Píšem v mene mojej mladšej sestry. Je deviatačka a chce ísť na gymko . V 6.ročníku mala čisté jednotky v siedmom a osmom skoro samé dvojky. Chce vedieť či by ju prijali . Či si má dať prihlášku na gymnázia .. Veľmi sa bojí neúspechu. Vieme , že ešte ten m
Gymnázium už nieje to, čo bývalo. Na gymko berú každého, aj štvorkárov a ked má hentaké známky tak ju určite príjimu Na našom vraj prestížnom, vraj bilingválnom zobrali každého, kto sa hlásil, lebo potrebovali ľudí a tak to tam aj vyzerá Zase lepšie ako keby tam boli nejaký vyslovený bifľoši Určite ju príjimu a hlavne nech nestresuje
Podľa mňa za pokus nič nedá ..a naozaj na gymnázium sa už žiaľ dostane kde kto ... napríklad aj ja a to , že je to na prd škola nepočúvaj , pokiaľ chce ísť aj na vysokú tak je to najlepšia možnosť
Na základnej som mala skoro stále len jednotky, zobrali ma údajne "elitné gymnázium" z ktorého mi je teraz akurát tak na zvracanie.. doma som sa nikdy do kníh ani nepozrela či už na základnej alebo na gymku a prechádzam takmer bez problémov.. (až na matiku ale na tú proste nemám bunky) ... mám už aj maturitu z angličtiny a maturít sa až tak nebojím... veľa záleží aj od toho či sa bude k tomu stavať zodpovedne a či dostane normálnych profesorov
@0mega1 to je iná reč. tak ako niektorí profesori dokážu vyučovaný predmet žiakovi znechutiť, tak ho iní dokážu aj povzbudiť a vytvoriť záujem o učenie...
ja som na výberovom gymnáziu....(aspoň tak sa to všade prezentuje) a dostala som sa tam bez prijímacích skúšok...ale to som mala samé jednotky a súťaže....
ale spolužiakov, ktorých prijali na základe prijímacích skúšok známky moc netrápili....zväčša mali dvojky, ale výborné výsledky z monitoru....tak ak chce, nech to skúsi...
a ja by som jej poradila aj nejakú zálohovú školu s talentovkou, ak by náhodou nevyšlo všetko tak, ako si predstavuje....
"mňa by veľmi zaujímalo čo za debila môže mať trojky na ZáKLADNEJ preboha " ak si zabudla, tak sme sa bavili o zakladnej poruchy ucenia ti nic nehovoria?
@klaudiqaaa na základnej som mala spolužiakov, ktorí suverénne išli na 4-5ťkách, ale za debilov ich nepovažujem.... jednoducho nemali nadanie (ak by sa to tak dalo nazvať) na vzdelávanie sa..... nie každý môže byť inteligentný aj bez blond vlasov
Nechapem preco sa kazdy trepe na gympel. Ved su aj ine skoly. Pripada mi to tak, ze tam niektori idu preto aby sa chvalili, ze chodia na gymnazium... Ako keby ucnovka bola najvacsia hanba...
@bubblebobble na gympeľ idú preto, aby sa ľahšie dostali na výšku... veď keď si to tak vezmeš, tam kde berú bez prijímačok ti z gympľa vynásobia priemer koeficientom 1 a z učňovky 2.... tak je to predsa len lepšie ísť na gympeľ.... a pokiaľ si dobre spomínam, Klaudia sa tiež v nejakej ankete chválila, že je z gympľa (ako vravím, pokiaľ si dobre spomínam, neviem to naisto)
@mkamka Ale ked niekto nevie zvladnut gympel tak nemoze zvladnut ani VS. Nie? Cele je to nejake popletene. Ved ked po G. nejdes na VS tak ti bola cela skola na nic. Preto su tu odborne skoly a potom ucnovky.
@bubblebobble tak predpokladám, že chcú ísť na výšku, keď sa trepú na gympeľ...
potom prípady, že sú inteligentní a leniví a preto nezvládnu gympeľ, takých poznám, ale ja osobne som sa nestretla s niekým so zlými známkami na zš, čo chodil potom na gympeľ.... lenže neviem ako je to v mladších ročníkoch...
a školám ide hlavne o peniaze a sú to ťažké peniaze, už len na toho jedného žiaka, preto im je už jedno koho zoberú
ja som mala jedničky na základnej a zobrali ma gymko bez prijímačok..aj monitor som celkom obstojne napísala..ale dnes je doba taká..že fakt tam berú každého..mala som spolužiakov na gympli..kt. učenie nie až tak veľmi šlo..a čudovala som sa..ako sa mohli dostať na gympel..ale tak prešli ho..i keď s odretými ušami niekedy..ale ak teda si zvolí gympel..tak by sa mala začať obzerať po výške..bo je to len všeobecný rozhľad..ovšem ak to nie je dáke špecializované
bývalý spolužiak bol trojkár a v pohode ho prijali na "prestížne" gymnázium čo sa týka monitoru tak to vo väčšine školách veľmi neberú do úvahy keď ho napíše dobre tak jej to možno pomôže ale ak nie nech nestresuje veľmi jej to neuškodí. Neviem aký systém majú pri prijímaní v tých konkrétnych školách ale v tejto dobe má dosť veľkú šancu aby ju prijali, lebo sa tam v pohode dostanú pomaly štvorkári nie to jednotkári, dvojkári.
@klaudiqaaa Keby ma otaguješ tak ti poviem, ako som to myslela. Myslela som to tak, že ja som napríklad mala veľa spolužiakov, čo mali celú základnú štvorky lebo to proste flákali, lebo vedeli, že na gympeľ ich vezmú aj so štvorkami. A vzali a nemajú tam nejaké väčšie problémy, lebo predsa len úroveň gymnázii dosť klesá ...
choď sa pozrieť na ten "prestížny" gympel veď to už nemá ani zďaleka takú úroveň ako pre dvadsiatimi rokmi. Teraz sa tam hocikto prihlási. ale gympel má výhodu v tomu že ak chceš ísť na výšku tak to máš najlepšie základy ale nechápem trojkárov, ktorí sa tam hlásia keď vedia že na žiadnu normálnu vysokú ich nezoberú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
ale spolužiakov, ktorých prijali na základe prijímacích skúšok známky moc netrápili....zväčša mali dvojky, ale výborné výsledky z monitoru....tak ak chce, nech to skúsi...
a ja by som jej poradila aj nejakú zálohovú školu s talentovkou, ak by náhodou nevyšlo všetko tak, ako si predstavuje....
@helliumka tvoja nechápavosť nie je môj problém
@klaudiqaaa na základnej som mala spolužiakov, ktorí suverénne išli na 4-5ťkách, ale za debilov ich nepovažujem.... jednoducho nemali nadanie (ak by sa to tak dalo nazvať) na vzdelávanie sa..... nie každý môže byť inteligentný aj bez blond vlasov
Nechapem preco sa kazdy trepe na gympel. Ved su aj ine skoly. Pripada mi to tak, ze tam niektori idu preto aby sa chvalili, ze chodia na gymnazium... Ako keby ucnovka bola najvacsia hanba...
potom prípady, že sú inteligentní a leniví a preto nezvládnu gympeľ, takých poznám, ale ja osobne som sa nestretla s niekým so zlými známkami na zš, čo chodil potom na gympeľ.... lenže neviem ako je to v mladších ročníkoch...
a školám ide hlavne o peniaze a sú to ťažké peniaze, už len na toho jedného žiaka, preto im je už jedno koho zoberú