Cafte,idem do 1. rocnika na Srobarke (KE) a mozem si ako hlavny a vedlajsi cudzi jazyk vybrat: anglictina,nemcina,francuzstina,rustina...Ako hlavny som si vybral anglictinu (tu sa ucim 9 rokov,ovladam ju najlepsie z tych 4) a ako vedlajsi sa rozhodujum me
Vyber si ten čo ti je bližšie. Písal si, že z nemčiny máš nejaké základy, takže by "nemal" byť problém pokračovať. Ale ak nemáš problémy s učením, a cítiš sa na francúzštinu, môžeš sa učiť ju.
V porovnaní nemčiny s francúzštinou som počul, že franina je dosť ťažká (ale len počul).
Ja osobne by som sa radšej učil francúzštinu, pretože ten jazyk sa mi dosť páči (oproti nemčine, ktorej znenie mi nieje moc príjemné, ale ovládať by som ju chcel).
pozri, každý ti tu poradí podľa toho, čo sa jemu páči. ty sa musíš rozhodnúť sám, aké jazyky sa ti podľa teba hodia.
ale ak ti mám pravdu povedať, tak ja by som si vybrala franinu, pretože každý germánofonec angličtinu ovláda a dohodneš sa s ním. frankofóni väčšinou iný jazyk ako FJ nevedia
no jednoznačne by som si vybrala anglinu...a ako ten vedlajši francuzštinu...ale atk zase ta nemčina sa ti zase zide tuto v okolitych štatoch..a a aj na slovensku...a ked už maš aspoň nejake zaklady tak asi nemčinu...
Tak niekde v zahranici sa myslim dohovorim anglictinou,nemcina sa mi ani velmi nezda ako nejaky super svetovy jazyk...No tak nieco druhe si musim vybrat
@10@grietusha Nevravel som, že je. Nedávam moc na situácie "ale počul som". Ono NIEKEDY to nieje tak, že "To profáci!", ale aj na študentoch, ktorí sa proste nevedia (nechcú) naučiť. Všetko je na ľuďoch ako sa k určitým veciam stavajú.
btw najlahsie sa mozes rozhodnut podla toho ci ten jazyk vyuzijes .. ak planujes ist do francuzska, usa, kanady jak ja tak by som si skor tu franinu, to by si moc neminu nevyuzil .. ale zas ak skor to rakusko, nemecko alebo taliansko tak zase neminu .. aa nemcina ani nie je medzi 5 najpouzivanejsimi jazykmi sveta
@kaboooo hovorím z vlastných skúseností. prešla som si najmenej 10 učiteľmi franiny a až pri tých posledných som si uvedomila, že to všetko je neuveriteľne jednoduché, len mi to predtým nikto nevedel podať. a poznám viacerých ľudí, čo majú tú istú skúsenosť a tie isté skúsenosti mám aj z toho, keď som franinu učila. došli za mnou ľudia, že nechápu gramatiku a odchádzali s pocitom, že nič ľahšie hádam ani nevideli
@16@grietusha Učila? Mala si aj zo 30 žiakov naraz? Je dosť veľký rozdiel keď učíš (doúčaš) pár žiakov, ktorí o to záujem majú, ako keď učíš zo 30 medzi ktorými sú tí, ktorí sa chcú a aj nechcú učiť.
Pri nízkom počte žiakov sa profákom ľahšie učí, ako keď sú všetci.
Ja som sa napr. viac naučil keď nás bolo menej, ako keď boli všetci prítomní, a to po väčšinu roku ma profka moc nenaučila. Proste sa pri plnom počte nedalo moc dobre učiť.
Súhlasím s tebou v tom, že záleží na tom, ako to aj profáci podajú. Niektorí otrasne (nechápavo), a iní moc profesionálne a ďalší presne tak, ako to očakávam.
@kaboooo veľké množstvo ľudí som na jazyk ešte nemala, ale ak sa nemýlim, tak na jazyky sa trieda vždy delí do skupín, takže 30 ich na jazyk nie je nikdy
a nielen doučovanie, ale aj učila som. ale to je jedno teraz. len som chcela povedať, že francúzštinu na normálnych gymploch nikto neučí tak dobre ako akýkoľvek iný cudzí jazyk.
som si vsimla ze v poslednom case sa kazdy 2hy clovek uci franinu..a hovoria ze je lahsia ako nemina..ale neminu asi viac vyuzijes..myslim ze je to na tebe co ta viac laka
to isté ja mám hlavný anglinu, ale druhý určite španinu alebo franinu. síce neminu sa tiež učím možno 4 roky ale nenávidím ten jazyk a nič z neho neviem
Tak najviac sa rozhodujem medzi nemcinou a franinou,rustinu velmi nechcem,azbuka sa mi zda prilis tazka Je pravda,ze sa nemcinu ucim uz 4 roky,ale tie predlozky pred kazdym padom,pri pohybe atd...Francuzstinu som sa nikdy neucil tak neviem
Cawte, ak mozem poradit tak jednoznacne franinu. ucila som sa anglinu, neminu a aj franinu a podla mna je o dost jednoduchsia franina a je to aj krajsi jazyk.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
V porovnaní nemčiny s francúzštinou som počul, že franina je dosť ťažká (ale len počul).
Ja osobne by som sa radšej učil francúzštinu, pretože ten jazyk sa mi dosť páči (oproti nemčine, ktorej znenie mi nieje moc príjemné, ale ovládať by som ju chcel).
ale ak ti mám pravdu povedať, tak ja by som si vybrala franinu, pretože každý germánofonec angličtinu ovláda a dohodneš sa s ním. frankofóni väčšinou iný jazyk ako FJ nevedia
Z nemciny mam zaklady,ale nejak sa ju velmi neviem naucit...Neviem sa rozhodnut
btw najlahsie sa mozes rozhodnut podla toho ci ten jazyk vyuzijes .. ak planujes ist do francuzska, usa, kanady jak ja tak by som si skor tu franinu, to by si moc neminu nevyuzil .. ale zas ak skor to rakusko, nemecko alebo taliansko tak zase neminu .. aa nemcina ani nie je medzi 5 najpouzivanejsimi jazykmi sveta
Pri nízkom počte žiakov sa profákom ľahšie učí, ako keď sú všetci.
Ja som sa napr. viac naučil keď nás bolo menej, ako keď boli všetci prítomní, a to po väčšinu roku ma profka moc nenaučila. Proste sa pri plnom počte nedalo moc dobre učiť.
Súhlasím s tebou v tom, že záleží na tom, ako to aj profáci podajú. Niektorí otrasne (nechápavo), a iní moc profesionálne a ďalší presne tak, ako to očakávam.
a nielen doučovanie, ale aj učila som. ale to je jedno teraz. len som chcela povedať, že francúzštinu na normálnych gymploch nikto neučí tak dobre ako akýkoľvek iný cudzí jazyk.
Ja mam tiež nemčinu, nadávam na ňu stále, ale nie je to až také hrozné. Ale keby som mala na výber, učím sa určíte nejaký iný jazyk.