podla mna fotografia patri k umeniu Rada sa pozriem na pekne fotky a volakedy som strasne rada fotila a este ma to aj bavi sice uz nie tak ako predtym Ale planujem si raz kupit digitalnu zrkadlovku
fotografovanie je mojou vášňou, vyvoláva vo mne pocit krásy a fotografiu považujem za vynikajúci druh umenia, pretože poskytuje široký záber zachytenia rôznych emócií a životných momentiek, je to umenie, ktoré nezaväzuje ruky a myslenie, rozvýja tvorivosť a skvelé na tom je, že musíš byť v pravý čas na správnom mieste... vypovedám zo svojej skúsenosti, pretože toto hobby sa stalo cieľom môjho štúdia...
pokial ma fotograf cit pre kompoziciu, vystihnutie toho praveho okamihu na zachytenie pocitov vo fotke tak je to umenie...pokial mu to chyba tak je to aspom dobry konicek...
podla mna tiez aj fotografia patri k umeniu, ale zas nie kazda a pri poniektorych fotkach (vacsinou nejaka priroda, krajinky) sa viem pozastavit a kukat na to aj par peknych minut s usmevom na perach a takym blazenym pocitom..neviem cim to je, ale stava sa mi to
MILUJEM! Neviem, čo iné povedať. Teda okrem toho, že to študujem a mienim v tom aj pokračovať a oco ma k tomu viedol odmalička a už ako krpatej mi kúpil analógovú zrkadlovku.
ja som teraz zacal fotit digitalnou zrkadlovkou ale stojim uplne na zaciatku... caro umeleckej fotografie som objavil relativne nedavno ale zobralo ma to uplnee..
zatial som skusal fotit nejake tie makra, mesiac, oblaky, a kedze mam strasne rad prirodu tak chcem pokracovat vo fotografiach krajiniek, pocasia, atmosferickych ukazov..
@krutafunebracka a co rada fotis ty? pouzivas manualne nastavenia expozicie, clony.. atd
jak to sakra nastavit som skusal a sa mi nepdarila ani jedna fotka
@dhampir Všeličo. Ale radšej reportážne fotky než ateliérové (teda v škole). Inač prírodu, krajinky a tak. A tento víkend som nafotila vyše 800 fotiek, čo sme boli v Rakúsku na hradoch, zámkoch, kláštoroch a pod.
AV, TV, manuál, podľa toho kedy čo ako treba. Ale úplnú automatiku už nikdy.
@dhampir Ak dáš nízke iso, tak tam nebude, ale budeš musieť dať dlhší čas uzávierky, ale bude to fajn. No ja fotím do jpg s najvyššou kvalitou a sú dobré, do rawu (ale aj so zálohou v jpg) len keď to je nejaké divné, hlavne farba svetla, nech to ešte môžem upraviť.
@krutafunebracka dik za info... ja som si myslel ze na zachytenie slabeho zdroja svetla potrebujes nastavit co najvacsie iso + adekvatna expozicna doba... nieje na to nejaky vzorec na prepocet?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
zatial som skusal fotit nejake tie makra, mesiac, oblaky, a kedze mam strasne rad prirodu tak chcem pokracovat vo fotografiach krajiniek, pocasia, atmosferickych ukazov..
@krutafunebracka a co rada fotis ty? pouzivas manualne nastavenia expozicie, clony.. atd
jak to sakra nastavit som skusal a sa mi nepdarila ani jedna fotka
AV, TV, manuál, podľa toho kedy čo ako treba. Ale úplnú automatiku už nikdy.
ta fajneee 800 fotiek.. ja mam tiez fotky z hradov ale tie neboli robene zrkadlovkou...
na slabe objekty ako napr mesiac ake nastavenie iso, expozicie.. by si odporucila?
myslys ze za sum prejavi pri 4 sekundovej expozicii?
a este otazka jhe lepsie fotit do formatu raw alebo do tych komprimovanych ako jpeg, TIFF?
To neviem.
» www.google.sk/search?hl=sk&am...
to hned prve PDF ppisuje ako treba fotit v noci..
cize hovoris radsej mansie iso a dlhsia expozicia