@5 ty vole, hunger games je jedna z najgeniálnejších kníh ktorá bola za posledných 10 rokov napísaná. tipujem, že si videl len film. najlepšie ani to nie, len trailer @7 tým hovnom myslíš to, čo máš v lebečnej dutine miesto mozgu?
@15 píšeš ako keby si mal 10, pre boha živého
o filme som nič extra nepovedala, TAK SA NAUČ ČÍTAŤ!!!! Dokonca, ten film ma absolútne nebavil kým som si neprečítala knihy a nepochopila súvislosti (čo som spomenula vyššie, keby si vedel čítať ).
A ktokoľvek kto dokáže skvost napísať ako "skôst" nemôže mať IQ vyššie ako 50, aj keby si reálne tých 10 rokov mal.
@manzus fakt? prečo? som reálne zvedavá, lebo mne sa to fakt veľmi páčilo, a to mám na to, aby ma scifi bavilo, dosť prísne kritériá. @16 hovorí človek, čo jediné scifi a fantasy videl LOTR (srsly nechápem všetkých ľudí čo tú pičovinu dopozerali dokonca) a SW ktoré sú v poho ale nechutne preceňované.
y vole, hunger games je jedna z najgeniálnejších kníh ktorá bola za posledných 10 rokov napísaná. tipujem, že si videl len film. najlepšie ani to nie, len trailer
@19 Keby si videl aj niečo iné, tak by si nenazýval tieto dva najlepšími. A môj knižný vkus nemáš právo hodnotiť, pretože človek, ktorý číta, vie písať správne čiarky, alebo aspoň NEJEBNE ČIARKU DO STREDU JEDNODUCHEJ VETY!!! Krista boha, tipujem, že maximum toho, čo prečítaš je Playboy. Možno ani to nie, dva krát do mesiaca Nový Čas.
@candy36 preco sa kazdym jednym prispevkom snazis ostatnych presvedcit, ze mas patent na rozum? lebo tak na mna minimalne posobis
citala som hunger games, pacili sa mi (tretia vlastne ani nie), ale teda s vyrokom, ze sa jedna o jednu z najgenialnejsich knih napisanych za poslednych desat rokov, by som si dovolila nesuhlasit.
A LOTR som citala tiez (kedze urcite vies, ze to tiez neboli len filmy) a pacilo sa mi to asi tisickrat viac. Nekde nastala chyba asi.
@nenay "chyba" je v tom, že ľudia majú rôzny vkus. nemám patent na rozum, ale keď niekto napíše, že to naj čo v rámci scifi/fantasy žánru existuje, je LOTR a SW tak moja okamžitá assumption je, že nič iné nevidel/nečítal. A áno, viem, že LOTR sú aj knihy, kedysi som sa snažila čítať niektorú z nich, po 100 stranách som mala chuť jebnúť to z balkóna
@candy36 btw ak narazas na tu ciarku v @19 - preco by tam nemala byt? teda, slovencinu som uz dlho nemala, ale ja mu ju tam celkom verim, ved tam ma aj 2 prisudky aj vsetko :ehm: (ja sa teraz nenavazam ani nic, len podla tvojej reakcie sudim, ze mas asi nejake dobre vysvetlenie a ja som zvedava )
Gramatiku ovláda, diakritiku používa, inteligentne sa vyjadruje... no, a to potom človeka zamrzí, keď zistí, že dotyčný je idiot. Ah.
LOTR je klasika. Samozrejme, každý má iný vkus, sto ľudí, sto chutí, niekto vôbec nemá rád scifi a fantasy, niekto si z toho žánru obľúbi len jeden či dva filmy, niekomu nerobí problém pozerať LOTR priemerne sedemkrát do roka.
Ale dokázala by som pochopiť, že sa ti jednoducho nepáči. To je okej, beriem. No označiť ho za pičovinu a potom sa rozkrikovať o tom, že The Hunger Games je jedna z najgeniálnejších kníh posledného desaťročia... Nuž, veľa to vypovedá, a čo je ešte dôležitejšie, myslím, že práve tomu je tvoj názor ku tejto téme absolútne nepodstatný.
