Ahojte, je tu niekto kto chodí na FMK UCM v Trnave? Momentálne chodím na jednu výšku, ale ma to nebaví a úprimne, 13-14 skúšok za semester je aj dosť ťažko zvládnuteľné, preto som si chcela skúsiť poslať prihlášku sem. Viem, už tu o FMK bolo zopár fór, čí
nie su ťažké tie skusky to nie, len sa tam hlasi fakt veľa báb lebo to je velmi ľahká škola a studium tam je taka zabava skor. ale inac odbory su zabavne a ucitelia tiez taky liberalisti.
Určite ano.. poznám dvoch čo tam chodili, tak určite sa aj tu najdu taki, co tam chodia.. ja som chodil na techniku... ale otazka je.. načo mi to je, keď nechcem byť zamestnaný...
@sisi092 vďaka a ty tam študuješ alebo..? no ja som tam preto chcela ísť, nie zato žeby som sa chcela flákať, ale preto, lebo som si istá, že by ma to bavilo. Lenže teraz ešte študujem na tejto výške a nemám kedy ísť na dod ani na kurz pred príjmačkami. Myslíš, že by bolo možné spraviť tie skúšky čo najlepšie aj bez toho ich kurzu? Lebo tejto mojej výške veľkú nádej nedávam a zas nechcela som vyhadzovať peniaze za viac prihlášok ako sa jednu, a v podstate toto je jediná asi čo by ma tak bavila.
nestudujem ale studovala som v trnave a poznala som baby z tej skoly... z masmedialky.. ako robili haluzne veci co mi hovorili mali kopec zaujimavych mimoskolských aktivít co robila skola, ale TAK TIE TESTY tam su zo vseobecneho prehladu nato sa nejako nemas skade pripravit myslím si...ale tak skusit mozes aj ked tam su blbo s priestormi na prednášky maju napr aj v kine a pod. Choj tam ak ta to baví aj ja som rozmyslala nad tým ze si tam dám ale ja som tiez teraz jednu na polkora zabalila ale táto ucm-ka je vnimana ako skola pre sprostých a každý ma odhovara lebo produkuju najviac nezamestnaných bez uplatnenia...a je to v Trnave.. Trnava je hrozne nudne mesto ... ALE AK CHCES posli si, skusis minimálne. Ako tie predmety su fajn spolubývajuca sa skoro nikdy neucila a ked sa ucila tak mala take domáce ulohy ako analyzovanie reality show - farmy, a pod. pisat seminarky o dnesnej kinematografiií ... nebolo to tazke,, volitelne si davala filmový seminár a fotografovanie... takze tak.
@mojdedo no ja si myslím, že ten koho to naozaj baví a chce sa v tom aj uplatniť, vždy nájde nejaký spôsob a bohužiaľ nebola som obdarená talentom na informatiku, fyziku a matiku, čo už, pod vlak sa nejdem zato hádzať. A tí kamoši to tam v pohode zvládali hej?
@ashley6333 veď ja ti nič nevyčítam, ja len vravim, ze neviem naco mi je vyska... no a ti co tam chodili, tak to zvladali v pohode.. ale sa stazovali, ze je dost o nicom ta skola, ze im to moc nedalo.. ze nic prakticke sa tam nenaucili
presne moj prípad matiku a informu neviem, preto si ja uz ani asi nedávam dalsiu vysoku lebo nemaju uplatnenie veci co by ma zaujimali. Zvladali prechádzali pohode... prechádzať prejdeš, problem je dostat sa tam lebo tam sa tlacia ako na rožky zadarmo vieš No uplatnenie podla to co chceš robit.., ja som mala taky naivný sen byt moderatorka ale potom som sa pýtala a že také ako moderovanie alebo nieco pred kamerov tam ani nemajú , skor sa zaoberaju len jednodtlivými mediálnymi prostriedkami a je to blizsie k zurnalistike..tak tak. ale uplatnenie je mizerné no budes mat len titul ... neviem skadial si, no v trnave si prdel robia z toho ked im povieš ze chodiš na UCMku.. tak to je nieco ako pre stredoškolákov ucnovka... .. tá spolubívajuca kazdy vecer zurovala ... ale co ja viem aspon si uzijes..ja bifloška rozhodne nie som tiež hladam vysoku ktorá bude co najlahsia a co najzaujimavejšia... ale take tu nie je. No len ja už nechcem isť do Trnavy lebo tam je shitne.
