekladateľstvo, tlmočníctvo AJ-SJ, ale nakoniec tam nejdem a neviem či to mám ľutovať alebo nie :/
@husky ved uz som bola aj na prijimackah na toto ucitelstvo. chcem tam ist tak rpeto sa pytam ake to tam je
@purenarcissism to som uz pocula ze slovina je tazsia. nasa slovencinarka nam hovorila ze tam raz mali taku skusku, ze im ukazovali rontgenove snimky hlasiviek a oni museli vediet ktoru hlasku prave tie hlasivky vyslovuju
ja myslím,že i keď niekto vraví,že je niečo náročné,možno je fajn pridať aj trochu motivácie..niektorých to môže odradiť,iných nie,ale že je niečo náročné je aj zaujímavá výzva.
Ja myslím,že aj skutočne chceš tú kombináciu,tak do toho určite choď a jednoducho na sebe makaj
To isté plánujem aj ja,i keď viem,že budem veľa učiť(ja mám prekladateľstvo AJ-ŠJ),ale snažím sa povzbudiť tým,že všetko sa dá,keď sa chce.
@pilkakory dakujem, ved ja tam stale chcem ist, je to moj sen. len zo strednej nie som zvyknuta ucit sa tak to bude problem. a bude mi trvat kym si zvyknem poriadne sa ucit
@purenarcissism ja som slovinu vzdy mala rada, skor literatura mi robila problem. vsetky tie obdobia a diela a autori. takze fu
@purenarcissism : ale ja to hovorím tak všeobecne teraz...že niekedy to môže pôsobí ako také odhováranie,že toto je ťažké a tak...je veľa ťažkých vecí.
No a viem,že je slovina ťažká,to priznávam,počúvam to od každého.
Neviem,ako je to s anglinou na pedagogickej,ale na filozofickej je dosť ťažká,viem,že to bude náročné a že sa tiež budem musieť učiť z hodiny na hodinu.
Ozaj som to myslela len tak,že ľuďom sa niekedy hodí také povzbudenie,že aj keď je niečo fakt ťažké,dá sa to zvládnuť.
@66janica6 : teraz som si až prečítala tvoj príspevok
Ja som sa nikdy neučila,ale venovala som sa tomu,čo som mala rada.
No a od akademického som prepla na úplne iný režim a zrazu som bola úplne poctivá,fakt som si hneď zvykla učiť sa,až som sa čudovala a ide ozaj aj o to,že keď sa niečo baví,tak už nejak zvládneš aj tie nudné veci okolo toho,hoci to nebude prechádzka ružovou záhradou.
@pilkakory ved to aj ja. ked zratam kolko hodin som s aucila dokopy cez akademicky, tolko som sa urcite za cely rok neucila. nasa stredna nema uroven takze preto som sa bala. ale anglina ma fakt bavi, tej sa nebojim, len ta slovina no
@66janica6 : mňa tiež baví,len to nie je všetko,čiže nieže sa jej bojím,ale viem,že aj tak budem musieť poriadne makať,ale ja veľmi chcem.
Po španielsky som sa začala učiť len teraz koncom septembra,bolo to spontánne po rozhovore s kamoškou,čiže tam rozprávať neviem,i keď gramatiku a slovnú zásobu som si prebrala.
Ale povedala som si,že už keď ma prijali,i keď až v sobotu oficiálne,hoci by ma malo poraziť,nenechám sa odtiaľ vyhodiť,budem na sebe makať a nič ma neodradí
ako hovorí @purenarcissism slovina je zaberák , čo som pocítila v zimnom semestri kvôli dvom predmetom a v letnom kvôli seminárkam @anniedecadence ja chodím na tlmočníctvo presne týchto predmetov a neľutujem...a poznám viacerých, čo slovinu neľutujú, ale sú aj takí čo hej
@66janica6 : ja sa na intrák teším,i keď tiež si neviem predstaviť,ako sa tam budem učiť...ale nemôžem si zatiaľ dovoliť finančne platiť privát,niečo už vymyslím s tým učením.
Možno neskôr,keď si nájdem brigádu,ale musím sa uspokojiť s možnosťami,aké mám,aj tak budú pre nás najväčšie náklady práve v BA,tak to už bude na mne.
@pilkakory ani ja neviem aké je to na pedagogickej, študujem anglinu na filozofickej a naozaj to nie je ťažké a nemusíš sa učiť z hodiny na hodinu ak niečo máš v hlave.
@zeriavka ja slovinu budem ľutovať do konca svojho života
Ahoj..Ja sa tiež chystám študovať slovenčinu..Počula som, že je to ťažké..Ale keď ta to bude baviť, myslím, že s tým nebudeš mať až taký problém.. Všetko sa dá predsa zvládnuť keď sa chce..
