Ahojte, čítal už niekto z Vás tú knihu? Počul som od mnohých, že je super a tak som rozmýšľal že aj ja pôjdem do knižnice a požičiam si ju. Páčila sa vám? Aké ste mali z nej dojmy?
@davpr Určite si pozri, kedy ju autor napísal, aby si mal predstavu ako niektoré veci myslel, v čom bol vizionár, v čom nikoho nevykrádal ale naopak koho inšpiroval k novodobým filmom.
Príbeh to bol podla mňa dosť nudný, nečítal by som ho druhýkrát, myslím,že to bolo dosť nezáživné a .ak by ju vydal v dnešnej dobe, asi by sa to neuchytilo. V kontexte histórie obsahuje vynikajúce myšlienky, takže keď si máš s kým o nej pohovoriť, oplatí sa ju prečítať, totiž až tie rozhovory o knihe sú to pravé orechové.
Čítal som 1894 aj Farmu a obe knihy sú celkom dobré na to že je to povinné čítanie. Mňa čítanie kníh nebaví a celkovo predstava že mám niečo zdĺhavo čítať stranu za stranou ma odstrašuje a nudí k smrti, ale tieto dve knihy sú čítatelné
dósť ju milujem. Jedna z mojich najobľúbenejších. A aj Farma bola dobrá, ale 1984 bola proste...ach! znova si ju musím prečítať. A aj by som povedala, že ma celkovo ovplyvnila. Z kníh všetkých asi najviac.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
mala som z nej také zvláštne dojmy, ale bolo to zaujímavé.. také znepokojivé
nemyslim ze by to bolo to najlepsie co orwell vyprodukoval ale rozhodne si to precitaj
Mne sa veľmi páčila, mám ju rada. Čítala som ju ako pätnásťročná, čítala sa mi ľahučko a celkovo patrí medzi moje obľúbené knihy.
Orwell ma aj ine diela dobre, za precitanie nic nedas
Coming up for air som nečítala.
je až prekvapivé ako mohol v 48 tak presne vedieť čo sa bude diať nielen za komáča
+ tie neskutočné časti o fungovaní moci!
bude stále aktuálna
Príbeh to bol podla mňa dosť nudný, nečítal by som ho druhýkrát, myslím,že to bolo dosť nezáživné a .ak by ju vydal v dnešnej dobe, asi by sa to neuchytilo. V kontexte histórie obsahuje vynikajúce myšlienky, takže keď si máš s kým o nej pohovoriť, oplatí sa ju prečítať, totiž až tie rozhovory o knihe sú to pravé orechové.
ale úplne úplne
preto sa tomu dost vyhybam ... nic pre mna aj ked som uz dospelacka