Ahojte, viem, že takéto témy tu už boli ale mám pár otázok. Som na 90% rozhodnutý, že by som išiel ale najväčšiu obavu mám z príchodu na Slovensko- čo ak nedám komisionálky a budem musieť opakovať ročník? (to by som fakt nechcel, sme dobrý kolektív) a ď
na našej škole ti ani nedajú šancu spraviť komisionálky, rovno opakuješ
a tak pokiaľ nemáte nejakých strašne zlých učiteľov, mal by si to dať. všetko sa dá naučiť, aj keď bio a slovina sú náročné na biflenie sa, chémia na porozumenie. pokiaľ ti to nejde ani normálne tak to bude dosť ťažké, ale myslím si, že rok mimo je skvelá skúsenosť a pokiaľ sa budeš snažiť tak neprepadneš.
nejako priebežne sa môžeš skúsiť učiť aj tam, predsa len viacej záleží na tom, či prepadneš doma na slovensku alebo niekde v amerike, kde to nikoho nebude zaujímať.
komisionalky das ja som dala z matiky prosim ta a mam problem s ucivom siedmeho rocnika zakladnej skoly ako dala som tesne to je pravda ale dala som a najkrajsia stvorka v zivote
to sa naucis aj za dva tyzdne vsetky tie predmety to neni problem drzim palce
nerozyslaj nad komisionalkami a vypadni do ameriky nic ti neda viac ako to ze tam pojdes. Komisionalky das ved to ti staci na stvorky vsetko spravit to sa da lavou zadnou
keď tam pôjdeš, tak ver mi že na 99% tam aj zostaneš ...mám veľa kamarátok, ktoré tam išli, najprv sa sťažovali, že to nezvládajú, ako si nevedia zvyknúť a pod... jedna si tam normálne robí školu namiesto SŠ na slovensku, druhá tam zostala a chystá sa tam pokračovať na VŠ a tretia tam normálne pokračuje v štúdiu... a myslím si, že určite ti to dá veľa do života, takže nepochybuj... aj keby si sa rozhodol vrátiť a robil komisionálky, tak to by pre teba nemalo byť nič ťažké po tej Amerike
tiež by som rád išiel do zahraničia (USA alebo UK) ale zatiaľ sa mi nejako nedarí presvedčiť rodičov. Všetci hovoríte, že mi to neskutočne dá. Ale čo konkrétne mi to dá? Rád by som bol aj za nejaký názor, kto už takto bol.
@vikendo u mňa našťastie nerobia rodicia problem lebo vedia, co taky pobyt môže dat najmä ti to dá:
1. Jazyk na perfektnej úrovni, preto tam aj ideš,
2. osamostatnenie, 10 mesiacov od vsetkych koho ľúbiš,
3. Možno nových priateľov, spoznanie nových ľudí, prelet ponad oceán a pod.
A inak neviete či sa dá výborne zvládnuť jazyk na polročnom pobyte? Lebo ten by bol zo všetkých iných hľadisk pre mna najidealnejsi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
a tak pokiaľ nemáte nejakých strašne zlých učiteľov, mal by si to dať. všetko sa dá naučiť, aj keď bio a slovina sú náročné na biflenie sa, chémia na porozumenie. pokiaľ ti to nejde ani normálne tak to bude dosť ťažké, ale myslím si, že rok mimo je skvelá skúsenosť a pokiaľ sa budeš snažiť tak neprepadneš.
nejako priebežne sa môžeš skúsiť učiť aj tam, predsa len viacej záleží na tom, či prepadneš doma na slovensku alebo niekde v amerike, kde to nikoho nebude zaujímať.
to sa naucis aj za dva tyzdne vsetky tie predmety to neni problem drzim palce
tiež by som rád išiel do zahraničia (USA alebo UK) ale zatiaľ sa mi nejako nedarí presvedčiť rodičov. Všetci hovoríte, že mi to neskutočne dá. Ale čo konkrétne mi to dá? Rád by som bol aj za nejaký názor, kto už takto bol.
1. Jazyk na perfektnej úrovni, preto tam aj ideš,
2. osamostatnenie, 10 mesiacov od vsetkych koho ľúbiš,
3. Možno nových priateľov, spoznanie nových ľudí, prelet ponad oceán a pod.
A inak neviete či sa dá výborne zvládnuť jazyk na polročnom pobyte? Lebo ten by bol zo všetkých iných hľadisk pre mna najidealnejsi