ja by som si vyberala niečo, čo som už čítala v slovenčine, prípadne niečo, čo poznám... a nebudem v tej angličtine úplne lost aj keď nebudem rozumieť všetkým slovám
tak bavia ma hlavne zivotopisy, ale aj dobre romany aj scifi ako tak, ale nie prehnane (nieco ako 1Q84) ale rozhodne nie trebars nieco ako stoparov sprievodca galaxiou
my v skole sme citali knizku "the lord of the flies'' alebo potom je velmi dobra "Daz4Zoe" alebo "Noughts and Crosses"..a som sa s tymito knizkami naucila celkom dobre anglicky a to som nemala cas si ich ani preklad lebo sme ich citali rovno v skole...a je to velmi zaujmave citanie...
Buď skús niečo čo má viac dielov a vieš že prvý ťa bavil, alebo skús niečo z hore uvedených Každopádne ten slovník by bol asi skvelá zábava A ak máš iPad alebo iPhone atď., existujú také knižnice virtuálne, ja som si kúpila knižničku s Percym Jacksonom, z každej knihy máš prvých pár kapitol zdarma a dá sa kúpiť celá kniha A je to aj lacnejšie ako tá papierová, aj keď to nie je taká tá "atmoška" No ja som u nás Percyho videla iba v SJ a to z toho prekladu ma išlo klepnúť, takže tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
potom uz snad len Oxford advanced learners dictionary ...