Hľadám foťák, len potrebujem poradiť. Zrkadlo ešte nechcem, lebo naň ani nemám, chcem nejaký medzistupeň, nejaký kvalitný kompakt alebo ultrazoom. Fotiť chcem hlavne prírodu, hory... Rozpočet mám tak do 300 €. Značkovo sa orientujem skôr na Nikony, ale že
Ked uz chces dat za fotak do 300 eur, tak to radsej pridaj este 50, a mas aj to zrkadlo so zakladnym objektivom 18-55 a ten je na prirodu / hory akurat. Tam ultrazoom nepotrebujes, pokial fakt nefotis zvierata.
Tak za 300 asi jedine dáky kompakt bo kúpiť si zrkadlo+seták 18-55 čo je poloslepé neni dobrá voľba. Tie lumixy sú fakt super. LX5 je by bola moja voľba. Alebo poprípade ak to chceš do terénu by som možno dačo robustnejšie riešil.
Na keru rit seckym tlacite zrkadlovky? Vo vacsine pripadov su to len zbytocne vyhodene peniaze, lebo bud clovek nema talent a mysli si, ze so zrkadlovkou ten talent ziska alebo nema peniaze na dalsie prislusenstvo, bez ktoreho je mu ta zrkadlovka na dve veci.
S tym LUMIXOM suhlasim, dovolil by som si odporucit Lumix DMC-FZ38 ... nie pockajm ten sa uz nepredava FZ48
@frez No jo LX7, žial je kus drahšia. S tou LX5 som mal česť kus pofotiť a je to šikovná vecička. To s tým ultrazoomom som si popravde nevšimol. Ale myslím si že skorej bude potrebovať nejaký širokouhlý objektív na krajinku ako 50xzoom na fotku srnky ktorá aj tak bude na fotke rozmazaná
@2@3 na to, ze ked si chce fotit krajinky, tak rozsahom zoomu jej staci setak, a so zrkadlom docielis neporovnatelnu ostrost, a jednoducho mas aj vsetky ine vyhody zrkadlovky. Proste kompakt je ok - ked nechces vrazit do toho vela penazi. Ale ked uz chce dat 300 eur do niecoho, tak by som prihodil este 50 eur, a pokukal sa po niecom ako Canon Eos 1100d
@jaro1991 Ak máš slepé sklo tak je jedno akú máš zrkadlovku. A 18-55 seťák je dačo ako keby si fotil cez rolku od hajzláku. To už tie kompatky majú lepšie optiky. Jedinú výhodu zrkadla v tomto prípade je asi velkosť snímača čím aj úroveň šumu je lepšie na tom.
My máme lumix asi druhý rok a fotí úplne na hovno. Teraz momentálne by som ja zobrala Olympus PM-1, kukni. Dá sa kúpiť od 250, nie je to zrkadlovka, je celkom dobre prenosný, ale zase určite lepšie ako kompakty
@1@2@3 Ďakujem pekne za rady do zrkadlovky mi ešte ozaj netreba isť, na to mám čas a nosiť veľký foťák s objektivmi a iným príslušenstvom po hrebeni hôr, no neviem.. aj ked tie ultrazoomy tiež nie su nejake mini Na LX5 som počula aj ja chvály, cenu vidim okolo 300 €, ciže len tak tak v limite no.. aj ten FZ48 vyzera fajn...a čo hovorite na Fujifilm FinePix HS30?
FZ5 zozenies najlacnejsie akurat za 300€, no ak chcem trosku zumovat, tak urcite FZ48, neviem ci to nebol TOP medzi ultrazoomami. FZ5 ma zoom len 3,8 , takisto, ako FZ7
Pozri nejaky lumix napr. rada TZ je velmi dobra aj ked novy model TZ30 posrali s objektivom s malou svetelnostou ale mozno by ti to stacilo..alebo zober TZ20
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
S tym LUMIXOM suhlasim, dovolil by som si odporucit Lumix DMC-FZ38 ... nie pockajm ten sa uz nepredava FZ48
@9 do olympusu by som nerada šla
FZ5 zozenies najlacnejsie akurat za 300€, no ak chcem trosku zumovat, tak urcite FZ48, neviem ci to nebol TOP medzi ultrazoomami. FZ5 ma zoom len 3,8 , takisto, ako FZ7