Ahoj, kamoška píše bakalárku na tému rovných príležitostí žien a mužov v zamestnaní, vedeli by ste mi niekto odporučiť nejakú NEčeskú literatúru? Slovenskú alebo nejaký zahraničný preklad, angličtina jej moc nejde.
dik
otazne je, na co jej bude nejaka NEceska literatura o rovnych prilezitostiach zien a muzov ak bude napr. circa 20 rokov stara? Nemala by skor potrebovat moderne clanky o sucasnom postaveni?
Resp. este jedna otazka, preco musi byt NEceska, ale preklad anglicke je v pohode? povodne som myslel, ze preto necesku, lebo jej ide o postavenie muzov a zien na slovensku, no to s prekladom ma celkom zaujima.
@veryhappyhippo@boolean pravdepodobne necesku preto, lebo studuje v cesku a potrebuje tam mat jeden zahranicny zdroj, a kedze nevie po anglicky, tak by to chcela mat slovenske
ale to je len moj dohad
a k teme, ani netusm a guglit sa mi v tuto skoru rannu hodinu nechce
chvíľka hľadania v povinnej literatúre k predmetom s genderovou témou:
FREDMAN, Sandra. Discrimination law. 1st pub. Oxford: Oxford University Press, 2002. xxiv, 205. ISBN 0-19-876566-5.
Možnosť voľby :aspekty práv a zodpovednosti. Edited by Jana Cviková - Jana Juráňová. 1. vyd. Bratislava: Aspekt, 2001. 409 s. ISBN 80-85549-25-5.
MACKINNON, Catharine A. Toward a feminist theory of the state. Cambridge, Mass.: Harvard University Press, 1989. xvii, 330. ISBN 0-674-89646-7.
RENZETTI, Claire M. a Daniel J. CURRAN. Ženy, muži a společnost. Translated by Lukáš Gjurič. Vyd. 1. V Praze: Univerzita Karlova, 2003. 642 s. ISBN 80-246-0525-2.
atď.
tak nech kamarátka nie je blbá, ak to študuje, má predsa prístup k obrovskému množství informácií.
ja jej napisem knihu len musi vyckat..bude to o diskriminacii chlapov v zenskych kolektivoch a o tom, ze muzi su diskriminovani v dochodkovom systeme, lebo ziju kratsie, ale pracovat musia dlhsie
@boolean @veryhappyhippo
je to presne tak, ako píše @blacktears zdrojov môže mať koľko chce, ale potrebovala jednu KNIHU, resp. vec, čo má ISBN a podobné náležitosti ... článkov sme našli hafo ..
@grietusha
to ja už netuším, ako to má, ale potrebovala to dosť urgentne, nakoniec sme našli dve, čo boli vydané univerzitou, tak tam hodila údaje z toho ... ale mala si vypracovať nejaký harmonogram či čo..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Resp. este jedna otazka, preco musi byt NEceska, ale preklad anglicke je v pohode? povodne som myslel, ze preto necesku, lebo jej ide o postavenie muzov a zien na slovensku, no to s prekladom ma celkom zaujima.
ale to je len moj dohad
a k teme, ani netusm a guglit sa mi v tuto skoru rannu hodinu nechce
ja len nechápem, prečo niekto píše BP tak, že si nevie ani len nájsť zdroje. vedúci nič?
FREDMAN, Sandra. Discrimination law. 1st pub. Oxford: Oxford University Press, 2002. xxiv, 205. ISBN 0-19-876566-5.
Možnosť voľby :aspekty práv a zodpovednosti. Edited by Jana Cviková - Jana Juráňová. 1. vyd. Bratislava: Aspekt, 2001. 409 s. ISBN 80-85549-25-5.
MACKINNON, Catharine A. Toward a feminist theory of the state. Cambridge, Mass.: Harvard University Press, 1989. xvii, 330. ISBN 0-674-89646-7.
RENZETTI, Claire M. a Daniel J. CURRAN. Ženy, muži a společnost. Translated by Lukáš Gjurič. Vyd. 1. V Praze: Univerzita Karlova, 2003. 642 s. ISBN 80-246-0525-2.
atď.
tak nech kamarátka nie je blbá, ak to študuje, má predsa prístup k obrovskému množství informácií.
poväčšine stačí zobrať jednu knihu prvého kontaktu a pozrieť jej zdroje a onedlho bude mať kamoška toľko čítania, že bude rukami zalamovať
@veryhappyhippo
je to presne tak, ako píše @blacktears zdrojov môže mať koľko chce, ale potrebovala jednu KNIHU, resp. vec, čo má ISBN a podobné náležitosti ... článkov sme našli hafo ..
@grietusha
to ja už netuším, ako to má, ale potrebovala to dosť urgentne, nakoniec sme našli dve, čo boli vydané univerzitou, tak tam hodila údaje z toho ... ale mala si vypracovať nejaký harmonogram či čo..