Ahoj idi, študuje tu niekto Hospodársku informatiku na Technike v Košiciach? Rada by som vedela vaše názory i keď len málo ľudí o tomto študijnom programe vie. Thanks
to uvedom si, ze si na TUKE malo zanmenat, ze je to tazka skola. viem o com hovorim. a pride mi trochu drze si to tam davat. lebo pochybujem, ze v 18 si uz Ing.
Ten nick som pouzivala este v 16-tich, ked som namala ani tusenie, kam pojdem na vysku... Nebavi ma pouzivat 5 nickov, na kazdej stranke iny, lebo mam potom z toho chaos.
HIcko ma zatial este len 2 roky takze vela ludi tam nie je.
Mne sa odbor celkom paci. Su tam povacsine take veci kveci Takto...je tam aj dost veci s kompami ako programovanie, UI, operacne systemy atd. ale aj s ekonomie nieco.
Podla mna tento odbor ma dost potencial. Ja som veeeeeeeelmi rad ze som tam.
jj aj ja tam idem kedze som cez DUDAS-a a jeho ele nepresiel ...a co som sa dival , ta normalne lutujem ze som tam nesiel od zaciatku...myslim ze sa mi tam bude pacit
Gaspix: thanks za info, ja uz len cakam za rozhodnutim o prijati. Neviem ake typy ludi sa tam hlasia- ci z gymka alebo OA a tiez aka je uroven tohto stud. programu. Mnohi vravia, ze je to lepsie ako na klasickej informe na FEI-ke, lebo tam nie je tolko tych technickych predmetov, co je tiez fajn...
Snad sa podari ziskat akreditaciu uz natrvalo a budeme vsetci spokojni pa
Heh no pekne pekne pozeram ze sa nam HI zacne rozrastat.
to Ing.sisi: no ono tam v podstate niesu tie tazke feikarske ako elektro, fyzika, strojovo orientovane jazyky, atd. Mne to zatial vychadza tak pol na pol veci z eko a veci z fei. Lahke to urcite nie je ... makat treba na vsetkom
Ludia tam su z gymplov aj z OA, ti co su z OA da sa povedat ze jeden predmet uz maju ale zas nemaju take skusenosti s programovanim. No a gymkaci maju zo vsetkeho trochu takze myslim ze v pohode aj pre OA aj pre gym.
Gaspix: jj, rozrasta a dalej bude, skoda, ze nie je viac HI propagovana. Na stranke techniky sa k nej ani lahko nedostanes. Keby viac ludi vedelo o tejto moznosti, urcite by bolo aj viac prihlasok.Skoda, vyzera to byt na fajn skolu. S OA mas pravdu, maju jeden predmet vsuchu. Ja mam za sebou gympel, tak snad to vyjde.
Blaze164: listy nie, posielat ich budu az buduci tyzden. Zajtra ma byt zasadnutie kde sa bude schvalovat prijatie. Inac, ratal si si v tej ich tabulke body?
Co sa tyka toho podareneho odboru HI - Hospodarska Informatika, tak HORSIU BLBOST UZ ANI VYMYSLIET NEVEDELI - a Vy kokoti ze ste im na to skocili !!!
takymto odborom ja hovorim ze su tzv. schizofrenicke odbory, prgoramy.
Na aku mariu bohovu bude treba radoby " odbornika " ktory vlastne N E B U D E !!!! vediet ani z jedneho odboru poriadne a ani z druheho.
VYSOKA SKOLA JE O ABSOLUTORIU O PROFESIONALIZME - a aky to bude "odbornik" ktory nevie ani jedno ani druhe.
dalsi nepotrebni ludia.
Teraz Vam to je jedno, skoncite a sami uvidite. Viem o com hovorim, tiez som nestudoval informu, ale stavby s tym, ze programovat sa da aj po mimo a tak...ale neda. RESP. da ale LEN do webu - aj to nic moc. Preto prestupujem na informatiku fei tuke.
Ja si myslim, ze tento odbor je super vec, spojenie ekonomiky a informatiky v dnesnej dobe vobec nie je na skodu. A po 3 rokoch mas moznost dalsieho vyberu, takze je to celkom v poho.
to TIMWOO Bol som na FEI INF a viem o com to je a HI je ovela perspektivnejsia a vyhodnejsia ako klasicka informatika.Si len pozri predmety !!! Jo a po semestri sa ozvy ze ako ELE 1 popr. take ZIM ze naco ti to bude
radsej vediet programovat a nielen web ale ked ti nieco hovoria databazove systemy, ako sa babrat dobre ze ne s jadrovou fyzikou , kvantovou mechanikou. Informatika na fei je 80% o elektrikarčine, lebo z fei dostanes titul ELEKTROTECHNICKY INZINIER (neexistuje inzinier programator ). a z HI dostanes titul inzinier ekonom, v tom je ten rozdiel. tak tu nesplietaj nieco o odbornosti.
