Profesorka nam rozpravala o filme Umucenie Krista a vravela ze je to brutal krvak a nic pre slabe zaludky chcela by som si to pozriet ale zaujima ma ze ci to ke naozaj take zle a celkovo co si o tom filme myslite
Presne ako v @1. Veľmi kvalitne natočený film, mám rád Gibsonove filmy, kde je či už ako herec alebo ako režisér. Skoro presné nakrútenie evanjeliových udalostí ohľadne posledných hodín Krista.
Velmi dobry film, prvykrat som ho videla jak male decko a vtedy som ho veruze nie najlepsie znasala
Podla mna by si ho mal pozriet minimalne kazdy krestan, nech konkretne vidi a pripomenie si, o com viera je.. Nie tie ich pokrytecke zvasty a bezduche odriekavanie niecoho, co sami robia len zo zvyku
v skutku dobrý film...
a akosi ako kresťan zo zvyku, či skutočnej lásky každý deň bezducho odriekavám v modlitbe vďaku za život a lásku Ježiša Krista, ďakujem, že mi da silu žiť aj v takom spoločenstve ako je birdz a čitať súdiace komenty @4
@Eri.z_
až ti choroba bude každý deň ukrajovať z tvojho života, nezabudni sa modliť tu bezduchú modlitbu - tie pokrytecké žvásty,
potom prídeš na to čo je vlastne modlitba Otče náš, ktorý si na nebesiach.....
@marcello1111 myslim, ze ona narazala na tych "krestanov" ktori kazdy den nieco hovoria s pamati ako basnicku ale podstatu modlenia uz uplne zabudli. Nenarazala na takych ako si ty, tak nebud na kazdeho ustipacny a vztahovacny. Ta zena ma uplnu pravdu a poznam xy "krestanov", ktori su 4x horsi ako ludia, ktori sa sice kazdy den bezducho nemodlia len zo zvyku, ale ktori sa naozaj spravaju cisto a rozdavaju okolo seba 5x viac lasky ako nejaka ohundrana kostolofilna bezducha osobnost, ktora zabudla o com viera je. Preto uznavam skor "rozpravanie" ( aj ked je to monolog ) s Bohom , ako nejake odriekanie.. uz mi to pride ako zaklinadiel. Amen.
@6q66
ty si jej obhájca, napísala to jasne, hodila všetkých do jedného vreca...
ak sa ľudstvo prestane modliť, potom bude koniec, ono vlastne tomu aj speje vďaka takým názorom ako máš ty, že modlitba ti príde ako zaklínadlo a radšej sa ju nemodliť a utvrdzovať seba a ostatných, že je to zbytočné...
ale to chce vlastne diabol, nemodlite sa ľudia, lebo to je najväčšia zbraň proti mne!!!
@marcello1111 Nehodila a nie som jej obhajca, som obhajca ludi s racionalnym zmslanim. Ano, ked sa prestane modlit, ale ked sa prestane modlit stylom ze nevie co hovori a hovori to len preto lebo mysli ze to tak ma byt, ta sa nic nemeni, ty to nechapes? Mne to pride ako zaklinadlo? Si idiot fakt? Ja narazam na ludi ktori len bezhlavo opakuju frazy, nie na ludi ktori modlitbam chapu. Si dospely chlap, citaj lepsie.
@6q66
asi som idiot, lebo ak sa začnem modliť, predsa som začal s tým zámerom, že chcem Bohu poďakovať, alebo ho o niečo poprosiť...
to že ti behajú myšlienky po iných veciach počas modlitby je "normálne" ...
aj ty sedíš teraz v práci a máš pracovať, lenže sedíš na birdzi a komentuješ, to je tiež "normálne"... (nenapáda ma lepši výraz
ukáž mi človeka na svete, ktorý by to nedokázal a vedel sa na 100% sústrediť a ja smeknem pred ním klobúk...
Boh to dobre vie a určite si váži každej vyrieknutej modlitby aj s maličkými chybami...
napokon ty si sa tiež ospravedlnila, že je si narobila množstvo preklepov...
treba to takto brať, každá modlitba ktorú človek vyriekne je v dobrom úmysle pomôcť sebe samému a druhým a tie chybička krásy" nám Bohu určite odpustí...
@marcello1111 Ved o tom sa prave rozpravame! Ze su ludia ktori sa nejdu modlit so zamerom podakovat sa, robia to len z rutiny, lebo to povazuju za spravne, ale nevedia preco to robia ani nechapu slovam ktore im vychadzaju z ust. A takych kritizujem aj ja aj slecna hore!! uz ti zasvietilo? NJekritizuj moju pracu, som sam sebe sefom,a kurat mam malo casu. Ano, on odpusti, tka mi aj ty odpust na vyvolavanie hadok, ale nepochopil si pointu debaty, uz snad ano.
@6q66
pochopil?
to ako by som išiel so zámerom do kina len z rutiny, lebo to považujem za správne....
ak niečo robím, robím to z určitým zámerom, predsa ma z ničoho nič nenapadne isť sa modliť, že je to rutina a robia to druhý, prečo by ma to vlastne potom malo aj napadnúť, keď na tým vôbec nemyslím...
a keď nad tým myslím a proste uvažujem, modlím sa, že ako správny kresťan nezabúdam a viem čo je v prikázaniach, ktoré nám dal Boh...
nehľadajme za tým všetkým vedu, lebo aj racionálne niekedy zmýšľať, znamená isť sám proti sebe....
