ahojte, som v druhom rocniku na gympli a o par mesiacov si budem vyberat seminare. rozmyslam nad matikou a obciankou, ale neviem co s tym potom. kam na vysku? vedel by mi niekto poradit? pred nejakym tyzdnom sme este robili nejake testy o tom akym smerom by sme sa mali pobrat, mne poradili manažment no neviem co si mam pod tym predstavit... za rady vopred dakujem
byť tebou by som sa nezameriavala na to čo mi povedal nejaký pofiderný test, alebo ľudia kt. ťa absolútne nepoznaju....kde sa cítiš ty ? čo by ťa naozaj bavilo ? .....jedna vec skús si najprv sám/a pozrieť vysoké školy a aké maju požiadavky tie dva predmety budeš študovať 2 roky - vysoku 5 a prepokladam že budeš mať tužbu to robiť celý život ...neriad sa tými dvoma predmetmi ale požiadavkami škol - možno si vybrat predmety z akých budu prímačky na niektorých školách su profilove predmety z kt. musíš mat maturitu ....neviem keď už chceš radu ako prvé ma napadla ekonomická škola (kedže na OBN je aj čast ekonomika) ale zase neviem si predstaviť prepojenie filozofia kt. popiera všetky možné matematické a fyzikálne zákony a matika sú to dve veľmi odlišné veci .......(a tej filozofie je tam kurva veľa )
@piter09 všetky vedy pochádzajú z filozofie samozrejme.....ale tým aby sa vyvinuli prešli určitým procesom často išlo najmä o to aby žiak poprel učitela a pod. a názory o pohybe existencii/neexistencii alebo zenonove aporie ok je to vec kt. zrejme siaha nad moje chápanie mne celkom vyvracia tieto prírodné vedy
Ako napísala @Qossyend : nezameriavaj sa na to, čo ti povedal niekto, kto ťa nepozná. Je fajn poznať nejaké ďalšie názory, ale nie je to niečo, čím by si sa mala riadiť. Premysli si, čo by si chcela v živote robiť, čo by ťa bavilo, pretože darmo pôjdeš študovať trebárs ekonómiu, keď ťa to nebude baviť a zaujímať.
Ak riešiš nejaké testy, odporúčam MBTI test, ale aj to ber len orientačne, nie ako niečo, čím by si sa mala riadiť.
OBN je fajn v tom, že zahŕňa viacero disciplín, ktoré sa dajú študovať samostatne (psychológia, sociológia, politológia, filozofia...) a okrem toho si vďaka nej vieš rozšíriť ako-tak všeobecný prehľad.
Ja som maturovala z matiky a nosky a nakoniec som išla na školu kde boli podstatné úplne iné predmety... takže, až tak 100% záväzné pre tvoju budúcnosť to nie je... a choď tam kam ty chceš, nie tam kam ťa niekto pošle
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Ak riešiš nejaké testy, odporúčam MBTI test, ale aj to ber len orientačne, nie ako niečo, čím by si sa mala riadiť.
OBN je fajn v tom, že zahŕňa viacero disciplín, ktoré sa dajú študovať samostatne (psychológia, sociológia, politológia, filozofia...) a okrem toho si vďaka nej vieš rozšíriť ako-tak všeobecný prehľad.
» www.citylife.sk/kurz-workshop/p...