zdravim. co si myslite o foteni mobilnym telefonom, ma to vobec zmysel?? lebo kvalita nie je nic moc, aj ked ma mobil pisane napr. 3,2 MPX, tak foti strasne skaredo a ked nie je svetlo tak je to uplne nepouzitelne.
snažiť sa a mobilom fotiť fotky na nejakej vyššej úrovni je blbosť, pretože mobily zatiaľ nedosahujú kvalitatívnu úroveň fotoaparátov, ale z mobilou,čo si ja myslim, pekne fotia NokiaN95 a SE C905
čo sa tíka mobilu, na fotenie by som použila tak N95 a vyššie...s 5 mpx foťákom...pod toto rozlíšenie je úroveň fotky úplne nanič. a úplne nechutné sú tie rozmazané, bleskom osvietené fotky zo starých brakov čo majú ledva 1 mpx.
Alebo tento Samsung G800 ma dokonca zabudovany fotoparat 5 MPx a dokonca 3x opticky zoom cize sa mu vysuva objektiv z tela mobilu Robi fotky ako kompaktny fotoaparat a nieje predrazeny ako Nokie radu N
treba s tym fotakom aj trochu narabat milujem takych co kecaju ze fotky na blizko sa nedaju precitat napr ked fotis zosit ale ze je v mobile funkcia ktora zaostruje na blizko to ho nenapdne pozriet... inak ma fotenie mobilom uz omrzrelo lebo proste slaba kvalita
Ono moze mat mobil 3,2 Mpx fotak, ale ak ma nanic optiku (pripad niektorych LG, Samsung, SE atd...) tak odfoti uplne nahvno. Treba kvalitnu optiku, myslim, ze v tomto vladne Nokia s Carl Zeiss optikou. Moja N73 foti lepsie ako kamaratova K770o a to o poznanie.
mimochodom, o rozlisenie vobec nejde, rozlisenie dobre fotky nerobi. ak tam bude malicky snimac, tak moze byt rozlisenie hocijake, fotky budu aj tak na prd. (dokonca cim vacsie rozlisenie, tym vacsi sum, takze niekedy je lepsie to s tym poctom Mpx neprehanat)
Pozri ... fony sú už dnes na dobrej úrovni a nemyslím že keď máš nejaký schopnejší kúsok že ti spraví fotku ktorá by sa nedala použiť !!! Ale samozrejme zase nejde len o pixle - dôležitý je aj použitý objektív !!! Napr. máš už fony z 5 Mpix. foťákom !!! -> neviem z vlastnej skúsenosti popísať ale tak to je skoro ako lepší digi. foťák !!! A to je fakt že nejaké extra umelecké fotky sa ale s tým zatiaľ stále nedajú robiť !!! Ja mám osobne na fone 3,2 Mpix. a som s kvalitou fotiek v celku spokojný !!! Popozeraj sa po nete a určite si nájdeš nejaký fone čo sa ti zalúbi aj kvalitou fotiek !!!
podla mna nie su fotky z mobu nepouzitelne, naopak, su na dost dobrej urovni.
napr. ja mam SE K850i ktory ma 5mpx fotak a dokaze mi bez problemov nahradit klasicky digi fotak ked ho nemam pri sebe. nevyhoda je iba ze nema zoom.. Dokonca ma aj blesk co znamena ze s nim vela fotim aj vecer a fotky su fakt pekne!
keby som si tie fotky pozeral a netusil s cim su fotene .. tak by som neveril tomu ze su fotene mobom.
ale pokial chces fotit umelecke fotky tak na mob zabudni, to ma este cas.
no niektore mobily nefotia zle ..a sak jasne fotak neni to najhlavnejsie na mobile to je iba pre take fotky zo zivota a ne umelecke sice nekedy sa aj mobilom podari dost pekna foto
chlapci, vy toho vela o fotomobiloch neviete.(teda ako ktory ) nokia n95 ma carl zeis optiku a preto foti obstojne, so starsimi digitalmi je to porovnatelna kvalita. ale najlepsie v sucastnosti foti nokia N82, ktora porazi kvalitou aj sony ericson c905, ktorý má 8 mega ( N82 má "len" 5 mega ) znova je to o znacke a optike. ale mnohe faktory ako aj rychlost mobilu a doba expozicie ovplyvnuju ohodnotenie ci je to kvalitny fotomobil. nokia robi trochu pomale telefony, hlavne tie so simbianom... no ta nokia N82 ma s60 9.2 3.edicia... ten je vylepseny , nemrzne a je rychlejsi... taky odporucam si kupit. a prve co by som si NEKUPIL je ina znacka ako Sonyk alebo nokia... samsung nech má optiku akú chce ale je to šmejd ! tak ako siemens, keby mal aj 100 megovy fotak , neviem aku optiku a neviem ake fotky by robil tak ho nechcem ani zadara. hoci siemens uz nahradil benq ale to je jedno, kvalita sa nepohla nahor ale opticky zoom je dobra vec
Mobilom sa foti iba ak nemas fotak u seba, teda momentky v skole a pod, mobil ma zvladat telefonovat a mam mat bateriu co vydrzi viac ako 10dni a nie fotit, na fotenie su zrkadlovky alebo fotaky normalne aspon
boha dalsi problem no podla mna je jedno ci budes prisera v zlej kvalite alebo prisela v lepsej kavite? hodis to d programu vyretusujes a vyzeras jak zo zurnalu