@soka niekto si z tohto žánru obľúbi len jeden dva filmy, väčšinou LOTR a SW, lebo nič iné nevidel a nečítal a niekto viac-menej iné žánre ani nečíta a vie, že tieto žánre, teda hlavne scifi, ponúkajú oveľa viac oveľa hlbších myšlienok
@candy36 zbytočné dialogy, opisovanie prostredia, jednoducho som sa chcel šupnúť o 100 strán ďalej lebo to bolo iba predlžovanie aby to mohla byť samostatná časť. Neviem prečo ti vlastne odpovedám, no čakám nejaký drsný argument @29 asi tak nejak
povídky /kratšie novely :
"Crouch End" ,
*l´Jaunt*
a ešte pár dalších od Stephena Kinga
(hej, vačšina, 90% jeho tvorby (takmer) vobec neni SF, ale v tíchto niekolkích poviedkach si to plne vynahradzuje.. najma tieto 2 vymenované sú úplne genialne)
- pričom Crouch End je aj sfilmovaný jako jeden 50minútový diel seriálu Mystery_ShortStories (al. tak nejak sa volá) @Reviewit
Krátka novela
"V prázdnote nepočut tvoj krik"
úplne desivá, survival hororová, ale geniálna sci-fi (a vlastne v niektorích veciach dost podobná SKingovej Jaunt ) od 1 polského matfyzáka (meno autora dohladám ešte), vyšla v cz-sk ešte v 80´tich rokoch v knižnej antológií tvorby polskích (východoeurópskich sci-fi autorov "Volanie na Mliečnej Ceste
filmy :
Thing (Věc, 1982)
Dark City (Smrtihlav, 1997)
Akty X 1.film
Smrtící Epidemie
Pandořina Skrinka (Pandora Box)
Tajemná záře nad Pacifikem
Philadelphia Experiment
Zámotok
Věž Prvorodeného
StarGate (Hvezdná Brána)
Bound (Pasca, 1996)
Leon (1993-4)
Babylon5 + Crusader
Cowboy Bebop +film
atd..
a, ted pojdem asi A´Contre-Couránts - ani ne tak najnovšie a nové filmy z posledních rokov, ale najlepšie sú práve, aspon mne sa tak zdá, všetky tie (aj menej známe, alebo aj takmer vobec neznáme) snímky z 80 - 90tich rokov.. (ale aj skor ešte..)
a tiež aj všetky známe série - Terminátors xx,
Votrelci xx (Aliens xx, Undeworldsxx, - každý už má najmenej 4 - 5 filmov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
a autor za to scifY si daj facku.
Tvoj movie kus je ako degustacia hovno, proste hnusna
@7 tým hovnom myslíš to, čo máš v lebečnej dutine miesto mozgu?
Trapas ' toto ma malo akože uraziť ?
Niekto kto považuje HG ako filmovy skôst ma umna diagnozu
Retardacia 4 stupna ,tych stupnou je 12 takze nie si az taka retardovana !!!
o filme som nič extra nepovedala, TAK SA NAUČ ČÍTAŤ!!!! Dokonca, ten film ma absolútne nebavil kým som si neprečítala knihy a nepochopila súvislosti (čo som spomenula vyššie, keby si vedel čítať ).
A ktokoľvek kto dokáže skvost napísať ako "skôst" nemôže mať IQ vyššie ako 50, aj keby si reálne tých 10 rokov mal.
@16 hovorí človek, čo jediné scifi a fantasy videl LOTR (srsly nechápem všetkých ľudí čo tú pičovinu dopozerali dokonca) a SW ktoré sú v poho ale nechutne preceňované.
