Poraďte nejaký dobrý fotoaparát. Najlepšie niečo na street fotenie, cena do 500e. Viem že takých je milión ale ja sa v tom moc nevyznám a neviem čo je dobré a čo zlé tak mi poraďte s čím máte dobré skúsenosti... vďaka
Drahá rachel, veľmi rád ti pomôžem nájsť dobrý fotoaparát v cene do 500€, tiež ti nájdem recenzie konkrétneho modelu na internete aby si sa vedela rozhodnúť pri nákupe.
Fuh tak ak by si sa tomu foteniu niaku chcela venovat podla mna sa celkom aj oplati investovat do niakej tej zrkadlovky (canon, nikon) Ak samozrejme mas niekoho kto ta s tým nauči narábat pretože tie kurzy su nehorazne drahe
ja by som brala na tvojom mieste nejaký kompakt s vymeniteľnými objektívmi, tých nie je až tak veľa, tak môžeš kuknúť a potom sa opýtať niekoho, čo sa tomu rozumie viac ako ja, na konkrétne modely aké nájdeš
čo sa týka zrkadlovky tak si treba uvedomiť,že to nie je len telo a objektív,ale aj kopa súvisiacej výbavy (filtre,brašňa, výmena setového objektívu, statív, externý blesk) a to fakt stojí nemalé peniaze. Ak sa chceš foteniu v budúcnosti fakt venovať a nemáš to len ako krátkodobú zábavku,tak by som v tvojom prípade brala zrkadlovku. Najlepšie zrkadlovkové nízkorozpočtové značky jednoznačne Canon či Nikon.
Ak však chceš niečo menšie, čo v pohode schováš v kabelke a nebudeš so sebou mať potrebu stále vláčiť brašňu s výbavou, tak by som brala výkonnejšie kompakty. Už mnohé majú CMOS senzor- čo je aj v zrkadlovkách.
Ideálnym riešením sú celkom ultrazoomy. Čo viem,tak Panasonic vyrába dosť kvalitné Lumixy(už len tým,že objektívy do nich dodáva Leica,čo už je iný foto level,ale o tom potom), potom by som brala zo značiek Canon a Nikon. Samsungu neverím a Olympus sa ti pokazí do 2 rokov(odskúšané na kompakte aj zrkadlovke).
Dosť sa však začali vyrábať kompakty s CMOS senzorom a výmennými objektívmi-tuším v cenovej hladine do 500€ je Nikon 1 J1, Panasonic Lumix DMC-GX1 a Canon G1X-ten je však už drahší(tuším stojí dačo okolo 700€). Keď chceš kompakt s výmenným objektívom, odporúčala by som ti skôr ten Panasonic už kvôli vyššie spomínanným objektívom.
Keby si potrebovala ešte dačo,tak sa pokojne pýtaj
lucinka223 má pravdu ... nemá zmysel si kupovať drahé zrkadlovky pokiaľ to nevyužiješ , nemáš k tomu vzťah ... a taktiež doporúčam ultrazoom ... ja osobne mám Pansonic DMC-FZ200 a nemôžem si ho vynachvíliť ... veľmi dobra kúpa ... je to jeden z posledných modelov a vlastne najlepší vo svojej rade
... a ked sa s ním naučíš pracovať / fotiť tak budeš spokojná o to viac
@frez nechaj ju,nech si vyberie....možností má kopu,nie ako pred 20 rokmi keď bolo na výber max 5-6 foťákov. Keď chce kompakt s výmennými objektívmi a páči sa jej,prečo potom nie,že?
