Hladam nejakeho chemika/chemicku co by mi vedel/a odpovedat na par otazok o chemickom prvku Fluoride ktory sa bezne pridava do pitnej vody ale je skodlivy a toxicky a dokonca by mohol sluzit ako prvok na ovladanie mas .. dole su linky
mna to vazne zaujima ako to vlastne stym je preto hladam niekoho kto by mi vedel dat odbornu odpoved ci to pravda byt moze alebo je to blbost .. najlepsie by bolo ak by dotycny bol chemik VS,a nazorovo nezavisly ale to uz asi chcem strasne vela v dnesnej dobe
je to neurotoxický jed, ktorý je všade, nie len vo vode..preto si treba umývať zúbky, aby sa nám kostičky rozpadali...treba sa zamyslieť a prerátať, aké množstvo sa ti do tela akou formou dostáva a potom má naozaj toxické účinky ...
pointa je v tom, že celý systém je na piču a ten, čo sa zmýlil to nikdy neprizná, lebo je na tom ryža jak hovado
u nás sa fluór nepridáva do vody. pokial viem, tak len v USA. kedysi sa začal pridávať pod zámienkou dentálnej hygieny. samozrejme, je to blbosť, lebo konzumácia fluóru vo vode nemá nijaký vplyv na zdravie zubov. naopak, fluór je nebezpečný, preto je na každej zubnej paste varovanie pred zhltnutím a malé deti by si mali umývať zuby len pod dohladom dospelých. fluór vytláča z tela jód, ktorý je nevyhnutný pre činnosť štítnej žlazy, ktorá má vplyv na metabolizmus, imunitný systém a hormonálnu rovnováhu. fluór tiež ničí nervový systém, preto jeho konzumácia môže viesť k chorobám ako roztrúsená skleróza, alzheinerova, parkinsonova choroba, poruchy intelektu a pozornosti ako autizmus, ADD a pod. vo väčších množstvách ničí sklovinu a ďásna
@picasso áno, u nás sa pridáva flór (ale neviem v akej forme) do soli, čím sa znižuje prevalencia ochorení súvisiacich s poruchami štítnej žľazy. A ľudia žijúci pri atómových elektrárňach dostávajú nejaké kapsule s I aby si chránili štítnu žľazu pred rácioaktivitou (alebo ako to povedať)
ak uvazujeme ze pridavam fluor do vody .. aka koncentracia by mohla byt povazovana za nebezpecnu ? teda napr viem ake to ma negativne ucinky a bol by moj zamer vyvolat u masy negativne ucinky a to tak ze by som napr pod zamienkou zdravych zubov fluor pridaval do vody .. bezny clovek tomu nerozumie a povie si fajn robia nieco pre moje zdravie a taku vodu pije vacsinu svojho zivota .. ak bol pri narodeni zdravy a nemal ziadne predispzicie mohol by flur vo vode mat negativny vplyv na jeho zdravie a mentalny stav ?
@dukenukem čítal si niekde, že zub je kosť?? asi nevieš čítať text s porozumením, čo sa na ZŠ učilo asi tak od tretej triedy??
Fluór ako taký pri dávke vyššej ako 4mg u ženy a 5 mg u mužov spôsobuje kostné výrastky, škvrny na zuboch a nadmerné zavápnenie kostí...takže kaluž, ako mláka
@dhampir koncentrácia no to by bolo na dlhšie vzorce, jednoduchu sa vykluj z toho, že množstvo 4mg pre ženy a 5mg pre mužov za 24 hodín je optimálne množstvo, ktoré je neškodné... už vyššie dávky poškodzujú zdravie, ako som písala kúsok vyššie...
ale zas mentálne poruchy môžu nastať, ak nejaký kostný výrastok začne tlačiť na miechu a podobne
@vefi89 jáj, ano ja som prečítal: "preto si treba umývať zúbky, aby sa nám kostičky NErozpadali" namiesto toho istého -"NE" a to som si potom vysvetlil po svojom. Hlboké ospravedlnenie
Na upresnienie, na Slovensku sa voda čistí chlórom, ale samozrejme sa v nej nachádzajú aj iné látky. Chlór tiež nie je ideálny, lebo rovnako ako flúr vytláča jód ako najslebší halogén z tela. Ale nie je tak nebezpečný. Dosť ma prekvapilo keď som minule v správach videl že v mnohých oblstiach USA našli vo vode také množstvo estrogénu, že samčie ryby plávajúce v tejto vode vyvinuli samičie pohlavné znaky. Je to kvôli konzumácii hormonálnych tabletiek pre ženy, telo spracuje len určité perfento a zvyšok vylúči. Podobne je to s antidepresívami, stabilizátormi nálady a antipsychotikami, ktoré boli nájdené vo vode z vodovodu vo viac ako 20 štátoch USA. Keď ich človek dostane do tela cez vodu z vodovodu, môže získať diabetes, zvýšenú hladinu cholesterolu alebo ďalšie z mnohých nežiadúcich účinkov týchto liekov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
pointa je v tom, že celý systém je na piču a ten, čo sa zmýlil to nikdy neprizná, lebo je na tom ryža jak hovado
@picasso áno, u nás sa pridáva flór (ale neviem v akej forme) do soli, čím sa znižuje prevalencia ochorení súvisiacich s poruchami štítnej žľazy. A ľudia žijúci pri atómových elektrárňach dostávajú nejaké kapsule s I aby si chránili štítnu žľazu pred rácioaktivitou (alebo ako to povedať)
Fluór ako taký pri dávke vyššej ako 4mg u ženy a 5 mg u mužov spôsobuje kostné výrastky, škvrny na zuboch a nadmerné zavápnenie kostí...takže kaluž, ako mláka
Anorganické látky vo vodách...
Sodík a draslík.
Vápnik a horčík.
Železo..
Striebro..
Zinok.
Selén.
Chróm...
Fluór a chlór.
Bróm a jód..
Zlúčeniny síry.
Zlúčeniny fosforu
Zlúčeniny dusíka vo vodách
Amoniakálny dusík.
Dusitany
Dusičnany
Kyslík
Zlúčeniny uhlíka
Organické látky vo vodách
Fenoly a fenolové zlúčeniny
Pesticídy
Karcinogénne látky
Tenzidy a detergenty
Ropné látky
Eutrofizácia
@vefi89 nevies asi aka koncentracia by mohla v dlhdobejsom horizonte sposobovat to co opisujem v @7 ?
co si myslite o tych odkazoch na zaciatku temy ? je podla vas nieco take mozne ?
ale zas mentálne poruchy môžu nastať, ak nejaký kostný výrastok začne tlačiť na miechu a podobne
Ono sa to nezdá ale inak naozaj nie som blbý
skôr ma trápia tie smrady, ktoré dýchame a pôda plná sovietskeho odpadu