Gramatický rým je v slovenčine považovaný za menejcenný. Chcem sa spýtať, negramatický rým sa vytvára rozdielnymi slovnými druhmi alebo rozdielnymi vetnými členmi?
Ne-gramatický rým sa vytvára rozdielnymi slovnými druhmi. Gramatický je menej cenný tým že rovnaké slovné druhy majú väčšinou rovnakú koncovku a tak sa vytvárajú veľmi jednoducho. (!
Gramaticky rym vznika vtedy, ak sa rymuju dve slova rovnakeho druhu, rodu, cisla a padu( u slovies cisla, rodu a osoby) aspon raz sa mozem zahrat na chytru
teda co marla pise, tak ja doplnim, ze teda gramaticke rymy su skarede, fuuuuj , sloboda z basniciek musi vystupovat v tazkych oparoch, a nie sa drzat pravidiel
maaaarla: ja a nevidiet fight club? chichi, prvy raz som videla este dakedy v 2003, ked som nasla svoj najväcsi talentovany herecky objav: edward norton, pane boze, v tom filme je geeeenius, teraz uz ani neviem, po kolky raz som to videla a stalo to za to, ako vzdy, a aby som neodchadzala od temy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ešte je aj zvukový kde ked vyslovíš tie slová tak rovnako znejú ale inak sa píšu
napríklad :
ja čakám verne roky celé
a nikdy ešte nie je dosť
raz bude všetko celkom biele
raz bude všetko len moj skvost
(janko silan - lipa v zime spieva)
vidíš rýmuje sa to ale na prvý pohlad to nevyzerá ako rým
možem sa mýliť ale zdá sa mi že je to takto, možu byť aj iné druhy rýmov...
Takže to, čo som ja uviedla ako príklad, je gramatický rým. Tak?
Ďakujem. To je to, čo som chcela počuť.
Ale aj tak mi nikto nepovedal, či je môj príklad gramatický alebo negramatický...
a doma budem sledovať
ako sa tam budem hrať
a potom pôjdem hodovať
a nenásytne budem žrať
Ta tvoja ukazka nebude g. r. Aspon myslim
Veľa sme robili
a potom sme sa pobili.
edward edward edward,
zasluzis si cely empire award!
si nielenze dobry iluzionista,
ale aj fenomenal neonacista
oci na tebe nechavam,
a dychat uz prestavam,
ked do zrkadla na cely svet nadavas,
a poziarnikov do povedomia dvihas
uz sa tesim na hulka,
ako vravim: norton je riadna pálka
a) este nebol v skolskych osnovach
b) som prave vtedy chybal
c) som mal prave zachvat smiechu, kvoli ktoremu som si nevsimol, ze preberame gramaticky rym
d) som prave premyslal nad tym, ako utiect zo skoly, kvoli comu som si nevsimol, ze preberame gramaticky rym
takze ti asi velmi neporadim