Napr. ja som mala zrkadlovku od kamaráta požičanú na skúšku na pár týždňov, potom som u zrkadloviek aj ostala(a drží ma to už cca 2 roky),lebo ma to baví a nemyslím si,že to bude záležitosť len na pár týždňov.(mám pocit,že čím dlhšie svoj kanónik mám,tak tým viac ho milujem, i keď je to pre niekoho "len" low-end za 4 stovky)
@lucina223 prepac, jediny, kto jej tu nieco vnucuje, si ty ona chce fotit po uliciach a zrkadlovka urcite nie je dobra volba pre poulicne fotenie, zrkadlovka znamena profesionalny fotograficky zaujem plus kopu dalsich vydavkov. vymenne objektivy v tomto pripade tiez nemaju podla mna velky zmysel
@frez ja jej nič nevnucujem,iba objasňujem možnosti ktoré má,nech si dievča vyberie sama, keďže sama zjavne v tom veľký prehľad nemá. Keby mala aspoň trochu,tak nemá problém si na nete kuknúť nejaké recenzie na foťáky pod jej finančného stropu.
Zrkadlo znamená výdavky, o tom mi niečo hovor to dobre viem,ja jej ho nevnucujem,iba má aj takú možnosť proste.
Plus ďalší bod-ona neobjasnila aké pouličné fotenie. Lebo pouličné fotenie môže byť že si oprem foťák o lavičku a budem si fotiť lampy a kvety alebo pouličné fotenie v štýle dokumentaristiky.
hmmm... mne starí rodičia vyhovárali zrkadlovku, vraj mi stačí taký kompakt ako si kúpili prednedávnom teta s ujom (Nikon Coolpix P510). Hneď som to však zavrhla, pretože ako umelecky založeného a zjavne aj nadaného človeka ma fotiť baví a chcem sa tomu venovať. Hneď som sa zmierila s tým, že budem mať nejaké výdavky, ale rozhodla som sa pre zrkadlo. Do konca roka vydržím zo seťákom a potom hurá portrétový objektív. Nemusím sa do všetkého hrnúť naraz, pekne pomaličky a postupne. Celkom by som odporúčala aj tento Nikon P510, mala som ho pár krát v ruke, má dobrý zoom, je celkom lacný, má kvalitné fotky a kopu funkcií, ktoré zaujmú.
@thegoodlucy 120fps áno ale pri VGA rozlíšení, len tak na okraj
Mimochodom len tak do pléna tej street fotografie vs. využiteľnosti prídavných zariadení a rozšírení zrkadlovky.
K zrkadlovke samozrejme použiješ množstvo vecí ako sú filtre, statív ext. blesk atď atď atď. ale nie nutne preboha. Kompakt sa na úroveň zrkadlovky obrazovou kvalitou a hrátkami s DOF nedostane už len kvôli tým úchvatným veľkostiam snímačov a tiež ten názor z @17 , že na fotenie na ulici ti stačí kompakt nie je tak úplne najlepší. Ono aj street fotografia je umenie a na tú všetky tie prídavky nepotrebuješ. Ale také zrkadlo, čo zvláda slušné hodnoty ISO (kvôli večernému foteniu) a k tomu 50mm objektív je hádam to najlepšie čo si môžeš vybrať a kľudne sa s týmto setom zmestíš do 500€ (pri troche skromnosti samozrejme). Otázkou teda stále zostáva či sa chceš foteniu venovať vážne a časom možno uvažovať o rozšírení foto-rodinky alebo to je vážne len krátkodobý zápal.
ja odoporúčam kúpiť čokoľvek z Usa výjde to oveľa lacnejšie ako všetka elektronika... ja osobne mám Sony Alpha SLT-A77 ešte s tromi objektívmi ďaľšími len tak pre zábavu a fotenie na cestách a som veľmi spokojný
@thegoodlucy teraz dúfam, že to nezoberieš ako rýpanie aj keď je to na polemiku, ja len na ujasnenie, VGA je označenie rozlíšenia 640x480 teraz používaného už viac menej len vo videu (najmä v zrkadlovkách), preto to spojenie s FPS, možno si to trošku mýliš so sériovým snímaním a to veru 120/s nedosiahne len tak (aj keď áno dá sa polemizovať, že vlastne aj to video sú len fotky takže technicky dokáže) ale to už sme v hlbokých foto-vodách
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
S láskou,
tvoj » google.sk
a este k tomu tie recenzie netreba brat uplne vazne, lebo vacsina recenzii co davaju ludia su uplne nezmysli.
» digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/canon-powershot...
čo sa týka zrkadlovky tak si treba uvedomiť,že to nie je len telo a objektív,ale aj kopa súvisiacej výbavy (filtre,brašňa, výmena setového objektívu, statív, externý blesk) a to fakt stojí nemalé peniaze. Ak sa chceš foteniu v budúcnosti fakt venovať a nemáš to len ako krátkodobú zábavku,tak by som v tvojom prípade brala zrkadlovku. Najlepšie zrkadlovkové nízkorozpočtové značky jednoznačne Canon či Nikon.
Ak však chceš niečo menšie, čo v pohode schováš v kabelke a nebudeš so sebou mať potrebu stále vláčiť brašňu s výbavou, tak by som brala výkonnejšie kompakty. Už mnohé majú CMOS senzor- čo je aj v zrkadlovkách.
Ideálnym riešením sú celkom ultrazoomy. Čo viem,tak Panasonic vyrába dosť kvalitné Lumixy(už len tým,že objektívy do nich dodáva Leica,čo už je iný foto level,ale o tom potom), potom by som brala zo značiek Canon a Nikon. Samsungu neverím a Olympus sa ti pokazí do 2 rokov(odskúšané na kompakte aj zrkadlovke).
Dosť sa však začali vyrábať kompakty s CMOS senzorom a výmennými objektívmi-tuším v cenovej hladine do 500€ je Nikon 1 J1, Panasonic Lumix DMC-GX1 a Canon G1X-ten je však už drahší(tuším stojí dačo okolo 700€). Keď chceš kompakt s výmenným objektívom, odporúčala by som ti skôr ten Panasonic už kvôli vyššie spomínanným objektívom.
Keby si potrebovala ešte dačo,tak sa pokojne pýtaj
... a ked sa s ním naučíš pracovať / fotiť tak budeš spokojná o to viac
Zrkadlo znamená výdavky, o tom mi niečo hovor to dobre viem,ja jej ho nevnucujem,iba má aj takú možnosť proste.
Plus ďalší bod-ona neobjasnila aké pouličné fotenie. Lebo pouličné fotenie môže byť že si oprem foťák o lavičku a budem si fotiť lampy a kvety alebo pouličné fotenie v štýle dokumentaristiky.
510/specifikace/" target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku digitalne-fotoaparaty.heureka.sk">» digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/nikon-coolpi ... rozhodne by som si to odporúčala prečítať, 120fps tiež nie je na zahodenie Takže záleží to na tebe
Mimochodom len tak do pléna tej street fotografie vs. využiteľnosti prídavných zariadení a rozšírení zrkadlovky.
K zrkadlovke samozrejme použiješ množstvo vecí ako sú filtre, statív ext. blesk atď atď atď. ale nie nutne preboha. Kompakt sa na úroveň zrkadlovky obrazovou kvalitou a hrátkami s DOF nedostane už len kvôli tým úchvatným veľkostiam snímačov a tiež ten názor z @17 , že na fotenie na ulici ti stačí kompakt nie je tak úplne najlepší. Ono aj street fotografia je umenie a na tú všetky tie prídavky nepotrebuješ. Ale také zrkadlo, čo zvláda slušné hodnoty ISO (kvôli večernému foteniu) a k tomu 50mm objektív je hádam to najlepšie čo si môžeš vybrať a kľudne sa s týmto setom zmestíš do 500€ (pri troche skromnosti samozrejme). Otázkou teda stále zostáva či sa chceš foteniu venovať vážne a časom možno uvažovať o rozšírení foto-rodinky alebo to je vážne len krátkodobý zápal.
Tak teda dobrý výber a dobré svetlo prajem