@sisi092 vďaka no tak naučiť sa naučím, ale tiež nie som dáka extrémna bifľa. A zas, veľmi som sa po škole na Slovensku zdržať nechcela a v zahraničí mi asi slovenský titul bude tiež na prd ale chcela som si dáku tú výšku spraviť, len je to ťažké, keď jediné veci čo ťa bavia a vieš ich, sú humanitného smeru, no. A z trnavy nie som, som zo stredného Slovenska, ale mám tam kamošku, aspoň niekoho, čo poznám, vieš. A zas čo mám zo zaujímavého mesta keď ani nestíham si ho užiť
Aj ja som zo stredneho slovenska. Chcela som zriešiť BB UMB ale tam neni nič zaujimave a prihlašky drahé och alebo KE som chcela. Nuž hej to je pravda, tak na Ucmke sa budeš flakať dostatok volneho casu len v meste skapal pes... Mne to vadilo že si nemala kde isť na párty je tam relax a europa jedno horšie ako druhé a ešte nejaky podzemne krčmy a dosť..mrtvo tam je..a nemas tam ani kde nakupiť lebo tam nemaju ani obchodak jedine galerku a tam je len trápny Gate a NY No mne sa nepacila ani mentalita ludi boli chladní neviem .. toto sa mi tam nepaci... ale ak vychytíš dobrých ludi do treidy ak sa tam teda dostaneš tak to možno bude iné. Ale ako študia si myslim že sa nemáš coho báť, predmety su take LIGHTOVé všetky. Tak ale to je pravda s tím titulom preto je ti to jednu vysoku mať ani nemusíš lebo tento system ta vyhná vonku sice aj ja chcem ist vonku. lebo tu je to nerealne prežiť potom. No ved to mna osobne lakala filozofia ale to je ešte vacsia kravina ako ucm alebo psychologia je ich kopééc..tak sa to neoplatí študovat... škoda no že mi informa medicina faramceutika ekonomika nic nehovoria...
@sisi092 no ja chodim na umb bb a...umm...neodporucam zalezi sice ze co si das, ale tak...no ved toho sa najviac bojim, ze aki ludia tam budu...tu napriklad sa mi paci za to ze mam super spoluziakov, aj byt tu mam s kamoskami, len ta skola je fakt...neviem si proste predstavit zeby som ju zvladla ( mna filozofia nikdy nelakala ale mna vzdy bavili take zaujimave veci ohladom reklamy, filmu, mozno aj vytvarne umenie ale tomu som sa strasne malo venovala, co teraz lutujem ( no presne, ako ja, chemia, ekonomika, informa...co si a to sa mi tam pacilo ze je tam nejaka katedra jazykovej komunikácie, a ja mam anglinu este celkom rada a mozno by sa mi to zislo ak by som chcela ist von, vies
fuu to ti uz nepoviem o tej jazyk. komunikácií netuším. no ja som vyhytila uplne na hovno triedu mna nic nedrzalo a skola muky .. no mam kamosov na UMB vkuse sa ucia...nechcela by som anglinu mam aj ja rada ale netrufla by som si na prekladatelstvo ani na ucitelstvo aj... ja chcem ist vonku a naucit sa ju slangovú hovorovu tu naozajstnu najlepsie v amerike... .D My dream California... hahah filmy aj mna bavia oni tam mali raz taký den ze kukali asi styry filmi od Burtona v rámci vyucovania.. v pohodke
haha, to je pravda, tu ak sa vkuse neucis tak cez skuskove je to ptoom horsie viem o com vravim DD bozee mna zas London drzi D ale aj do Californie chcem ist...aj do Sydney najradsej by som celý svet obehala Len keď si tu uvaznena v tejto Narnii tak je to horsie sa aj dostat vonku a tak, lebo to potrva kym sa aj svojho prizvuku zbavis aj vsetko
JJ aj do Londýna si plánujem ist zarobit ale tiež by mi stacil na život Londyn je coolový, a anglicky prizvuk je sexy odkedy kukám upirske denníky
len mi vadí to sychravo tam, :/ ...lebo tá California mne by bolo jedno co by som tam robila ale to je iný svet... to ma vzdy lákalo... keby peniaze boli pochodim toho tiež vela...:/ tu na slovensku fakt ak nevystuduješ informatiku alebo farmaciu ekonomickú a ja uz nejdem druhý krát studovat nieco co sa mi hnusý od srdca.....