@purenarcissism : asi je to s tou angličtinou rôzne,samozrejme to závisí aj od jednotlivca,ako ho to baví,niekomu sa učí ľahšie inému to trvá dlhšie...veď sama uvidím
@66janica6 tak si myslim, ze v tom pripade nebudes mat problem so slovinou... hocikto iny, len nie ona... mna ucila a jedine, co som sa pri nej naucila bolo pouzivat zvyraznovacky a aj preto som sla na slovinu, ze doriti, nemozem byt horsia ako ona a inak, cela sa nejak vystrafirovala, ked je z nej uz aj ta poslankyna
@farfala boze keby si ju videla chodit v tych podpatkoch to je hruza no a pocula som aj od tych ktorych ucila psychologiu ze jedine co robili bolo ze im rozdala prefotene papiere a z toho sa ucili. ja som mala Ducku a ona bola uzasna. s takym nadsenim to ucila a strasne ma to bavilo. tak snad
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@purenarcissism to som uz pocula ze slovina je tazsia. nasa slovencinarka nam hovorila ze tam raz mali taku skusku, ze im ukazovali rontgenove snimky hlasiviek a oni museli vediet ktoru hlasku prave tie hlasivky vyslovuju
@66janica6 to som zažila na angline na slovine nie, závisí od učiteľa, ale literatúry, morfológia, syntax a úvod do jazyka to sú zabijáky
Ja myslím,že aj skutočne chceš tú kombináciu,tak do toho určite choď a jednoducho na sebe makaj
To isté plánujem aj ja,i keď viem,že budem veľa učiť(ja mám prekladateľstvo AJ-ŠJ),ale snažím sa povzbudiť tým,že všetko sa dá,keď sa chce.
Tak držím palce
@purenarcissism ja som slovinu vzdy mala rada, skor literatura mi robila problem. vsetky tie obdobia a diela a autori. takze fu
@pilkakory nemôžeš porovnávaj tvoju kombináciu s tou jej, slovina je neporovnateľne ťažšia
No a viem,že je slovina ťažká,to priznávam,počúvam to od každého.
Neviem,ako je to s anglinou na pedagogickej,ale na filozofickej je dosť ťažká,viem,že to bude náročné a že sa tiež budem musieť učiť z hodiny na hodinu.
Ozaj som to myslela len tak,že ľuďom sa niekedy hodí také povzbudenie,že aj keď je niečo fakt ťažké,dá sa to zvládnuť.
Ja som sa nikdy neučila,ale venovala som sa tomu,čo som mala rada.
No a od akademického som prepla na úplne iný režim a zrazu som bola úplne poctivá,fakt som si hneď zvykla učiť sa,až som sa čudovala a ide ozaj aj o to,že keď sa niečo baví,tak už nejak zvládneš aj tie nudné veci okolo toho,hoci to nebude prechádzka ružovou záhradou.
Po španielsky som sa začala učiť len teraz koncom septembra,bolo to spontánne po rozhovore s kamoškou,čiže tam rozprávať neviem,i keď gramatiku a slovnú zásobu som si prebrala.
Ale povedala som si,že už keď ma prijali,i keď až v sobotu oficiálne,hoci by ma malo poraziť,nenechám sa odtiaľ vyhodiť,budem na sebe makať a nič ma neodradí
Možno neskôr,keď si nájdem brigádu,ale musím sa uspokojiť s možnosťami,aké mám,aj tak budú pre nás najväčšie náklady práve v BA,tak to už bude na mne.
Je to aj o zvyku a na intráku spoznám veľa ľudí,čo sa teším
Učenie sa dá vždy nejak vymyslieť.
@pilkakory ani ja neviem aké je to na pedagogickej, študujem anglinu na filozofickej a naozaj to nie je ťažké a nemusíš sa učiť z hodiny na hodinu ak niečo máš v hlave.
@zeriavka ja slovinu budem ľutovať do konca svojho života
a uz tam tie vysledky konecne su!
» www.fphil.uniba.sk/index.php?id=67...
Výsledky boli len potvrdením,len ich tam dali o 5 viac,možno pre istotu.
Už len ten pekný papierik
@farfala boze keby si ju videla chodit v tych podpatkoch to je hruza no a pocula som aj od tych ktorych ucila psychologiu ze jedine co robili bolo ze im rozdala prefotene papiere a z toho sa ucili. ja som mala Ducku a ona bola uzasna. s takym nadsenim to ucila a strasne ma to bavilo. tak snad