@marcello1111 Mozno mas pravdu a mozno nie. Poznam ludi, ktori su hlboko veriaci a ako velmi sa modlia, tak tak velmi su skazeni. Sebecki, neprajni, zavystlivi, ohovaraju, nadavaju a kritizuju, nikomu nic nedaju, len euro do zvonceka. Opakuju dookola otce nas, ale myslienkami su inde. Opakuju dookola vety, slova, naucene z knizky, ale Boh je prolda mna pri tomto hluchy. Omnoho viac ma rad uprimnost, kedy clovek na neho mysli a rozprava mu svoje zazitky a pribehy za co mu je vdacny. otce nas pocul uz dost krat. Dufam, ze chapem. Tu ide o to male percento ludi, co vodu kazu vino piju, nie o ludi, ktori su naozajstni veriaci, ako zjavne ty a vela inych.
Myslim si ze na to aby clovek pochopil krestanstvo, bibliu ako také staci ak si precita 2 vety z Korintanov. A to tieto:
A k filmu... Videl som to, uz si to moc nepamatam, ale je to hlupost, ako vacsina filmov s krestanskou tematikou... Teda zatial sa mi pacil iba 1 jediny a to Priceless (2016).
@marcello1111 Ty tu hádžeš všetkých do jedného vreca! Obháňaš sa tu krížom a náboženstvom lásky ale nevidel som tu napísané nikdy na nikoho "mám ťa rád, ďakujem, odpusť mi, budem sa za teba modliť". Zamysli sa nad sebou.
@6q66
Svätý Pavol nás povzbudzuje – Bojuj dobrý boj viery! Viera je boj a za tento boj budeme dostávať mnohé údery. Nebojme sa úderov, bojme sa oveľa viac, aby sme vo viere nezačali ustupovať, lebo prehráme svoje životy. Večnosť je predsa nekonečná, majme to na pamäti…
áno, pre citlivejšie povahy by sa to mohlo zdať ako brutal krvák.... ale je to dosť verné zobrazenie udalostí týkajúcich sa Veľkej noci. A predstavte si, že v skutočnosti to bolo ešte silnejšie a emotívnejšie.
Ja odporúčam pozrieť film. My sme ho pustili i našim birmovancom v rámci prípravy na birmovku. Pre decká je častokrát lepšie raz vidieť ako hodinu o tom možno "nezáživne" počúvať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Podla mna by si ho mal pozriet minimalne kazdy krestan, nech konkretne vidi a pripomenie si, o com viera je.. Nie tie ich pokrytecke zvasty a bezduche odriekavanie niecoho, co sami robia len zo zvyku
a akosi ako kresťan zo zvyku, či skutočnej lásky každý deň bezducho odriekavám v modlitbe vďaku za život a lásku Ježiša Krista, ďakujem, že mi da silu žiť aj v takom spoločenstve ako je birdz a čitať súdiace komenty @4
až ti choroba bude každý deň ukrajovať z tvojho života, nezabudni sa modliť tu bezduchú modlitbu - tie pokrytecké žvásty,
potom prídeš na to čo je vlastne modlitba Otče náš, ktorý si na nebesiach.....
urazila si a odsúdila si celu Cirkev svätú....
ty si ešte nevyhrala moja milá, kto si ty!
ty si jej obhájca, napísala to jasne, hodila všetkých do jedného vreca...
ak sa ľudstvo prestane modliť, potom bude koniec, ono vlastne tomu aj speje vďaka takým názorom ako máš ty, že modlitba ti príde ako zaklínadlo a radšej sa ju nemodliť a utvrdzovať seba a ostatných, že je to zbytočné...
ale to chce vlastne diabol, nemodlite sa ľudia, lebo to je najväčšia zbraň proti mne!!!
asi som idiot, lebo ak sa začnem modliť, predsa som začal s tým zámerom, že chcem Bohu poďakovať, alebo ho o niečo poprosiť...
to že ti behajú myšlienky po iných veciach počas modlitby je "normálne" ...
aj ty sedíš teraz v práci a máš pracovať, lenže sedíš na birdzi a komentuješ, to je tiež "normálne"... (nenapáda ma lepši výraz
ukáž mi človeka na svete, ktorý by to nedokázal a vedel sa na 100% sústrediť a ja smeknem pred ním klobúk...
Boh to dobre vie a určite si váži každej vyrieknutej modlitby aj s maličkými chybami...
napokon ty si sa tiež ospravedlnila, že je si narobila množstvo preklepov...
treba to takto brať, každá modlitba ktorú človek vyriekne je v dobrom úmysle pomôcť sebe samému a druhým a tie chybička krásy" nám Bohu určite odpustí...
pochopil?
to ako by som išiel so zámerom do kina len z rutiny, lebo to považujem za správne....
ak niečo robím, robím to z určitým zámerom, predsa ma z ničoho nič nenapadne isť sa modliť, že je to rutina a robia to druhý, prečo by ma to vlastne potom malo aj napadnúť, keď na tým vôbec nemyslím...
a keď nad tým myslím a proste uvažujem, modlím sa, že ako správny kresťan nezabúdam a viem čo je v prikázaniach, ktoré nám dal Boh...
nehľadajme za tým všetkým vedu, lebo aj racionálne niekedy zmýšľať, znamená isť sám proti sebe....
A k filmu... Videl som to, uz si to moc nepamatam, ale je to hlupost, ako vacsina filmov s krestanskou tematikou... Teda zatial sa mi pacil iba 1 jediny a to Priceless (2016).
Svätý Pavol nás povzbudzuje – Bojuj dobrý boj viery! Viera je boj a za tento boj budeme dostávať mnohé údery. Nebojme sa úderov, bojme sa oveľa viac, aby sme vo viere nezačali ustupovať, lebo prehráme svoje životy. Večnosť je predsa nekonečná, majme to na pamäti…
Ja odporúčam pozrieť film. My sme ho pustili i našim birmovancom v rámci prípravy na birmovku. Pre decká je častokrát lepšie raz vidieť ako hodinu o tom možno "nezáživne" počúvať.