jeziiiis, aj ty kukas upirske??? pane boze aj jaaaa a ten prizvuk, bozeee, Originalssss paneboze kto si? no hej, to aj mne trosku vadi ale zvykla by som si hadam a v lete som sa tam chystala si ist s kamoskou zarobit ale este sme nic nezohnali
Ja tam chodím... Na prijímačky som sa neučila vôbec a vzali ma. Čo som počula tak tie kurzy prípravné ti moc nepomôžu. Keď,tak si zakúp takú knihu z fmk,základy masmediálnych štúdií sa volá a to by ti malo stačiT. V podstate tam ide najmä o ten všeobecný prehlada to sa moc naučiť nedá. No je pravda,že sa tam hlási vela ludí,takže nie je lahké sa tam dostať. Čo sa sanotnej školy týka,ozaj je riadne lahká,čo sa niekedy až
@fantasmagorka vďakaa o tých kurzoch som aj ja dačo počula, že moc nepomôžu, ale zas inde vraveli, že hej, takže to je ťažko, ked jedna pani povedala no ja to asi vyskúšam
* až lezie na nervy. A mimoškkolské aktivity,to hej,ale zas nie každého tie aktivity bavia a prídu mu zaujímavé. Ako keď si myslíš,že ťa tá škola bude baviť,ok. Ale ak nevieš čomu sa chceš seriózne venovať,bude ťa tá škola nudiť. Ja to dosť lutujem.
@sisi092 co keby si skusila vydrzat , ved prekladatelstvo je fajn a este k tomu rustinu nema hocikot...ved sa uc stale a neverim,ze to nedas...ja som napr.na medicine a tiez nie som najintelignetnejsia a aj sa mi zdalo v prvych 2 rocnikoch ,ze neni mozne,ze to zvladnem no a enjako uz taham 4.rok....z tej ucm ti fakt hrozi,ze sa nezamestnas v odbore...
@veronika638 no skusam to vydrzat, ale nie je to take lahke ako sa zda, rustinu tvrdili ze nam netreba, ze budeme brat od zakladov, len azbuku ze treba vediet a teraz sa nas snazia zrovnat s tymi co z nej maturovali alebo mali 6 rokov... a netvrdim ze to nie je zvladnutelne, ale ten stres co tu zazijes neprajem nikomu, vlasy mam uz vsetky vypadane najviac sa bojim ze ma vyhodia v dakom druhaku alebo co a potom budem mat stratene dva roky vies
@ashley6333 je mi už blbe reagovať na každé fórum o FMK, ale ja ti poviem presne opačný názor. Lepšiu školu som si už nemohla vybrať. Baví ma strašne, celý týždeň mám čo robiť, niekedy až nestíham lebo stále niečo mám. Príjmačky berie asi každý inak....niekto sa neučil a vzali, niekto sa učil a nevzali ho, takže je to dosť subjektívne. Skúšky sú niektoré ľahké a pri niektorých si človek riadne zanadáva a každý rok sa nájde dosť študentov čo si predmety prenášajú, aj ked pri niektorých skúškach je to fakt o šťastí. A čo sa týka kamier a podobne..je tam štúdio..možeš si vyskúšať moderovanie, byť redaktorkou ale aj kamerovať...proste hocičo si môžeš vskúšať. Dúfam že som ti pomohla
@jesse dakujem, pomohla rozhodla som sa, ze to vyskusam...ze to nic nedam, a naozaj si myslim, ze by ma bavila, radsej obetujem ten jeden rok ako sa trapit a mozno tu skolu ani nedokoncit
@majo325 tiez som si to myslela a strasne rada by som zostala, ale fakt sa bojim ze ak nevyletim teraz, ze vyletim v druhaku, a dva roky mi za to naozaj nestoja dam si prihlasku pre istotu a uvidime ako mi to este pojde v letnom semestri
@sisi092 masmediálnu komunikáciu...a no neviem,ako by som to správne nazvala, možno ani nie,že nebaví,len som od toho čakala niečo iné asi...trochu inak som si to predstavovala...
