Čaute, je tu niekto kto dochadza na gympel do ineho mesta? rozhodli by ste sa cestovať cca pol hodinu aj ked vo vašom meste je gympel ale nie je to nič moc a ludia takisto, chcela by som spoznať viac ludi a v tomto meste pozna každy každeho
poznám veľa ľudí, čo dochádza za gymplom cca 20 min. každý deň, aj napriek tomu, že v našom meste je gympel... veď ak chceš lepší, tak choď...na dochádzanie sa dá zvyknúť... a niekedy to je dosť sranda...spoznáš veľa ľudí, zabavíš sa, môžeš využiť ten čas
necestujem sice, ale ta polhodinka by mi vobec nevadila, v podstate mi teraz zrusili jeden autobus, takze tym, ktorym budem musiet choduit ked sa mi nebude chciet ist peso to bude trvat asi 25 minut
Ahoj, ja dochádzam denne vyše hodiny, je to síce občas unavujúce, ale nikdy by som nemenila...záleží na meste a škole, ak cítiš, že by to bolo v inom meste lepšie, tak určite choď do toho!
Jasné, len horšie je to s tým vstavanim ked si pomyslim že keby chodim na gympel do našho mesta mohla by som vstavať o tej 7 a takto by som vstavala cca o 6 a domov by som chodila nejak 14:45
podľa mňa je to zbytočné ak máš na pláne normálne 4-ročné gymko kebyže chceš dochádzať každý deň tak sa pozri na to tak či sa ti bude chcieť každý deň cestovať...ak chceš ísť niekde ďalej tak potom internát ale to potom záleží už na tvojich rodičoch či ti ho budú ochotní platiť (keďže to tiež nie je lacné a ako vraví, že je gymko aj v tvojom meste to isté ťa naučia aj tam).. Ja chodím tiež na gympel v inom meste (v našom meste je tiež) ale jaa chodím na bilingválne, kt. u nás nie je kebyže je tuu bilingválne 5ročné tak mi rodičia inde nedovolia ísť ..aa každopádne ja mám takú istú situáciu pretože ja bývam tiež v meste v ktorom každý každého pozná a tento gympeľ je tiež taký zapadákov :/
veď to že mam chodiť niekam s uplnou nechuťou lebo mam pocit že nikto normalny sa na tej škole nenajde alebo isť inde a spoznať novych ludi a hlavne začať odznova
ešteže v našom meste je ''ten lepší'' gympel ale aj tak chodím mhd-čkou 15 minút, keby to je raz toľko, tak by som bola hádam aj rada, nestresovala by som toľko, lebo by som mala vždy čas na ''last minute'' učenie
No, ja chodím na gympel do najbližšieho mesta (do Krupiny) a musím hodný kus dochádzať, ale povodne som mala chodiť do BA a tam aj na internát (cca 200 km).
Radila by som ti dobre si to rozmyslieť. Jednak preto že sa ti možno 4 roky nebude chcieť dochádzať. Jednak pre to lebo to je pomerne finančne náročné. A jednak pre to že každé gymnázium je rovnaké, sú tam rovnaký úplne normálny resp. nenormálny ľudia, takže takýto dôvod u mňa neobstojí.
určite dochádzaj, a chceš ísť inam. u nás síce gymko je, ale je riadne shitty (nikomu ho neodporúčam), takže väčšina dochádza do KE (necelá hodina + MHD) alebo je tam na intri, a je to úplne v pohodičke, málokto s tým má problémy.
ja osobne som na intri ešte úplne inde, ale aj napriek intráku musím dochádzať do školy do iného mesta, cca 20 min tam, 40 späť a dávam to. na našej škole to tak majú všetci, buď dochádzajú z domu (niektorým trvá cesta aj cez hodinu) alebo sú na intrákoch a tiež dochádzajú.
to vstávanie ani nie je problém, zvykneš si, a aj na to, že domov nechodíš o druhej ale až o tretej, problém je skôr či máš spoje, musíš sa riadiť podľa nich a pod. ak nestihneš napr. ráno, prídeš do školy neskoro a pritom ak by si chodila do svojho mesta, dávaš to načas, musíš čakávať apod.
