a je to tych najhorsich 5 minut v zivote a slova ako "umrtvia ti to, neboli to" su klamstva
ono pekne cely cas citis ako ta hadica putuje telom, jedine mas umrtvene hrdlo, aby ti ta hadica presla a nebranila si sa
a aha, vygrcias aj to, co nemas zlc je samozrejmost (lebo predtym nemozes jest)
najlepsie co sa stalo mne hadica uz konecne na polceste von a ta pica zacala telefonovat by som vrazdila a to som bola este v nejakom kumbale bo nemocnicu prerabali..akozeeeeeeeee
skús ich presvedčiť aby ti dali nejaký oblbovák, i keď neviem či sa ti to podarí, pretože mne to robili keď som mala 11 alebo 12 takže u mňa to bolo samozrejmé
... no je to dooosť nepríjemné, stále ťa bude napínať a budeš sa chcieť vygrcať cez ten stôl na ktorom budeš ležať ale tí doktori ťa budú zatláčať naspäť lebo nemôžeš grcať s hadičkou v žalúdku a tiež, súhlasím, je to ojeb, to že to nebudeš cítiť... budeš cítiť všetko, sorry ...
Ja som pri tom len asistovala doktorovi ale ani z jednej ani z druhej strany to neni nic moc z jednej mas vetry s druhej grgas mas pocit tlaku je to urcite neprijemne lebo pacientov co som drzala za ruku mi ju skoro zlomili ale zas kazdy si tým casom prejde (vravel mi doktor) a cim skvor pojdes tým menej krat to budes musiet poctupovat.
ak mas take bolesti zaludka, ze v krcoch lezis na posteli, trasie ta od bolesti a nemozes dychat, gastrofibroskopia je este dost prijemna zalezitost aj bez umrtvenia hrdla.
Bolo to veľmi nepríjemné ale dá sa to vydržať.. Najhorší je ten strach. Na tvojom mieste by som túto diskusiu nezakladala lebo ťa to iba vystraší viac ako je potrebné
a hlavne, ked ti tam budu davat "hadicu" dychaj naozaj co najviac zhlboka ustami, aby sa ti roztvorilo hrdlo. aj ked ju tam budes mat, potom ju nebudes az tak citit. ale neboj sa, je to fakt chvilka a ked nebudes panikarit a budes spravne dychat, nebude ta ani napinat.
s tymto skusenosti nemam ale dvakrat som bol na niecom, neviem ako sa to volalo a tiez mi dali cez nos do pazeraka taku hadicku na konci so sondou na 48 hodin ci ako...bolo to pripojene k takemu pristroju co som mal na krku a vzdy ked som isiel lahnut, jest alebo na wc, natukali tam do pristroja ze co idem robit
nebolo to prijemne, prvy krat ked mi to davali, potykoval som sa..ale pocas tych 48 hodin to nebolo nic hrozne, citil som ze to mam az niekde dole v sebe, ale dalo sa to prezit
@zuzk496 detailne,podla mojich skusenost:najprv ti do hrdla nastriekaju taky sprej na umrtvenie--stipe to tak strasne ze mne az slzili oci....potom si lahnes,do ust ti daju taku bielu blbost(jazyk ti schovaju pod to)...medzi tym ked prehltas vobec nic necitim (ja som mala taky strasny pocit ked som nic necililôa,ze sa zadusim )..potom ta biela ved v ustach ma taku dieru cez ktoru ti prestrcia hadicku..potom ti kazu prehltat (mimochodom dost tazke) a potom to uz mas vc zaludku...je ti na vracanie,a pri kazdom prehltnuti ta strasne boli hrdlo...po asi 5minutch ti to vytiahnu atd...
potom mi bolo cely den zle ale prezila som to (mala som asi 10-11 rokov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
a je to tych najhorsich 5 minut v zivote a slova ako "umrtvia ti to, neboli to" su klamstva
ono pekne cely cas citis ako ta hadica putuje telom, jedine mas umrtvene hrdlo, aby ti ta hadica presla a nebranila si sa
a aha, vygrcias aj to, co nemas zlc je samozrejmost (lebo predtym nemozes jest)
najlepsie co sa stalo mne hadica uz konecne na polceste von a ta pica zacala telefonovat by som vrazdila a to som bola este v nejakom kumbale bo nemocnicu prerabali..akozeeeeeeeee
este nejake otazky? rada odpoviem
... no je to dooosť nepríjemné, stále ťa bude napínať a budeš sa chcieť vygrcať cez ten stôl na ktorom budeš ležať ale tí doktori ťa budú zatláčať naspäť lebo nemôžeš grcať s hadičkou v žalúdku a tiež, súhlasím, je to ojeb, to že to nebudeš cítiť... budeš cítiť všetko, sorry ...
Ale už ma tam nik nedostane
nebolo to prijemne, prvy krat ked mi to davali, potykoval som sa..ale pocas tych 48 hodin to nebolo nic hrozne, citil som ze to mam az niekde dole v sebe, ale dalo sa to prezit
potom mi bolo cely den zle ale prezila som to (mala som asi 10-11 rokov
To, Ti preto dávali aby namerali enzýmy.