Po druhe. V skole ta nenaucia programovat. Oni ta naucia zaklad ... programovat sa naucis TY SAM cez svoj voľny čas. Jedine tak ziskaš odbornosť. Neviem aky mas pohľad na Info na fei, ale ked si myslis ze ta budu učiť programovat dopodrobna java applety tak si na omyle. Naucia ta co to je ako sa programuje zaklad a dusu tomu mas dat ty. Amen
Gaspix: Co trepes..studijne plany som si pozeral velmi podrobne a viem presne o co ide. navyse novootvoreny odbor aplikovana informatika tam ma take predmety ze dovidenia - oproti HI to je na smiech ! sa zobud clovece !
radsej mat ELE1 (pritom ELE 2 uz zrusili) a ZIM co sa mi ako tak zide OVELA viac nez napr. UCTOVNICTVO, KANCELARSKE INF.SYSTEMY a pod.. Ty sa do toho sakramensky nerozumies...ale necham ta tak..zi si
HI ma buducnost, pretoze ludi "informatikov" a ludi "ekonomov" je tu perdo, a to ze vies info + eko je podla mna vyhoda, ako keby som mal vediet nejake podrbane elektricke spoje...
a nechapem co nam drbes do odboru, drz sa svojej info na feike, ja osobne som spokojny tam kde som lebo mi to dava OVELA VIAC, ako keby som mal sediet a ucit sa zapajat spoje, kdez to ja mozem vyuzit ekonomicke aplikacie v informatike, co sa mi zide... hawk
To timwood -> Anotacie jedna vec, realita druha vec. neskusis = nevies. Ak by to bol odbor o nicom asi by na neho nikto nechodil. Kazdy ma na to iny nazor. Beriem aj tvoj ale mam aj vlastny. Ak ti tak imponuje elektrika tak studuj a vystuduj ja ti prajem. Ja som si vybral nieco ine a tiez studujem a nie pre titul ale aby som nieco vedel ... Inac uz som myslim raz spominal programko. Programovat ta nenaucia v skole, naucis sa to sam. (viď UI. tento semester => perceptron) to mi daju zapravdu nielen HI ale aj kyberneti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
HIcko ma zatial este len 2 roky takze vela ludi tam nie je.
Mne sa odbor celkom paci. Su tam povacsine take veci kveci Takto...je tam aj dost veci s kompami ako programovanie, UI, operacne systemy atd. ale aj s ekonomie nieco.
Podla mna tento odbor ma dost potencial. Ja som veeeeeeeelmi rad ze som tam.
Snad sa podari ziskat akreditaciu uz natrvalo a budeme vsetci spokojni pa
to Ing.sisi: no ono tam v podstate niesu tie tazke feikarske ako elektro, fyzika, strojovo orientovane jazyky, atd. Mne to zatial vychadza tak pol na pol veci z eko a veci z fei. Lahke to urcite nie je ... makat treba na vsetkom
Ludia tam su z gymplov aj z OA, ti co su z OA da sa povedat ze jeden predmet uz maju ale zas nemaju take skusenosti s programovanim. No a gymkaci maju zo vsetkeho trochu takze myslim ze v pohode aj pre OA aj pre gym.
to Blaze:jj ja som rad ze som elektro nezazil
takymto odborom ja hovorim ze su tzv. schizofrenicke odbory, prgoramy.
Na aku mariu bohovu bude treba radoby " odbornika " ktory vlastne N E B U D E !!!! vediet ani z jedneho odboru poriadne a ani z druheho.
VYSOKA SKOLA JE O ABSOLUTORIU O PROFESIONALIZME - a aky to bude "odbornik" ktory nevie ani jedno ani druhe.
dalsi nepotrebni ludia.
Teraz Vam to je jedno, skoncite a sami uvidite. Viem o com hovorim, tiez som nestudoval informu, ale stavby s tym, ze programovat sa da aj po mimo a tak...ale neda. RESP. da ale LEN do webu - aj to nic moc. Preto prestupujem na informatiku fei tuke.
prajem pekny den.
radsej vediet programovat a nielen web ale ked ti nieco hovoria databazove systemy, ako sa babrat dobre ze ne s jadrovou fyzikou , kvantovou mechanikou. Informatika na fei je 80% o elektrikarčine, lebo z fei dostanes titul ELEKTROTECHNICKY INZINIER (neexistuje inzinier programator ). a z HI dostanes titul inzinier ekonom, v tom je ten rozdiel. tak tu nesplietaj nieco o odbornosti.
Po druhe. V skole ta nenaucia programovat. Oni ta naucia zaklad ... programovat sa naucis TY SAM cez svoj voľny čas. Jedine tak ziskaš odbornosť. Neviem aky mas pohľad na Info na fei, ale ked si myslis ze ta budu učiť programovat dopodrobna java applety tak si na omyle. Naucia ta co to je ako sa programuje zaklad a dusu tomu mas dat ty. Amen
radsej mat ELE1 (pritom ELE 2 uz zrusili) a ZIM co sa mi ako tak zide OVELA viac nez napr. UCTOVNICTVO, KANCELARSKE INF.SYSTEMY a pod.. Ty sa do toho sakramensky nerozumies...ale necham ta tak..zi si
si ho podame ho zrusiime raz dva
HI ma buducnost, pretoze ludi "informatikov" a ludi "ekonomov" je tu perdo, a to ze vies info + eko je podla mna vyhoda, ako keby som mal vediet nejake podrbane elektricke spoje...
a nechapem co nam drbes do odboru, drz sa svojej info na feike, ja osobne som spokojny tam kde som lebo mi to dava OVELA VIAC, ako keby som mal sediet a ucit sa zapajat spoje, kdez to ja mozem vyuzit ekonomicke aplikacie v informatike, co sa mi zide... hawk
To timwood -> Anotacie jedna vec, realita druha vec. neskusis = nevies. Ak by to bol odbor o nicom asi by na neho nikto nechodil. Kazdy ma na to iny nazor. Beriem aj tvoj ale mam aj vlastny. Ak ti tak imponuje elektrika tak studuj a vystuduj ja ti prajem. Ja som si vybral nieco ine a tiez studujem a nie pre titul ale aby som nieco vedel ... Inac uz som myslim raz spominal programko. Programovat ta nenaucia v skole, naucis sa to sam. (viď UI. tento semester => perceptron) to mi daju zapravdu nielen HI ale aj kyberneti.
p.s asi pojdem do lesa rubat drevo..