Ja momentalne grciam
@17
y vole, hunger games je jedna z najgeniálnejších kníh ktorá bola za posledných 10 rokov napísaná. tipujem, že si videl len film. najlepšie ani to nie, len trailer
kratka pamät pičooooooooooooooo
citala som hunger games, pacili sa mi (tretia vlastne ani nie), ale teda s vyrokom, ze sa jedna o jednu z najgenialnejsich knih napisanych za poslednych desat rokov, by som si dovolila nesuhlasit.
A LOTR som citala tiez (kedze urcite vies, ze to tiez neboli len filmy) a pacilo sa mi to asi tisickrat viac. Nekde nastala chyba asi.
Resp. dá sa to považovať za odpoveď, keď to bolo absolútne odveci?
Na taku piču ako ty nehodlam mrhat ničim @22 ma len utvrdil že si piča
Takže zbohom
a narychlo som nasla toto a tiez sa mi zda, ze to suhlasi » storywritersinc.wordpress.com/ako-pisat/grama...
LOTR je klasika. Samozrejme, každý má iný vkus, sto ľudí, sto chutí, niekto vôbec nemá rád scifi a fantasy, niekto si z toho žánru obľúbi len jeden či dva filmy, niekomu nerobí problém pozerať LOTR priemerne sedemkrát do roka.
Ale dokázala by som pochopiť, že sa ti jednoducho nepáči. To je okej, beriem. No označiť ho za pičovinu a potom sa rozkrikovať o tom, že The Hunger Games je jedna z najgeniálnejších kníh posledného desaťročia... Nuž, veľa to vypovedá, a čo je ešte dôležitejšie, myslím, že práve tomu je tvoj názor ku tejto téme absolútne nepodstatný.
Mily dennicek dnes som citala Hunger Games , je to najsamlepšia hniha všetkych čias, môj knižny vkus je najsamlepši a otom presvedčim všetkych
Ešte niečo ?
toto by som nikomu inému nepovedala, ale ty si taký idiot že si nič iné nezaslúžiš.
@29 asi tak nejak
okay. neviem, to som nejako extra nevnímala iba mi to prišlo príliš vatové a krátke na to, aby sa z toho dali urobiť 2 filmy...
povídky /kratšie novely :
"Crouch End" ,
*l´Jaunt*
a ešte pár dalších od Stephena Kinga
(hej, vačšina, 90% jeho tvorby (takmer) vobec neni SF, ale v tíchto niekolkích poviedkach si to plne vynahradzuje.. najma tieto 2 vymenované sú úplne genialne)
- pričom Crouch End je aj sfilmovaný jako jeden 50minútový diel seriálu Mystery_ShortStories (al. tak nejak sa volá)
@Reviewit
Krátka novela
"V prázdnote nepočut tvoj krik"
úplne desivá, survival hororová, ale geniálna sci-fi (a vlastne v niektorích veciach dost podobná SKingovej Jaunt ) od 1 polského matfyzáka (meno autora dohladám ešte), vyšla v cz-sk ešte v 80´tich rokoch v knižnej antológií tvorby polskích (východoeurópskich sci-fi autorov "Volanie na Mliečnej Ceste
filmy :
Thing (Věc, 1982)
Dark City (Smrtihlav, 1997)
Akty X 1.film
Smrtící Epidemie
Pandořina Skrinka (Pandora Box)
Tajemná záře nad Pacifikem
Philadelphia Experiment
Zámotok
Věž Prvorodeného
StarGate (Hvezdná Brána)
Bound (Pasca, 1996)
Leon (1993-4)
Babylon5 + Crusader
Cowboy Bebop +film
atd..
a, ted pojdem asi A´Contre-Couránts - ani ne tak najnovšie a nové filmy z posledních rokov, ale najlepšie sú práve, aspon mne sa tak zdá, všetky tie (aj menej známe, alebo aj takmer vobec neznáme) snímky z 80 - 90tich rokov.. (ale aj skor ešte..)
a tiež aj všetky známe série - Terminátors xx,
Votrelci xx (Aliens xx, Undeworldsxx, - každý už má najmenej 4 - 5 filmov