Čawte, nejaký pc technik, ktorý sa do toho rozumia mi nevedia povedať, že prečo mi občas NB neskutočne začne fučať? v lete budú 2 roky, a postupne sa to ako keby aj zhoršovalo. Čo by sa s tým dalo spraviť?
nie prehrievanie, ale jednoducho pri vyššej záťaži sa procesor viac zahrieva, tak potrebuje aj výkonnejšie chladenie. A zhoršuje sa to tým, že postupom času sa v PC ukladá prach, a tak pre zabezpečenie rovnakej efektivity chladenia je potrebný čoraz väčší výkon ventilátorov.
@estrella už ti to tu v podstate napísali, ja to len skúsim zhrnúť a upresniť:
comp má dve "mriežky", jednu ktorou vzduch nasáva (obvykle naspodku), a druhou ktorú ho vypúšťa (obvykle vzadu alebo naboku). No a tá mriežka ktorou vypúšťa teplý vzduch, sa zvykne dosť rýchlo zanášať prachom čiže to je tá ktorú treba vyčistiť, normálne rozobrať comp, vybrať ju von, a povysávať (neodporúčam skúšať to tak že priamo priložíš hadicu k nerozobratému compu)
@estrella pretože som to nikdy neskúšal a ani by som sa neodvážil, pretože okrem toho že taký silný prúd ako spôsobuje vysávač tam naakumuluje asi dosť veľa statickej elektriny (ktorá sa s plošnými spojmi a podobne príliš rada nemá), tak neviem čo iné to môže spôsobiť, aké zle pripevnené komponenty to môže uvoľniť, a podobne. dosť možno by to comp prežil úplne v pohode hocikoľko krát, ale proste ja osobne by som to skúšal len keby som mal nejaký ktorý idem aj tak vyhodiť a nevadilo by mi ak by som oň prišiel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
daj ho na reklamaciu ze sa ti prehrieva a mozno budes mat stastie a vratia ti peniaze
comp má dve "mriežky", jednu ktorou vzduch nasáva (obvykle naspodku), a druhou ktorú ho vypúšťa (obvykle vzadu alebo naboku). No a tá mriežka ktorou vypúšťa teplý vzduch, sa zvykne dosť rýchlo zanášať prachom čiže to je tá ktorú treba vyčistiť, normálne rozobrať comp, vybrať ju von, a povysávať (neodporúčam skúšať to tak že priamo priložíš hadicu k nerozobratému compu)