Ahojte, fotím hlavne produktovú fotografiu a v budúcnosti by som chcela aj portréty, preto by som chcela vymeniť svoj starší kompakt, keďže sa veľa funkcií nedá nastaviť manuálne a rada by som sa vo fotografii niekam posunula a vyskúšala si trocha "kreatí
v canonoch sa nevyznam ale rozhodne by som volila radsej zrkadlovku + sveteleny objektiv a na portrety ano spravne aspon 50mm .... lebo aj keby si nechces nastavovat vsetko tak mas na zrkadlovke aj programy kde si nastavis napr iba tu clonu (pre to rozostrene pozadie ako si napisala ) a ostatne ti fotak dopocita a nastavi pre dobru expoziciu ...
ten canon znie ako dobrá volba za lacný peniaz ja predávam foták moj lebo beriem novší ale jednak je dosť drahý a je to poloprofesionalna trieda ale ak chceš vedieť viac info mi napiš (lebo k nemu dávam aj makro objektiv)
Ja by som na tvojom mieste išla už do kvalitného tela. Tzn čosi 500D a lepšie. čo ja viem, z Canon asi tie Rebeli v tej cenovej relácii, ja by som si to osobne nekupovala, lebo by mi to nestačilo, ale ja vlastne digitál ani nemám tak budem ticho, ale ak uvažuješ nad tým, že je priskoro na zrkadlovku tak jednoznačne sa na to vyser a tú zrkadlovku si proste kúp aspoň ten rebel od Canonu. Nekupuj si k tomu setový objektív Canon má lacné objektívy s nízkou clonou do stovky A na lepší objektív si vždy neskôr môžeš našetriť.
@4 podla mojho nazoru je lepsie investovat do objektivov ako do tela a na zaciatok jej staci uplne daka zakladna zrkadlovka pretoze tie z vyssej rady by ani nevyuzila sice netusim aky je ten canon prirovnajte to niekto k dakemu nikonu prosim
jednoznacne by som zvolil zrkadlovku, napr. canon eos 400d ktory je cenovo dostupny a pre zaciatocnika idealny, ma jednoduche ovladanie, nedoporucujem pouzivat zakladny objektyv dodavany k fotoaparatu,
40D je starší už a celkovo ako aj staršie modely, skús vyberať tak podľa počtu cvakov a ako bol fotoaparát používaný (20 - 30 000 je ok).
Viac ako 200 - 230€ za staré APS-C canony ani nedávaj, to je rozumná cena zrkadlovky so seťákom, k tomu môžeš dokúpiť potom 50mm f/1.8 a akurát sa zmestíš do budgetu
(40D, 400 - 550D, 1000 - 1100D)
To máš tak na portréty, ak sa chceš venovať kvalitnejšie produktovej tak pár stoviek len výbava nato
Všetci vravia, že so seťákom nejde fotiť..úplna kravina, fotil som s najlacnejším canonom 3 roky, kúpil som si L a stavím, sa, že väčšina by ani nespoznala rozdiel, ktorý objektív bol použitý..samozrejme záleží od žánru a náročnosti na technickú kvalitu, tam potom ten rozdiel je znateľný
Vzdy som si myslel ze produktova foto sa robi minimalne s ff az strednym formatom aspon s 3 bleskami so softboxami, snootermi s voštinami, nekonecnymi pozadiami a akrylatovymi podlozkami, difuzermi a odrazovymi doskami.. A ono staci kompakt
@patrixo stredný formát sa využíva v komerčnej fotke kde sa z fotiek robia veľké formáty a tých 80mpx. tam treba, na bežný cvak niakej vázy alebo hranoliek alebo to je jedno ti stačí rozlíšenie do 16mpx. povedzme a vieš si to v klude vytlačiť aj na A2 (robil som fotoobraz z rozlíšenie 16mpx na mojom Pentaxe , velkosť 90*60 a bolo to v pohodičke) inač voština je skor na portrét , na produktovú ked som fotil som mal 1 zablesk so softboxom z lava na priamo a jedno svetlo s kominikom na pozadie a stačilo
@jirikara no hej vacsinou to staci, ale foti sa ak produkt na bilboard a tam sa tych 80 mpix hodi... A niekedy su tak komplikovane fotografovane sceny, ze tych svetiel a modulatorov treba viac
@breakdown@jirikara vďaka za pomoc, myslím že sa nakoniec predsa len porozhliadam po tých zrkadlovkách
@cathy áno ten objektív od canonu som videla, preto som sa vlastne začala pozerať po zrkadlovkách
@majky538 vďaka za cenné rady, určite sa ešte lepšie porozhliadam a popýtam, kým sa rozhodnem ktorý kúpim, tú 40D som dala ako príklad, našla som aj novšie typy, 450D a 1100D ešte v záruke, tak tie by mi teoreticky mohli stačiť, nie ?
@patrixo s kompaktom som fotila pre vlastné potreby, nazvala som to produktová foto, lebo to je jednoducho fotka, ktorá má predať produkt - to je celé, nespomínala som žiadne billboardy ani nič podobné a myslím, že sa ani netvárim ako nejaký skúsený fotograf poprípade wannabe profi fotograf s nabúchaným fotoaparátom a vybavením, len som poprosila o radu skúsenejších ...
@15 jo, v pohode, majú totožnú kvalitu fotiek 450, 1100 majú aj video napríklad
@patrixo pokiaľ niekto nemá FF tak nemôže ani fotiť ? plánujem si kúpiť FF a nepočítam stím že kvalita fotiek vzrastie na high level... len toľko som chcel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Viac ako 200 - 230€ za staré APS-C canony ani nedávaj, to je rozumná cena zrkadlovky so seťákom, k tomu môžeš dokúpiť potom 50mm f/1.8 a akurát sa zmestíš do budgetu
(40D, 400 - 550D, 1000 - 1100D)
To máš tak na portréty, ak sa chceš venovať kvalitnejšie produktovej tak pár stoviek len výbava nato
Všetci vravia, že so seťákom nejde fotiť..úplna kravina, fotil som s najlacnejším canonom 3 roky, kúpil som si L a stavím, sa, že väčšina by ani nespoznala rozdiel, ktorý objektív bol použitý..samozrejme záleží od žánru a náročnosti na technickú kvalitu, tam potom ten rozdiel je znateľný
@cathy áno ten objektív od canonu som videla, preto som sa vlastne začala pozerať po zrkadlovkách
@majky538 vďaka za cenné rady, určite sa ešte lepšie porozhliadam a popýtam, kým sa rozhodnem ktorý kúpim, tú 40D som dala ako príklad, našla som aj novšie typy, 450D a 1100D ešte v záruke, tak tie by mi teoreticky mohli stačiť, nie ?
@patrixo s kompaktom som fotila pre vlastné potreby, nazvala som to produktová foto, lebo to je jednoducho fotka, ktorá má predať produkt - to je celé, nespomínala som žiadne billboardy ani nič podobné a myslím, že sa ani netvárim ako nejaký skúsený fotograf poprípade wannabe profi fotograf s nabúchaným fotoaparátom a vybavením, len som poprosila o radu skúsenejších ...
@patrixo pokiaľ niekto nemá FF tak nemôže ani fotiť ? plánujem si kúpiť FF a nepočítam stím že kvalita fotiek vzrastie na high level... len toľko som chcel