ahojte. Tak v prvom rade dúfam, že mi tu pomože niekto, kto sa stým aspon ako tak vyzná. Doma máme Lubitel 166B no nepoužíval sa a chcem sa spýtať či sa doneho dá vobec ešte zohnať film. díky!
zvitkový film. odporúčam väčšiu citlivosť než 100 ale. teda podľa toho, na akom svetle fotíš., a keby si veľmi chcela , trebárs existuje redukcia na kinofilm aj pre lubitel tak, ako pre flexaret, alebo šikovnostne, ako spomenul @10
výhoda je v tom, že so zväčšujúcim sa formátom je aj obrazová kvalita omnoho lepšia;
a lomo embassy je na židovskej. ,pri/ voľákej kaviarni, ale na filmy do lomofoto obvykle netreba lomoshopu.
@14 urcite bude, citlivost si kazdy zvoli aku potrebuje a na zaciatok je jedno aku znacku, ludia ktori nafotili plno fotiek a fotia maju svoju znacku filmov, dokonca aj typ.
v trafikách a nešpecializovaných laboch obvykle nemajú zvitkový. ak, tak čiernobiely, ale zriedka. veľmi raritné. vravím ti, objednaj! alebo mám doma nejaké, chceš poslať? je to kodak tiež ČB. kľudne ti pošlem, to je malé. ale nečakaj, že za chvíľu
@malina1 a pozri si najprv nejaký návod potom, zvitkový sa zakladá inakšejšie, je tam okrem filmu namiesto puzdra len taký papier, aby sa film neosvetlil.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
» www.butkus.org/chinon/russian/...
ja som tiež pozerala Kodak TMax 100 vraj tento je dobrý
ale toto je lomo, krásny!
zvitkový film. odporúčam väčšiu citlivosť než 100 ale. teda podľa toho, na akom svetle fotíš., a keby si veľmi chcela , trebárs existuje redukcia na kinofilm aj pre lubitel tak, ako pre flexaret, alebo šikovnostne, ako spomenul @10
výhoda je v tom, že so zväčšujúcim sa formátom je aj obrazová kvalita omnoho lepšia;
a lomo embassy je na židovskej. ,pri/ voľákej kaviarni, ale na filmy do lomofoto obvykle netreba lomoshopu.
» fomaobchod.cz/cernobilenegati... [11561]?ItemIdx=15
a keby sa ti chcelo, tak si kúpiš aj chemikálie a vyvoláš si ho potme doma podľa inštrukcií. má to čaro.
farebné majú asi v lomography.sk
ale neviem, veď pohľadaj, teda keď bývaš tam, kde ja nie, tak ti stačí cez internet objednať .)
v trafikách a nešpecializovaných laboch obvykle nemajú zvitkový. ak, tak čiernobiely, ale zriedka. veľmi raritné. vravím ti, objednaj! alebo mám doma nejaké, chceš poslať? je to kodak tiež ČB. kľudne ti pošlem, to je malé. ale nečakaj, že za chvíľu