ale určite ti odporúčam to iné mesto. a určite nesúhlasím s tým, že každé štvorročné gymko ti dá to isté, to je riadny bullshit. veď sa pozri len na rôzne rebríčky škôl či výsledky absolventov a zistíš, že to nie je pravda.
pol hodina je úplne v pohode, to nie je nejaké ,,strašné dochádzanie" aj keď v tvojom prípade je to do iného mesta Keď je tam naozaj lepší gympel, a to je dobré, že ti ide aj o kvalitu, tak určite choď tam
dochadzam kazdy den cca hodinu
dovod bol taky isty ako tvoj.. mame v meste gympel, ale chcela som zmenit prostredie
a asi by som nemenila, spoznala som fajn ludi, ale co sa tyka vedomosti, tak nevidim nejaky rozdiel
jedine kvoli comu by som si to rozmyslela, keby som sa mala rozhodnut este raz je to ranne vstavanie niekedy sa mam chut zabit
@luckerka333 ja si myslím, že tiež dá každý gympeľ to isté. všetko zavisí vždy len od prístupu. kto sa nechce učiť tak nepomôže mu ani svätená voda. proste lepší už nebude a kto sa bude učiť a pristupovať poriadne tak sa nestratí nikde. trebárs ja som mal dosť podceňovanú VŠ na bakalára, ale nechcel som stratiť rok, po tom čo som mal zdravotné problémy. tak som išiel nudze cnosť tam. bola to aj súkromná s nie veľmi dobrou povesťou, aj keď ma to tam celkom prekvapilo. malo to istú slušnú úroveň napriek všetkým rečiam. teraz už študujem inžiniera na najuznávanejšej univerzite v danom odbore podľa rebríčkov skoro o 2 triedy vyššie ako ostatné a nejaké rozdiely nepociťujem. Skúšky robím takisto pekne na prvýkrát ako tam som robil a aj na tých mojich povestných 85-75%. Musím zaklopať na drevo.
Ja tiež dochádzam na gymnázium. Dal som si prihlášky na dve gymnázia, na jedno gymnázium by mi trvala cesta 15 min vlakom + 10 min pešo, na druhé 42-54 min vlakom+ 6 min MHD +5 min pešo. Nakoniec som sa rozhodol ísť na to druhé gymnázium. Síce je to dosť vyčerpávajúce, ale som na tej škole spokojný.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Radila by som ti dobre si to rozmyslieť. Jednak preto že sa ti možno 4 roky nebude chcieť dochádzať. Jednak pre to lebo to je pomerne finančne náročné. A jednak pre to že každé gymnázium je rovnaké, sú tam rovnaký úplne normálny resp. nenormálny ľudia, takže takýto dôvod u mňa neobstojí.
ja osobne som na intri ešte úplne inde, ale aj napriek intráku musím dochádzať do školy do iného mesta, cca 20 min tam, 40 späť a dávam to. na našej škole to tak majú všetci, buď dochádzajú z domu (niektorým trvá cesta aj cez hodinu) alebo sú na intrákoch a tiež dochádzajú.
to vstávanie ani nie je problém, zvykneš si, a aj na to, že domov nechodíš o druhej ale až o tretej, problém je skôr či máš spoje, musíš sa riadiť podľa nich a pod. ak nestihneš napr. ráno, prídeš do školy neskoro a pritom ak by si chodila do svojho mesta, dávaš to načas, musíš čakávať apod.
ale určite ti odporúčam to iné mesto. a určite nesúhlasím s tým, že každé štvorročné gymko ti dá to isté, to je riadny bullshit. veď sa pozri len na rôzne rebríčky škôl či výsledky absolventov a zistíš, že to nie je pravda.
Pretože hoci bol gympel ďalej, bol na úplne inej úrovni ako ten bližší...
dovod bol taky isty ako tvoj.. mame v meste gympel, ale chcela som zmenit prostredie
a asi by som nemenila, spoznala som fajn ludi, ale co sa tyka vedomosti, tak nevidim nejaky rozdiel
jedine kvoli comu by som si to rozmyslela, keby som sa mala rozhodnut este raz je to ranne vstavanie niekedy sa mam chut zabit
@marjy77 máš za spolužiačku moju kamarátku + väčšinu mojich bývalých spolužiačok.