Ahojte, prosím Vás neviete či Slovensko ponuka nejaký grant študentom čo chcú ísť študovať do zahraničia?(bakalára pripadne aj magistra čiže dlhodobo) konkrétne hovorím o Dánsku. Vopred ďakujem
Čo mám známych v Dánsku tak vraj to funguje tak, že ak určitý počet hodín do týždňa odpracuješ tak ti štát dá ešte nejaké percento z toho čo si odpracoval navyše.
Príde mi celkom vtipné, aby náš štát živil študentov, čo odtiaľto zdrhli
@bordeauxfr@staphylococcus áno o tomto viem. Ale myslím tým nejaký grant pred tým ako tam vycestujem. Treba mi peniaze na začiatok potom to pre mna tam už nebude problém nájsť si prácu a uživiť sa nejako. ale ďakujem za odpovede
Tak to by si chcel veľa. Nejaký badget na začiatok potrebuješ. A prácu je ťažko zohnať, keďže veľa študentov sa hlási študovať. Mladšia sestra študuje v Dánsku a potrebovala badget na začiatok. Prácu si našla po 2mesiacoch. Kamarát si našiel prácu po 3mesiacoch.
Nie je to také ľahké ako si myslíš.
@bordeauxfr *chcela viem, že áno. Pozerala som si to a rozprávala som sa s ľudmi čo tam študujú a hľadajú si brigádu. Koľko mala tvoja sestra budget na začiatok? Nemysli si, že neviem že to ľahké nie je mám vypočítané koľko mi tam treba na začiatok a mesačne. Momentálne pracujem a študujem, že by som si zarobila. Len z brigády nezarobím toľko koľko treba preto som založila toto fórum. A rodičia mi peniaze dať nevedia. Pôžičku si zobrať nemôžem.
Neviem ti povedať aký mala rozpočet. Ale, tak podľa môjho ekonomického názoru cien v Dánsku.. asi tak cca 500-600€ na mesiac potrebuješ. Pôžičku si môžeš zobrať tuším aj na Slovensku. Pôžička pre študentov, vraciaš až po skončení štúdia a s minimálnym úrokom, alebo bez úroku už neviem. Tak na začiatok do Dánska by som šiel asi s 3000€ aby si mala istotu, že sa neocitnes na ulici. Ak si šikovná dokážeš si nájsť brigádu za pár týždňov a viac. To záleží od zamestnávateľa a od úrovne jazyka.
@bordeauxfr keď som si vypočítala mesačne náklady na život tam, celková suma bola cca 700€, záleží to od ceny intraku. Viem, dá sa zobrať zo slovenskej sporiteľne ale s tým, že tam ten úrok je a vraj treba splácať mesačne. Čo by nebol problém keďže by som v Dánsku aj robila. Lenže nemám dobrého ručiteľa tým pádom mi pôžičku nedajú. Žiadala som si minuly rok o 6000€, ktoré mi konkrétne bolo treba na depozit za ubytovanie, letenku a laptop(študovala by som architektúru majú parametre na laptop preto môj klasicky nevyhovuje). Prešla som všetky banky na Slovensku a jediná Slovenska sporitelna ma pozicku pre študenta. Dúfam, že áno. Začínam sa učiť dánsky aby som s hľadaním brigády nemala zas taký veľký problém a snažím sa nazbierať nejaké tie pracovne skúsenosti aj na Slovensku. Ako som spomínala pre mna by nebol velky problém uživiť sa tam ale mat peniaze na začiatok(depozit a letenka na laptop by som si zarobila cez prázdniny).
Tu som ti našiel danú špeciálnu pôžičku. Prečítaj si POZORNE celý článok a vypočítajú si pôžičku. Neplatis žiadne mesačné splátky, splacas pôžičku až po skončení štúdia + po skončení štúdia vieš ju splatiť od 5rokov až po 10rokov. Prečítaj si to.
S letenkou by som sa ani nezaoberal, keďže je to minimum. Laptop na architektúre, nwm no do 500€ nájdeš nový a výkonný laptop. A mesačné náklady v Dánsku no neviem, cca 600€ určite. Neviem nezažil som takú situáciu ako ty, ja som šiel ešte počas VŠ iba na rok na Erasmus, takže som mal všetko zaplatené školou. Treba ti na začiatok nejaké peniaze. Viem, že sestra má študovanie danstiny zadarmo, takže vieš si to zdokonaliť. Hlavne mal som namysli úroveň anglického jazyka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Príde mi celkom vtipné, aby náš štát živil študentov, čo odtiaľto zdrhli
Nie je to také ľahké ako si myslíš.
Banky majú vysoký úrok k tomu musíš ručiť. Táto možnosť je ideálna pre teba.
Link:
» studentskefinancie.sk/pozicka/kalkula...
S letenkou by som sa ani nezaoberal, keďže je to minimum. Laptop na architektúre, nwm no do 500€ nájdeš nový a výkonný laptop. A mesačné náklady v Dánsku no neviem, cca 600€ určite. Neviem nezažil som takú situáciu ako ty, ja som šiel ešte počas VŠ iba na rok na Erasmus, takže som mal všetko zaplatené školou. Treba ti na začiatok nejaké peniaze. Viem, že sestra má študovanie danstiny zadarmo, takže vieš si to zdokonaliť. Hlavne mal som namysli úroveň anglického jazyka.