Mám foťak ale som začiatočník, a režim šport neobsahuje tak chcem sa spýtať ako cez Manuál nastavím šport mám tam viac čísel. 1 číslo ovládam bočnými šipkami sú tam čísla od 0 po 1500. Potom veďla f/5 napr. A iso. Neviem čo na koľko nastaviť.
Nemas tam prioritu expozicneho casu? to vyriesi vela...
ak chces fotit rychlu akciu v manuale, tak to bude dost obtiazne.. zalezi od rychlosti pohybu, ale isiel by som casy 1/500s a kratsie, ak by som chcel objekt "zmrazit".. nastavenie clony? ak mas sirokac tak ti staci tych f5.6 a ak je to nejake tele, tak by som kvoli hlbe ostrosti viac clonil.. a iso co mozno najnizsie, ale zalezi od svetelnych podmienok...
ale to je iba take vseobecne voditko.. zalezi co chce fotograf dosiahnut.. ci to chce trochu roztahat ten pohyb, alebo zmrazit, alebo nizsou hlbkou ostrosti objekt odpichnut od pozadia.. moznosti je viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
ak chces fotit rychlu akciu v manuale, tak to bude dost obtiazne.. zalezi od rychlosti pohybu, ale isiel by som casy 1/500s a kratsie, ak by som chcel objekt "zmrazit".. nastavenie clony? ak mas sirokac tak ti staci tych f5.6 a ak je to nejake tele, tak by som kvoli hlbe ostrosti viac clonil.. a iso co mozno najnizsie, ale zalezi od svetelnych podmienok...