Ahojte, nie je tu niekto alebo nepoznáte niekoho, kto študuje finančnú a poistnú matematiku? (napr. na Masarykovej univerzite, ale kludne aj inde) Potrebovala by som sa totiž dozvedieť niečo o náročnosti tohto štúdia, preberaných kapitolách z matematiky,
Ak by ťa zaujímala Poistná matika na matfyze UK, k tomu by som asi vedela niečo povedať. Ale my máme Poistnú matiku a potom Ekonomickú a finančnú matiku, tak neviem, či na tej Masarykovej to nie je nejaký pekný prienik týchto dvoch
@anzu áno, tam to bude asi nejaké spojenie tých dvoch, ale to vôbec nevadí aspoň niečo k tej poistnej by som sa rada dozvedela, nech mám trochu predstavu, ako to prebieha a nakoľko je to náročné
No, tak programovanie je dva semestre, nie ťažké, matika by asi v porovnaní s inými školami spadala pod ťažšiu. Päť zo šiestich semestrov povinná analýza (limity, derivácie, integrály) a ešte nejaké iné matiky, pričom pravdepodobnosť je len dva semestre a nie je na nej taký dôraz, ako na ostatných matematikách, hoci poisťákom by sa zišla najviac, na to je ale asi až magisterské štúdium ( predmety: » fmph.uniba.sk/fileadmin/user_... )
Celkovo to nie je asi najľahšie štúdium, ale nie najťažšie.(poisťáci u nás patrili k takému flákačskemu odboru, potom jeden rok nebola akreditácia pre magisterské štúdium, tak prestúpili na ekonomickú a tam sú teraz za najväčšia hviezdy Uplatnenie by malo byť dobré, niečo viac je tu: » www.fmph.uniba.sk/index.php?id=46...
@ ďakujem veľmi pekne my sme limity, integrály, derivácie mali už na gympli, aj keď toto bude určite náročnejšie, ale aspoň mám dobrý pocit, že z toho mám základy. skôr sa bojím toho programovania, lebo informatiku som nemala nikdy:/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Celkovo to nie je asi najľahšie štúdium, ale nie najťažšie.(poisťáci u nás patrili k takému flákačskemu odboru, potom jeden rok nebola akreditácia pre magisterské štúdium, tak prestúpili na ekonomickú a tam sú teraz za najväčšia hviezdy Uplatnenie by malo byť dobré, niečo viac je tu: » www.fmph.uniba.sk/index.php?id=46...