a skúšky väčšina ich je v pohode, ako povedala @jesse jasné, mnoho ľudí si aj niečo prenáša, ale z vlastnej skúsenosti viem, že prenášajú z 80 % tí, ktorí sa na to vyjebú, "lebo veď na FMK sa netreba učiť", keď sa to aspoň trochu učíš, dá sa to zvládať v pohode, tiež závisí od predmetu, vo vyšších ročníkoch si môžeš vyberať rôzne, niektoré viac orientované na prax, trebárs kde fotíš, píšeš atď.
ako škola sama o sebe nie je zlá,to by som krivdila... ale musíš byť "premotivovaný" (trošku berte s rezervou) a zapájať sa do všetkého, čo ti škola ponúka... veľa ľudí, ktorí tu študujú sa už niečomu vážne venujú, či už ide o fotografovanie, moderovanie,písanie atď. pre tých je to super, tí sa tu nájdu... ale pokiaľ nevieš, čo by si chcela NAOZAJ v budúcnosti robiť, no neviem, vtedy sa môžeš cítiť (tak ako ja) tak, že nevieš, či je to škola vhodná pre teba...
a je ozaj naivné myslieť si, že cca 200 absolventov každý rok sa neskôr zamestná ako moderátori, spíkeri, novinári a podobne...
Ahojte, ja súhlasím s @jesse. Mne tiež každý vravel, že FMK je taká "kombajnová" škola - dáš ju ľavou zadnou. No ani by som nepovedala. Niektoré predmety sú fakt náročné a tiež závisí od toho akého vyučujúceho dostaneš. A to s tou nezamestnanosťou po ukončení: myslím, že to je problém každého vysokoškoláka. Všade vyžadujú prax..a vysokoškolák, kt. nemá žiadnu prax je pre súčasných zamestnávateľov neatraktívny...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ono,z FMK budes podla mna viac ako isto nezametnana,lebo ta skola je ako skor ,,hooby" a nie ako priprava do zamestnania...
racej skus nieco ine,aby si to nelutovala.
Ale skola je to fakt lahka.
len mi vadí to sychravo tam, :/ ...lebo tá California mne by bolo jedno co by som tam robila ale to je iný svet... to ma vzdy lákalo... keby peniaze boli pochodim toho tiež vela...:/ tu na slovensku fakt ak nevystuduješ informatiku alebo farmaciu ekonomickú a ja uz nejdem druhý krát studovat nieco co sa mi hnusý od srdca.....
a skúšky väčšina ich je v pohode, ako povedala @jesse jasné, mnoho ľudí si aj niečo prenáša, ale z vlastnej skúsenosti viem, že prenášajú z 80 % tí, ktorí sa na to vyjebú, "lebo veď na FMK sa netreba učiť", keď sa to aspoň trochu učíš, dá sa to zvládať v pohode, tiež závisí od predmetu, vo vyšších ročníkoch si môžeš vyberať rôzne, niektoré viac orientované na prax, trebárs kde fotíš, píšeš atď.
ako škola sama o sebe nie je zlá,to by som krivdila... ale musíš byť "premotivovaný" (trošku berte s rezervou) a zapájať sa do všetkého, čo ti škola ponúka... veľa ľudí, ktorí tu študujú sa už niečomu vážne venujú, či už ide o fotografovanie, moderovanie,písanie atď. pre tých je to super, tí sa tu nájdu... ale pokiaľ nevieš, čo by si chcela NAOZAJ v budúcnosti robiť, no neviem, vtedy sa môžeš cítiť (tak ako ja) tak, že nevieš, či je to škola vhodná pre teba...
a je ozaj naivné myslieť si, že cca 200 absolventov každý rok sa neskôr zamestná ako moderátori, spíkeri, novinári a podobne...