Ahojte, ak ste mali ušetrené peniaze napr. väčšiu sumu a chceli ste ju odložiť a naďalej si tam šetriť, čo ste zvolili? Poznám stavebné sporenie, ale rada by som počula aj o iných možnostiach.
fondy majú zmysel ale sú tam nejaké riziká, samozrejme potom v rôznych poistkách sa dá sporiť tiež ..
termínovaný vklad je tiež možnosť, určite lepšie ako si len nechávať visieť peniaze volne na účte a tam len páchnu a nedeje sa s nimi nič .. je lepšie mať vytvorený priestor teda ak sa bavíme o tom virtuálnom svete peňazí kde je jasne definované koľko presne mesačne ti tam odchádza a aký výnos z toho ročne máš
mam stavebne sporenie, to som si predlžil predminuly rok ale čo som naposledy počul info o štatnej premii tak ich možem tak z vysoka ... a ta urokova sadzma je mizerna čiže bez tej štat. premie neviem či tam ma zmysel vôbec držať tie peniaze, musim sa na to pozrieť ešte
... ale teraz mi má prísť väčši obnos peňazí a začinam uvažovať čo s nimi - kde investovať alebo len uložiť niekde bokom ?
ja by som do fondov momentalne nesla, hlavne bezny clovek pokial nema cloveka, ktoremu vie v to tomto na 100% doverovat, tak sa vie dost dobre dojebat.
stavebko som si zrusila asi pred 2 rokmi, lebo 6€ mesacne za ucet mi ani ta statna premia a urok nejako nevylepsili + o prvej stavebnej som este nic dobre nepocula
terminaky su na smiech, to mozem mat peniaze radsej pod vankusom
spojit zivotku a sporenie je blbost. osobne poznam velmi malo ludi, co robi v banke (poznaju tie produkty) a spravi to, vratane mna, kedze tie poistky so sporenim nie su take, ake uzatvarali nasi rodicia nam
ja osobne mam obycajny sporiaci poducet, lebo ako zamestnanec banky som mala zvyhodneny urok, ktory sa vyrovnal tomu zo stavebka, plus mam ten ucet zadarmo ale pre beznych smrtelnikov tiez nic moc, co sa tyka urocenia
ja keby na to mam, tak investujem do nehnutelnosti mozno jedneho dna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
termínovaný vklad je tiež možnosť, určite lepšie ako si len nechávať visieť peniaze volne na účte a tam len páchnu a nedeje sa s nimi nič .. je lepšie mať vytvorený priestor teda ak sa bavíme o tom virtuálnom svete peňazí kde je jasne definované koľko presne mesačne ti tam odchádza a aký výnos z toho ročne máš
... ale teraz mi má prísť väčši obnos peňazí a začinam uvažovať čo s nimi - kde investovať alebo len uložiť niekde bokom ?
... takže tiež si rád vypočujem váš nazor, radu
stavebko som si zrusila asi pred 2 rokmi, lebo 6€ mesacne za ucet mi ani ta statna premia a urok nejako nevylepsili + o prvej stavebnej som este nic dobre nepocula
terminaky su na smiech, to mozem mat peniaze radsej pod vankusom
spojit zivotku a sporenie je blbost. osobne poznam velmi malo ludi, co robi v banke (poznaju tie produkty) a spravi to, vratane mna, kedze tie poistky so sporenim nie su take, ake uzatvarali nasi rodicia nam
ja osobne mam obycajny sporiaci poducet, lebo ako zamestnanec banky som mala zvyhodneny urok, ktory sa vyrovnal tomu zo stavebka, plus mam ten ucet zadarmo ale pre beznych smrtelnikov tiez nic moc, co sa tyka urocenia
ja keby na to mam, tak investujem do nehnutelnosti mozno jedneho dna
investuj s rozumom
investuj do aktív