pri momentálnom technickom stave birdzu nemá veľmi zmysel nad tým uvažovať.
okrem toho, už vidím, ako by sa tu kvôli tomu zas všetci povadili, kolovali by ohováračky, že ten to nemal vyhrať, lebo retušoval, tá to vyhrala len preto, lebo má zrkadlovku, umeleckí snobi by nechceli polovici dovoliť, aby sa vôbec prihlásila a ešte týždeň potom by tu ľudia prskali, že prečo nevyhral ich kamarát.
ale dobre, uznávam, že existuje malá časť mňa, ktorú by to zaujímalo, účasť alebo organizácia, aj keď viem, že by som to nakoniec oľutovala
@anzu každý by si so svojou fotkou mohol robiť čo by chcel..ved by sme uvideli, či by vyhrala prirodzená fotka s minimálnym upravovaním alebo fotka na hony vzdialená od originálu
fotím vždy a všade, všetko čo sa dá ale z časti súhlasím s @7 ... niektorí, ktorí ani nevedia fotiť len majú zrkadlovku, urobia možno lepšiu fotku ako tí, ktorí zrkadlovku nemajú a venujú sa tomu hooodne dlhý čas a fotiť fakt vedia.. pravdaže sa ľuďom bude páčiť viac fotka, ktorá je zo zrkadlovky čiže, tá spravodlivosť by bola na bode mrazu si myslím.. a s individuami a pseudo umelcami, ktorých je na BIRDZi dosť, by som toto neriskovala
tu ide o fotku, nie o to aký je kto skúsený alebo neskúsený fotograf, alebo že aký má foťák takže podľa mňa by sa to kľudne dalo, aj ked ja by som sa nezúčastnila pretože ja foťák nemám.
Ja nemám rada tieto reči že myslí si že keď má zrkadlovku tak je fotografom, čo je na tom že nejaký bežný človek chce fotiť s kvalitným foťákom? treba na to špeciálne povolenie alebo čo?
pozrite..ja fotím cca 2 roky a milujem to, proste je to niečo, čo ma napĺňa..2 roky som fotila obyčajným kompaktom..zrkadlovku dom dostala pred mesiacom ako darček za maturity...pôvodne som si ju chcela kúpiť sama a určite si kúpim- lepšiu, ked budem na to mať! tak nesúdte každého...v dnešnej dobe je to tak, že akonáhle niekto má zrkadlovku, už je z neho hned automaticky fotograf...lenže koho baví fotenie, tak sa toho nevzdá len preto, že nemá poriadny foťák...ani ja som ho nemala, ale nejak sa začať musí a chcem sam stále zdokonaľovať! Toť vše!
Treba dat hlasovanie pri fotke technicka kvalita a emocie ..Ti ktori maju na pecko fotak mozu vytvorit velmi emotivnu fotku pri ktorej sa zamysli aj spickovy profesional...A ti ktori maju drahu zrkadlovku s darahym objektiovom mozu vytvorit technicky dokonalu pri ktorej sa nikto nepristavi ...
súťaž sa začalaaa pod fotky píšte: HLAS! podľa toho, ktorej fotke ho dávate v nedeľu sa to končí a stále mi posielajte vaše fotky na ondreasova.d@gmail.com + vaše birdz meno+kategoria súťaže
@impulse podľa mňa je to blbosť čo si napísala pretože dobrý fotograf spraví peknú fotku aj s nekvalitnejším fotoaparátom než niekto kto má zrkadlovku a fotí na automatike . skôr je viac možné že si budú dávať hlasy len ľudia čo sa poznajú
@domcirock : To radšej poslať fotku na ephoto.sk, kde aj začínajúci fotograf aspoň pochytí nejaké užitočné rady od skúsenejších.
Ja tiež fotím veľmi rada, najmä prírodné scenérie a zvieratá.
Možno vám to bude znieť trochu egoisticky, ale ja s mojím Nikon kompaktom nafotím oveľa krajšie fotky, precíznejšie a detailnejšie než kamoška so zrkadlovkou, ktorá zachytáva snáď všetky predmety, ktoré sa jej do objektívu vojdú, častokrát preexponované a rozmazané. Polovicu fotiek má vždy nekvalitných, na čo je aj Photoshop častokrát prikrátky. Ja sa snažím zachytiť scenériu hneď na prvý raz poriadne a takmer nič nemusím dodatočne upravovať. Ale aj tak sa stále necítim ako nejaký profesionál, proste to chce dlhodobý cvik. A ak sa budem na to cítiť, zainvestujem do vysnenej Canon zrkadlovky.
Takže častokrát to záleží aj na fotografickom videní a technike fotenia, nielen na type fotoaparátu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
okrem toho, už vidím, ako by sa tu kvôli tomu zas všetci povadili, kolovali by ohováračky, že ten to nemal vyhrať, lebo retušoval, tá to vyhrala len preto, lebo má zrkadlovku, umeleckí snobi by nechceli polovici dovoliť, aby sa vôbec prihlásila a ešte týždeň potom by tu ľudia prskali, že prečo nevyhral ich kamarát.
ale dobre, uznávam, že existuje malá časť mňa, ktorú by to zaujímalo, účasť alebo organizácia, aj keď viem, že by som to nakoniec oľutovala
@anzu každý by si so svojou fotkou mohol robiť čo by chcel..ved by sme uvideli, či by vyhrala prirodzená fotka s minimálnym upravovaním alebo fotka na hony vzdialená od originálu
tu ide o fotku, nie o to aký je kto skúsený alebo neskúsený fotograf, alebo že aký má foťák takže podľa mňa by sa to kľudne dalo, aj ked ja by som sa nezúčastnila pretože ja foťák nemám.
Ja nemám rada tieto reči že myslí si že keď má zrkadlovku tak je fotografom, čo je na tom že nejaký bežný človek chce fotiť s kvalitným foťákom? treba na to špeciálne povolenie alebo čo?
len som si nie celkom ista co vsetko by na tu adresu prislo
dobre ľudia, a akú tému navrhujete? alebo to bude proste všeobecné?
vytvorím album na svojom profile s názvom Fotosúťaž a budem tam pridávať fotky...súťaž bude trvať do konca týždňa
nechceš navrhnúť aj tému alebo vytvoriť viacero albumov pre rôzne kategórie?
témy sú: maličkosti prírody, výpovede o človeku a detstvo hor sa do toho
Ja tiež fotím veľmi rada, najmä prírodné scenérie a zvieratá.
Možno vám to bude znieť trochu egoisticky, ale ja s mojím Nikon kompaktom nafotím oveľa krajšie fotky, precíznejšie a detailnejšie než kamoška so zrkadlovkou, ktorá zachytáva snáď všetky predmety, ktoré sa jej do objektívu vojdú, častokrát preexponované a rozmazané. Polovicu fotiek má vždy nekvalitných, na čo je aj Photoshop častokrát prikrátky. Ja sa snažím zachytiť scenériu hneď na prvý raz poriadne a takmer nič nemusím dodatočne upravovať. Ale aj tak sa stále necítim ako nejaký profesionál, proste to chce dlhodobý cvik. A ak sa budem na to cítiť, zainvestujem do vysnenej Canon zrkadlovky.
Takže častokrát to záleží aj na fotografickom videní a technike fotenia, nielen na type fotoaparátu.