nech mu je zem lahka.... ale robil krasne fotky... krasne detaily ( lepsie ako moj digital od hp z roku 2, a lepsie ako ktori kolvek iny fotak co som videl kedze na momentky su vacsinou rozmazane na vsetkych pod 8 000skk)
ako uvedomte si ze ani jeden mobil nespravi dobru fotku oproti normalnemu fotaku kedze UMELOHMOTNOU SOSOVKOU SA PROTE NEDA SPRAVIT NADHERNA FOTKA ale co sa tika toho fotenia fonom tak naozaj je to tak C905 mrzne a tie fono mno nic moc je sice pravda ze ma silnejsi blesk oproti N82 ale ta podla mna roby obstojne fotky (osobne ju vlastnim a som spokojny) len si treba sem tam trocha precitit objektiv pokial to nosite vo vacku lebo ci mas kritku abo nie prach sa dostane vsade a na fotkach z bleskom je to videt v tomto ma ju SE vyhodu lebo sosvky su lachko pristupne a daju sa lahko vycistit ale z vlastnej skusenosti mozem povedat ze taka K810 od se robi vcelku dooobre fotky sice ma mensie rozlisenie ale JE TO NA obycajnu fotku dostacujuce (normalny clovek nepotrebuje fotit biloardy) alebo si pockajte na IDOU od SE to bude mat 12.1 megovy fotak a malo by to mat aj pouzitelny mobile os
Tie megapixle su hlavne reklamny tah. Zalezi hlavne na optike ja som bol doteraz najviac spokojny s D750i ten robil naozaj slusne fotky. Potom som mal K550i ale uplna hroza, snaha vtesnat to do maleho priestoru - onicom optika. Par dni pouzivam N95 zatial som spokojny.
Ja tvrdim ze s mobilom sa daju tiez spravit nadherne fotky, ale treba s nim aj vediet fotit (samozrejme na nejaku zrkadlovku to nikdy mat nebude).
Ja fotim hlavne mobilom, predsalen ten mam vzdy pri sebe na rozdiel od fotaku.
@feanor : ty si asi nerozoberal optiku mobilu vsak ? neber to ako urazku, ale to o com nemas iste info a skusenosti radsej nehovor. v sosovkach sa pouzivaju sklenene mikrososovky. a ver mi ze mobily sa mozu porovnavat s fotakmi. ja mam tu K810i a som spokojny, blesk to ma perfektny vzhladom na to ze je to mobil. ale nemozno ocakavat ze fotak v mobile ktory ma na svoju pracu 3 kubicke centimetre bude fotit lepsie ako taky tazky olympus za 1000 eur. kedze mobil je maly , mensi ako digitalny fotak tak je nemozne spravit taky ktory by sa kvalitou mohol porovnavat s digitalmi. ale za par rokou uz bude mozno hovorit o kvalite aj v mobiloch uz dnes sme na urovni celkom peknych fotiek ktore pre svoju kvalitu mozno tlacit a prehliadat, clovek miestami ani nerozozna slabsi digital od lepsieho mobilu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
mozes si kupit tuto nokiu a k nej objektiv
Alebo tento Samsung G800 ma dokonca zabudovany fotoparat 5 MPx a dokonca 3x opticky zoom cize sa mu vysuva objektiv z tela mobilu Robi fotky ako kompaktny fotoaparat a nieje predrazeny ako Nokie radu N
Ono moze mat mobil 3,2 Mpx fotak, ale ak ma nanic optiku (pripad niektorych LG, Samsung, SE atd...) tak odfoti uplne nahvno. Treba kvalitnu optiku, myslim, ze v tomto vladne Nokia s Carl Zeiss optikou. Moja N73 foti lepsie ako kamaratova K770o a to o poznanie.
napr. ja mam SE K850i ktory ma 5mpx fotak a dokaze mi bez problemov nahradit klasicky digi fotak ked ho nemam pri sebe. nevyhoda je iba ze nema zoom.. Dokonca ma aj blesk co znamena ze s nim vela fotim aj vecer a fotky su fakt pekne!
keby som si tie fotky pozeral a netusil s cim su fotene .. tak by som neveril tomu ze su fotene mobom.
ale pokial chces fotit umelecke fotky tak na mob zabudni, to ma este cas.
že sa nedá fotiť mobilom?
Je úplne jedno kto čím fotí, hlavný je vysledný efekt a nádad.
Ak vie človek technicky zvádnuť foták dokáže veľmi zaujimavé veci.
A dobré veci nezačínaju pri 2mpx, aj VGA dokonale stačí.
Bežte na deviantart alebo flickr aké perfektné veci sa dajú so shitty mobilom porobiť.
problem vyriešený
kolkokrat nejde o fotak a rozlisenie aleo schopnost fotografa a napad
Ja tvrdim ze s mobilom sa daju tiez spravit nadherne fotky, ale treba s nim aj vediet fotit (samozrejme na nejaku zrkadlovku to nikdy mat nebude).
Ja fotim hlavne mobilom, predsalen ten mam vzdy pri sebe na rozdiel od fotaku.
N95 nefotí moc dobre . ja mam samsung. u900 foti lepsie a nema ani znackovy objektiv.