Ahojte, viete mi poradiť nejaké filmy alebo aj knihy (skôr tie) na štýl psychologického trileru napríklad... alebo niečo také čo keď sledujete od začiatku tak v tom máte riadny chaos a ku koncu si už aj myslíte že viete čo sa tam deje a nakoniec sa to sko
@bucaluca no veď to bol úplne peckový film a niečo také by som chcela ..my sme to pozerali s priateľom a obaja sme to inak pochopili takže ťažko povedať
Stalker - po tomto si budeš pripadať ako v liečebni
Mechanical Orange - výskumná stanica, skoro ako liečebňa
Cloud Atlas - jedna dejová línia je v liečebni
The Prestige - to nie je sice take tajomne mysticke, ale ma to zaujimavy koniec
Donnie Darko
Stay
Premonition - ja som to nevidela, ale mama na to nadavala, ze to vobec nedavalo zmysel
The Others - wtf koniec
Este 2. seria AHS - Asylum, tam mas aj liecebnu
Cloud Atlas a Memento boli veru psycho dost
@dogyno hehe, Stalker, A. Tarkovskij má veľa zaujímavých snímkov...a pri väčšine z nich ľudia kukajú, že čo som to práve videl... ...si počul o tom, že práve kvôli tomu filmu aj dostal nádorové ochorenie? že sa vtedy pohybovali v nejakej vysoko toxicky zasiahnutej oblasti...
@openmindedfreak to už neviem, ale však pozri si to a povedz mi, že to tam všetko nevyzerá toxicky... čo v tých dobách, pochybujem, že by kvôli tomu stavali kompletnú stage, hlavne v Ruských podmienkach
tak či onak, najlepšie zohnať obe časti, spraviť z toho jeden súbor a pozerať bez prestávky... nádherne to pracuje so psichykou a vnímaním diváka
a jo, psychologický thriller, to by ťa mohol Kynodontas (2009) od Giorgos Lanthimosa zaujímať, nie je to z liečebne, ale je to zo "zaujímavého prostredia" a dosť ujeté...a Funny Games (1997) od Hanekeho je tiež velice zaujímavý psycho film...šialenosti ako Begotten (1990) a podobne, to už nedávam ani ja... Schneeland (2005) bol tiež trošku inde, takéto satana ako tam stvárnil Ulrich Mühe, to je tiež pekný bordel...
@dogyno v Rusku sú doteraz zakázané oblasti, alebo skôr zakázané mestá...kedysi mal tento status aj Sevastopol na Kryme, kvôli najväčšej morskej flotile a tuším tam mali aj nejaké jadrové zbrane (asi stále aj majú, preto to bránia zubami nechtami , aj Pripyat bol tak postavený, v dobe keď existoval ešte Sovietský zväz to bol jeden z hlavných črtov toho systému...že sa vystavalo mesto a vedľa neho obrovský, prevážne jadrový, alebo vojenský komplex...ľudia mali obmedzený pohyb, ak chceli von z mesta, museli si vybavovať povolenia a podobne, celkom sila to Rusko...a jasné, on to točil v reálnom prostredí, dokonca musel odísť z krajiny, nechceli mu v tej dobe ani dovoliť točiť ďalšie filmy...
@openmindedfreak tak ono sa to môže zdať obmedzovanie, ale má to zmysel, ak sa zamyslíš...
čo sa miest a vojenských komplexov týka... vojenský príslušníci majú kde bývať, majú tam rodiny, ich rodiny majú svoje civilné životy a radšej si vybavia povolnenie, ako by ich mali v lese hliadky prepadnúť, keď si idú iba sadnúť na lúku
čo sa týka kinematografie ZSSR, tak zas obdobie bolo také, že neustále problémy a tlak východ/západ... Jasne, že niekto kto nevykresloval svoju krajinu len v tom najlepšom bol perzekuovaný... na hocijakej strane... či už ťa sovieti vyhnali, alebo ťa kapitalisti diskreditovali
@hnisavica a ešte som jej mohol pridať Kladivo na Čarodějnice (1969) alebo Spalovača Mrtvol (1968), to čo tam Hrušínský predviedol, úžasný herecký výkon... mám rád aj pekné filmy, len v poslednej dobe nejaké moc temnošiny sledujem...akurát sú to trošku ťažšie snímky, keď sa človek moc problematike nikdy nevenoval...takže ťažko odhadnúť, komu čo odporučiť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Hide and seek
ale - grinch - ja som nečakala, že on bude mať rád vianoce
a film Focus
@piter09 The Game kniha? to je tá s tým mobilom z koša?
hmm, skús Tí druhí alebo Číslo 23, ak mi ešte napadne, napíšem
dvanásť opíc, i keď liečebňa tam nie je prvoradá
J. Karika - Strach
E. M. Remarque - Traja kamaráti
Síce to nie je z liečebne ani z nemocnice ale bomba to je čekni si to
Mechanical Orange - výskumná stanica, skoro ako liečebňa
Cloud Atlas - jedna dejová línia je v liečebni
The Prestige - to nie je sice take tajomne mysticke, ale ma to zaujimavy koniec
Donnie Darko
Stay
Premonition - ja som to nevidela, ale mama na to nadavala, ze to vobec nedavalo zmysel
The Others - wtf koniec
Este 2. seria AHS - Asylum, tam mas aj liecebnu
Cloud Atlas a Memento boli veru psycho dost
tak či onak, najlepšie zohnať obe časti, spraviť z toho jeden súbor a pozerať bez prestávky... nádherne to pracuje so psichykou a vnímaním diváka
čo sa miest a vojenských komplexov týka... vojenský príslušníci majú kde bývať, majú tam rodiny, ich rodiny majú svoje civilné životy a radšej si vybavia povolnenie, ako by ich mali v lese hliadky prepadnúť, keď si idú iba sadnúť na lúku
čo sa týka kinematografie ZSSR, tak zas obdobie bolo také, že neustále problémy a tlak východ/západ... Jasne, že niekto kto nevykresloval svoju krajinu len v tom najlepšom bol perzekuovaný... na hocijakej strane... či už ťa sovieti vyhnali, alebo ťa kapitalisti diskreditovali
Fasa film, taky... netradicny.